Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δε μάζεψε τα περιττώματα του σκύλου και έφαγε πρόστιμο «μαμούθ»: Την εντόπισαν μέσω... DNA!

Το πλήρωσε πολύ ακριβά!

13 Φεβρουαρίου 2022 21:45
Δε μάζεψε τα περιττώματα του σκύλου και έφαγε πρόστιμο «μαμούθ»: Την εντόπισαν μέσω... DNA!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια Ισπανίδα έπαθε το σοκ της ζωής της όταν έλαβε πρόστιμο 500 ευρώ από μια πόλη που επισκέφτηκε πριν από έξι μήνες, επειδή δεν είχε μαζέψει τα περιττώματα τού σκύλου της από το πεζοδρόμιο.

Τερατώδες: Εγκαταλείπουν δύο σκυλιά επειδή μεγάλωσαν - Ετοιμάζονται για ευθανασία μέχρι που...

Η γυναίκα από την Πατέρνα, στην περιοχή της Βαλένθια της Ισπανίας, είχε ξεχάσει σχεδόν εκείνη τη στιγμή που επέλεξε να μην μαζέψει τα κακά του σκύλου της, ενώ έκανε διακοπές στη Μπεναλμαδένα, τον περασμένο Αύγουστο, όταν έλαβε πρόστιμο τον περασμένο μήνα.

Πώς το γνώριζαν λοιπόν οι αρχές στην παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται 650 χιλιόμετρα μακριά, στην επαρχία της Μάλαγα, μετά από τόσο καιρό; Ήξεραν ξεκάθαρα ότι ήταν ο σκύλος της, καθώς η ειδοποίηση που έλαβε στο ταχυδρομείο έγραφε τον δρόμο και ότι τα περιττώματα είχαν βρεθεί 26 Αυγούστου. Δεν ήξερε ότι το «έγκλημά» της είχε ανακαλυφθεί χάρη σε προηγμένη ανάλυση DNA.

σκυλοσ-προστιμο

Η ADN Canino, μια ισπανική εταιρεία που ειδικεύεται στη συλλογή και τη διατήρηση μιας βάσης δεδομένων DNA σκύλων από δήμους σε όλη την Ισπανία, συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές από το 2014.

Ο κύριος στόχος της εταιρείας , σύμφωνα με το odditycentral.com, είναι να χρησιμοποιεί δείγματα DNA για να αποτρέψει την εγκατάλειψη και την κατάχρηση κατοικίδιων ζώων, αλλά η ίδια τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό παραβατών που δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους.

«Η γενετική απογραφή σκύλων συμπληρώνει την απαραίτητη εγγραφή μικροτσίπ και επιτρέπει καλύτερο έλεγχο των σκύλων σε εθνικό επίπεδο, ανεξάρτητα από την πόλη, την επαρχία ή την αυτόνομη κοινότητα από την οποία προέρχεται το ζώο», δήλωσε ο Enrique Perigüell, Διευθύνων Σύμβουλος της ADN Canino, στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE.

σκυλοσ-προστιμο

Δυστυχώς για τη γυναίκα, η πόλη Πατέρνα εφάρμοσε το σύστημα DNA τον περασμένο Σεπτέμβριο και εκείνη έσπευσε να καταχωρίσει το κατοικίδιό της ως ασφάλεια σε περίπτωση που το έχανε. Ποτέ δεν πίστευε ότι αυτή η απόφαση θα της κόστιζε μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Παρόλο που ο κύριος σκοπός της βάσης δεδομένων DNA σκύλων είναι να αποτρέψει την εγκατάλειψη και την κακοποίηση κατοικίδιων ζώων, ειδήσεις όπως αυτή χρησιμεύσουν ως προειδοποίηση σε άλλους ιδιοκτήτες σκύλων που αφήσουν τα περιττώματά τους πιστεύοντας πως δεν έγινε και τίποτα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share