Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Απίστευτο: Ποιο ζώο γεννάει... διαφανή αυγά;

Θα το δοκίμαζες;

28 Ιανουαρίου 2022 14:52
Απίστευτο: Ποιο ζώο γεννάει... διαφανή αυγά;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόκειται συγκεκριμένα για αυγό πιγκουίνου Gentoo και τρώγεται στα νησιά Falkland κοντά στην Αργεντινή, όπου ζει αυτό το είδος.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Κρόκος αυγού: Ποιος από αυτούς σας φαίνεται πιο υγιεινός;

Δείτε την φωτογραφία στο Athensmagazine.gr:

διαφανή αυγά ζώο

Αυγά θάνατος! Αν τα τρώτε έτσι, σταματήστε αμέσως!

Όλοι γνωρίζουν ότι τα αυγά περιέχουν σαλμονέλα, ένα επικίνδυνο βακτήριο που… εξουδετερώνεται μόνο όταν τα μαγειρεύουμε καλά.

Αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που προτιμούν το βραστό τους αυγό “μελάτο” και ανησυχούν, μήπως αυτή η μέθοδος δεν σκοτώνει επαρκώς το βακτήριο της σαλμονέλας.

Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται έως ότου τόσο η λευκή σάρκα, όσο και ο κρόκος είναι στερεά. Τα φαγητά που περιέχουν αυγό πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C.

Αν σας αρέσει “μελάτο” το αυγό ή χρειάζεστε ένα ωμό αυγό για το φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήδη παστεριωμένο, το οποίο έχει θερμανθεί σε μία θερμοκρασία που σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Εάν μαγειρεύετε το μη-παστεριωμένο αυγό, μόνο έως ότου ο κρόκος είναι ακόμα υγρός (μελάτο), δεν θα φτάσει σε μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εξοντωθούν όλα τα βακτήρια, με αποτέλεσμα να διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

Αν αυτό είναι ή όχι αποδεκτός κίνδυνος υγείας, είναι επιλογή σας!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share