Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Κροκόδειλος πέρασε πέντε χρόνια σφηνωμένος σε λάστιχο μοτισικλέτας! (video)

Τη λύση έδωσε τελικά ένας ντόπιος έμπορος πουλιών

8 Φεβρουαρίου 2022 19:25
Απίστευτο κι όμως αληθινό: Κροκόδειλος πέρασε πέντε χρόνια σφηνωμένος σε λάστιχο μοτισικλέτας! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας άγριος κροκόδειλος κολυμπά και πάλι ελεύθερος στην Ινδονησία μετά την αφαίρεση ενός ελαστικού μοτοσικλέτας που έμεινε σφηνωμένο γύρο από στον λαιμό του για πάνω από πέντε χρόνια.

Από το 2016, όταν ο παγιδευμένος κροκόδειλος εντοπίστηκε σε ποτάμι κοντά στην πόλη Παλού του νησιού Σουλαουέσι, συνεργεία διάσωσης προσπαθούσαν να δελεάσουν το ερπετό προκειμένου να τον αιχμαλωτίσουν προσωρινά και τον απελευθερώσουν από τα δεσμά του.

Γυμνός άντρας πηδάει μέσα σε ένα κλουβί με λιοντάρια - Μόλις δείτε το λόγο θα σας κοπεί η ανάσα

Τη λύση έδωσε τελικά ένας ντόπιος έμπορος πουλιών, ο οποίος χρησιμοποίησε κρέας κοτόπουλου ως δέλεαρ για να φέρει κοντά στην όχθη τον κροκόδειλο των 5,2 μέτρων.

«Απλά ήθελα να βοηθήσω, δεν αντέχω να βλέπω παγιδευμένα ζώα να υποφέρουν» δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian ο 34χρονος Τίλι, ο οποίος χρησιμοποιεί μόνο το πρώτο όνομά του όπως πολλοί κάτοικοι της Ινδονησίας.

Όταν ο κροκόδειλος πλησίασε την όχθη, ο Τίτι πέταξε σχοινιά γύρω από το σώμα του και επιχείρησε να τον σύρει μέχρι την ξηρά. Τα σχοινιά έσπασαν στις δύο πρώτες απόπειρες, την τρίτη όμως ο Τίλι χρησιμοποίησε ανθεκτικό καραβόσκοινο από νάιλον.

Δεκάδες άλλοι κάτοικοι της περιοχής τον βοήθησαν να σύρει το ερπετό στην ξηρά. «Ήμουν ήδη εξαντλημένος οπότε τους άφησα να συνεχίσουν τη διάσωση. Ο κροκόδειλος ήταν απίστευτα βαρύς, όλοι είχαν ιδρώσει και κουραστεί» δήλωσε ο ίδιος.

Τα 5 πλουσιότερα κατοικίδια στον κόσμο που έχουν περιούσια μεγαλύτερη από αυτή πολλών ανθρώπων

Υπάρχουν μερικά μικρά ζώα που όχι μόνο έχουν την τύχη να ζουν σε πλούσιες οικογένειες, αλλά έχουν και τα ίδια τη δική τους περιουσία!

Παράλληλα, διάβασε εδώ την αληθινή ιστορία του σκύλου που κατά λάθος ξεκίνησε πόλεμο.

Είτε είναι ηθοποιοί είτε κληρονόμοι της περιουσίας των γονιών τους, τα ζώα έχουν ένα εντυπωσιακό κεφάλαιο, που μερικές φορές υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Χωρίς αμφιβολία, αυτά τα ζώα θεωρούνταν μέλη της οικογένειας και είχαν σημαντική θέση στις καρδιές των ιδιοκτητών τους.

Εδώ είναι τα πλουσιότερα κατοικίδια στην ιστορία των οποίων η περιουσία είναι πολύ μεγαλύτερη από πολλά πλούτη ανθρώπων.

