Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκαριστικό: Αυτά είναι τα 10 πιο σοκαριστικά ατυχήματα σε Λούνα Πάρκ

Τραγικό...

27 Ιανουαρίου 2022 14:33
Σοκαριστικό: Αυτά είναι τα 10 πιο σοκαριστικά ατυχήματα σε Λούνα Πάρκ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα Λούνα Παρκ είναι πάρκα διασκέδασης, τα οποία ο κόσμος επισκέπτεται με σκοπό να περάσει καλά και να γελάσει. Ωστόσο, αυτά τα μέρη χαράς μπορούν να μετατραπούν σε εφιαλτικά όταν σημειωθεί κάποιο σοκαριστικό ατύχημα. Με την ευκαιρία δες εδώ τα πιο τρομακτικά roller coasters στο κόσμο.

Μπορεί τα ατυχήματα στα Λούνα Παρκ, να μην είναι κάτι που ακούμε καθημερινά, ωστόσο υπάρχουν και για αυτό πρέπει να είμαστε πάντοτε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε 10 από τα πιο σοκαριστικά ατυχήματα που έχουν συμβεί σε Λούνα Παρκ.

Δείτε το βίντεο

Θεσσαλονίκη: Το ιστορικό λούνα παρκ που λάτρεψε η πόλη και βρισκόταν στη θέση του Μεγάρου Μουσικής! (Photo)

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης, ενώ βρίσκεται και σε ένα εξαιρετικό σημείο, στη Νέα Παραλία, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Πριν την κατασκευή του όμως, στον ίδιο χώρο φιλοξενούταν το ιστορικό λούνα παρκ Σαλαμίνα, το οποίο τις δεκαετίες του 1970 - 1980, αποτελούσε τον απόλυτο τόπο διασκέδασης μικρών και μεγάλων.

Σίγουρα οι πάνω των 30 το θυμούνται, ενώ για τις νεότερες γενιές, ήρθε η ώρα να ακούσουν για αυτό. Το συγκεκριμένο πάρκο είχε όλα τα old school παιχνίδια για να δοκιμάσει κανείς, όπως τη μπαλαρίνα, το ταψί, το τρενάκι του τρόμου, αλλά και τη σκοποβολή και την τοξοβολία και φυσικά τα συγκρουόμενα.

Το εν λόγω λούνα παρκ ξεκίνησε να λειτουργεί για πρώτη φορά το 1972, στην περιοχή της Παλαιάς Σαλαμίνας, που σήμερα ονομάζεται Νέα Παραλία, στο ύψος της οδού Μπότσαρη, ενώ το 1980 μεταφέρθηκε δίπλα στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο. Το 2000 όμως έφυγε από εκεί, προκειμένου να κατασκευαστεί το Μέγαρο Μουσικής, κλείνοντας τις πόρτες του μια για πάντα.

Η πιο γνωστή εικόνα αυτού του λούνα παρκ, ήταν της μεγάλης ρόδας που είχε, από όπου όποιος ανέβαινε μπορούσε να δει ολόκληρη την πόλη.

Όσον αφορά την εμφάνιση των λούνα παρκ στη Θεσσαλονίκη, αυτή ξεκίνησε το 1952 στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης, με το πρώτο να στήνεται στο χώρο που σήμερα στεγάζεται το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share