Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Απίστευτο! Ιερέας έφαγε πρόστιμο 2 χιλ. ευρώ γιατί βαρούσε πολύ δυνατά τις καμπάνες

Σοκ!

3 Φεβρουαρίου 2022 16:30
Απίστευτο! Ιερέας έφαγε πρόστιμο 2 χιλ. ευρώ γιατί βαρούσε πολύ δυνατά τις καμπάνες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η περιφερειακή υπηρεσία περιβάλλοντος της Τοσκάνης στην Ιταλία ανάγκασε τον εφημέριο της εκκλησίας της Σάντα Μαρία α Κοβερτσιάνο να χτυπά τις καμπάνες λιγότερο, κόβοντάς του και πρόστιμο 2 χιλ. ευρώ.

«Ο ιερέας όχι μόνο πρέπει να διακόψει τις κωδωνοκρουσίες – οι καμπάνες χτυπούσαν περισσότερες από 200 φορές κάθε μέρα, από τις 8:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ – αλλά θα πρέπει και να πληρώσει πρόστιμο 2 χιλ. ευρώ.

Η περιβαλλοντική υπηρεσία της Τοσκάνης μέτρησε ότι τα ντεσιμπέλ από το καμπαναριό υπερέβαιναν το επιτρεπόμενο όριο και μάλιστα όχι στο πλαίσιο λειτουργικών σκοπών σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere Fiorentino.

Επί 4 χρόνια, οικογένειες που ζουν στην περιοχή ζητούσαν επανειλημμένως από τον καθολικό ιερέα να μειώσει τις καμπάνες, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο ακόμα και να τον απειλήσουν ότι θα τον μηνύσουν για διατάραξης της δημόσιας τάξης.

καμπάνες

Από εδώ και στο εξής, ο Ντον Λεονάρντο θα πρέπει να χτυπά τις καμπάνες μόνο στις 8:00 το πρωί για να καλεί τους πιστούς στην πρωινή λειτουργία και ξανά στις 18:00 το απόγευμα για τους χαιρετισμούς στην Παναγία.

«Επιτέλους μπορούμε να κάνουμε τις δουλειές μας στα σπίτια μας και να έχουμε και την ηρεμία μας. Η ενόχληση της Κυριακής παραμένει – θα πρέπει η μέρα να είναι αφιερωμένη στην ξεκούραση, αλλά οι πρώτες καμπανοκρουσίες αρχίζουν στις 8:00 και συνεχίζονται όλο το πρωί» σχολίασε ένας από τους κατοίκους της περιοχής.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την εφημερίδα, οι διενέξεις μεταξύ ιερέων και κατοίκων δεν είναι πρωτόγνωρες στην περιοχή της Τοσκάνης.

Πρόσφατα, η περιβαλλοντική υπηρεσία είχε υποχρεώσει τους εφημέριους ιερείς στις πόλεις Μπαρμπερίνο ντε Μουτζέλο και τον επίσκοπο του Σαν Μπαρτολομέ στο Ρίπολι να μειώσουν τις καμπάνες.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share