Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ζευγάρι αρσενικών πιγκουίνων έγιναν μπαμπάδες για πρώτη φορά! (photo)

Ο Έλμερ και ο Λίμα επώασαν επιτυχώς το αυγό

1 Φεβρουαρίου 2022 19:04
Ζευγάρι αρσενικών πιγκουίνων έγιναν μπαμπάδες για πρώτη φορά! (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φύση έχει απαντήσεις σε ζητήματα που οι άνθρωποι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν. Στον ζωολογικό κήπο Rosamond Gifford στη Νέα Υόρκη, ένα ζευγάρι πιγκουίνων του ίδιου φύλου (αρσενικοί και οι δύο) εκκολάπτει ένα νεοσσό.

Οι δύο ενήλικες αρσενικοί πιγκουίνοι Χούμπολντ —ο Έλμερ και ο Λίμα — έγιναν μπαμπάδες για πρώτη φορά την 1η Ιανουαρίου.

Ο ζωολογικός κήπος ανέφερε ότι ο Έλμερ και ο Λίμα σχημάτισαν δεσμό για την τρέχουσα αναπαραγωγική περίοδο και έχτισαν μια οικιακή βάση σε μια φωλιά «και υπερασπίστηκαν την επικράτειά τους».

«Επώασαν εκ περιτροπής το αυγό και έκτοτε κάνουν θαυμάσια δουλειά ζεσταίνοντας και ταΐζοντας το νεοσσό»

«Το πρώτο νεοσσό που ανατράφηκε από ένα ζευγάρι πιγκουίνων του ίδιου φύλου στον ζωολογικό κήπο Rosamond Gifford εκκολάφτηκε την 1η Ιανουαρίου», έγραψε ο ζωολογικός κήπος στο Facebook. «Οι ανάδοχοι γονείς, οι ενήλικοι αρσενικοί πιγκουίνοι Χούμπολντ, Έλμερ και Λίμα, επώασαν εκ περιτροπής το αυγό και έκτοτε κάνουν θαυμάσια δουλειά ζεσταίνοντας και ταΐζοντας το νεοσσό».

Ο ζωολογικός κήπος έχει βασιστεί στους θετούς-γονείς πιγκουίνους για την επώαση αυγών στο παρελθόν ως έναν τρόπο να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης του νεοσσού. Σε αυτή την περίπτωση, ένα αυγό που γέννησε ο θηλυκός πιγκουίνος Ποκίτα και ο σύντροφός της Βέντε γέννησαν ένα βιώσιμο αυγό στις 23 Δεκεμβρίου, το οποίο οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου αντάλλαξαν με ένα εικονικό αυγό. Το βιώσιμο αυγό δόθηκε στους Έλμερ και Λίμα, που θεωρήθηκαν πιο επιτυχημένο ζευγάρι, για να το επωάσουν.

«Μερικά ζευγάρια, όταν τους δοθεί ένα εικονικό αυγό, θα κάτσουν στη φωλιά, αλλά θα αφήσουν το αυγό στο πλάι και δεν θα το επωάσουν σωστά, ή θα παλέψουν για το ποιος θα καθίσει σε αυτό και πότε», είπε η διευθυντής του ζωολογικού κήπου Τεντ Φοξ. δήλωση. «Έτσι αξιολογούμε ποιοι θα είναι καλοί ανάδοχοι γονείς – και ο Έλμερ και η Λίμα ήταν υποδειγματικοί σε κάθε πτυχή της φροντίδας των αυγών».

Ενώ ο ζωολογικός κήπος Rosamund Gifford έχει βασιστεί σε αυτήν την τεχνική ανάδοχου στο παρελθόν, αυτό το θετό ζευγάρι του ίδιου φύλου σηματοδοτεί μια πρωτιά για τον ζωολογικό κήπο.

«Η επιτυχία του Έλμερ και του Λίμα στην ανατροφή είναι μια ακόμη ιστορία που μπορεί να μοιραστεί ο ζωολογικός κήπος μας για να βοηθήσει ανθρώπους κάθε ηλικίας και υπόβαθρου να σχετίζονται με τα ζώα», είπε η Φοξ.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share