Gunther IV - 375 εκατομμύρια δολάρια

Το πλουσιότερο κατοικίδιο όλων των εποχών είναι ένας Γερμανικός Ποιμενικός ονόματι Gunther IV που ζει μια πολυτελή ζωή στη Γερμανία. Όταν πέθανε η ιδιοκτήτριά του κόμισσα Karlotta Lieberstein από τη Γερμανία, κληροδότησε ολόκληρη την περιουσία της -υπολογιζόμενη σε 372 εκατομμύρια δολάρια τότε- στον Gunther III, τον πιστό σκύλο της. Καθώς οι αξιωματούχοι του κτήματος έκαναν καλές επενδύσεις, στον απόγονό του, Gunther IV, δόθηκε κληρονομιά 375 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Gunther IV είναι ιδιοκτήτης μιας βίλας στις Μπαχάμες και μιας έπαυλης στο Μαϊάμι όπου ζούσε η Madonna.

Choupette - 200 εκατομμύρια δολάρια

Μια μπλε-κρεμ γάτα Birman του σχεδιαστή της Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ, που φέρεται να έλαβε μέρος από την περιουσία του 195 εκατομμυρίων δολαρίων μετά τον θάνατο του Καρλ στις αρχές του 2019. Έχει επίσης κερδίσει 3 εκατομμύρια δολάρια από μόνη της από συμβόλαια μοντελοποίησης και εγκρίσεις.

Grumpy Cat - 100 εκατομμύρια δολάρια

Η γάτα σταρ του Διαδικτύου, η Grumpy Cat είναι μια Αμερικανίδα γάτα που φημίζεται για τη μουτρωμένη έκφραση του προσώπου της, το όνομά της σημαίνει κυριολεκτικά «γκρινιάρης γάτα». Η άτυπη έκφρασή του επέτρεψε στο ζώο, και ειδικά στους ιδιοκτήτες του, να έχουν μια μάρκα καφέ στο όνομά του, μια χριστουγεννιάτικη ταινία και να προσελκύσουν πάνω από 2 εκατομμύρια πιστούς θαυμαστές στο Instagram. Η αξία του έχει υπολογιστεί από 1 έως 100 εκατομμύρια δολάρια.

Toby Rimes - 92 εκατομμύρια δολάρια

Ο Toby Rimes είναι ένα βασιλικό poodle που προέρχεται από τον Toby I, τον πλούσιο σκύλο κληρονόμο μιας πολύ πλούσιας γυναίκας Ella Wendel. Η πλούσια κυρία αγαπούσε τόσο πολύ τον Τόμπι που σε όλη της τη ζωή του χάριζε πολυτελή δώρα και έκανε τα πάντα για να μην χρειαστεί τίποτα ο αγαπημένος της σκύλος. Μεταβιβασμένος από γενιά σε γενιά, ο θησαυρός συνέχισε να μεγαλώνει. Αρχικά εκτιμάται σε 40 εκατομμύρια δολάρια, τώρα υπολογίζεται σε 92 εκατομμύρια δολάρια. Ο Τόμπι ζει στη Νέα Υόρκη στο σπίτι του στην Πέμπτη Λεωφόρο στο Μανχάταν. Αφού δειπνούσε κάθε απόγευμα σε ένα εστιατόριο της γειτονιάς, επέστρεφε στο κρεβάτι του με ουρανό.

Kalu - 90 εκατομμύρια δολάρια

Ο χιμπατζής Καλού ζει σε μια πολυτελή έπαυλη στα προάστια του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική. Είναι ο πλουσιότερος πίθηκος στον κόσμο. Η ιδιοκτήτριά του Πατρίσια Ο' Νιλ ήταν τόσο λάτρης των ζώων που κληροδότησε όλα της τα χρήματά της σε πολλές δεκάδες σκύλους και γάτες, αλλά η Kalu πήρε τα περισσότερα από τα 90 εκατομμύρια δολάρια.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share