Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νηστεία: Γιατί οι ελιές είναι νηστίσιμες ενώ το ελαιόλαδο όχι

Απίστευτο!

16 Φεβρουαρίου 2022 10:53
Νηστεία: Γιατί οι ελιές είναι νηστίσιμες ενώ το ελαιόλαδο όχι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία από τις μεγαλύτερες σπαζοκεφαλιές της παράδοσής μας είναι πώς γίνεται οι ελιές να είναι νηστίσιμες, ενώ το ελαιόλαδο όχι.

Κι όμως υπάρχει απάντηση!

Δείτε επίσης: Αφήνετε το ελαιόλαδο δίπλα στον φούρνο; Σταματήστε αμέσως!

ελιές νηστίσιμες

Φαίνεται πως η αιτία είναι πάρα πολύ παλιά κι έχει να κάνει με τον τρόπο αποθήκευσης του ελαιόλαδου τα παλιά χρόνια. Κατά τα παρελθόντα έτη, που δεν υπήρχαν τενεκέδες, συνήθιζαν να αποθηκεύουν το λάδι σε ασκούς από δέρμα ζώων. Πίστευαν πως η επαφή του λαδιού με το δέρμα του ζώου το έκανε αυτόματα μη νηστίσιμο και άρα ακατάλληλο προς βρώση κατά τη διάρκεια των πιο αυστηρών ημερών της νηστείας, ειδικά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο παραδοσιακός τρόπος αποθήκευσης του λαδιού μέσα σε ασκιά έχει εκλείψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και το σύγχρονο λάδι είναι ένα αμιγώς φυτικό προϊόν όμως οι παραδόσεις που έχουμε κληρονομήσει από γενιά σε γενιά δεν γνωρίζουν από τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Μην βάλετε ποτέ λεμόνι και ελαιόλαδο σε αυτά τα σημεία του σπιτιού

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές καθαριότητας που ενώ συστήνονται από πολλές νοικοκυρές δεν είναι πάντα πετυχημένες.

Μία από αυτές είναι και το γυάλισμα ξύλινων επιφανειών με λεμόνι και ελαιόλαδο.

Να σας υπενθυμίσουμε πώς θα κάνετε βαθύ καθαρισμό προσώπου με αλάτι και λεμόνι

Το ελαιόλαδο δημιουργεί ένα αηδιαστικό στρώμα πάνω στις ξύλινες επιφάνειες που ελκύει τη σκόνη και τις βρομιές, όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποσότητα.

Μπορεί να μην βλάπτει το ξύλο αλλά θα αναγκαστείτε να καθαρίζετε το τραπέζι σας πιο συχνά λόγω της σκόνης που θα συσσωρεύεται πάνω σε αυτό. Γι' αυτό όταν το αναμειγνύετε με λεμόνι μην το παρακάνετε. Μια ελάχιστη ποσότητα αρκεί!






 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share