Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μυθική ανακάλυψη: Βρέθηκε κρυφός πίνακας κάτω από αριστούργημα του Μποτιτσέλι - Πάνω από 40 εκατ. δολάρια η αξία του (Video)

Απίστευτο εύρημα!

25 Ιανουαρίου 2022 18:56
Μυθική ανακάλυψη: Βρέθηκε κρυφός πίνακας κάτω από αριστούργημα του Μποτιτσέλι - Πάνω από 40 εκατ. δολάρια η αξία του (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Tο θρυλικό αριστούργημα του Ιταλού ζωγράφου Σάντρο Μποτιτσέλι «Man of Sorrows» –χρονολογείται περίπου στο 1500– για εκατοντάδες χρόνια έκρυβε από τα ανυποψίαστα μάτια του κοινού και των ειδικών ένα μεγάλο μυστικό.

Από τον 19ο αιώνα ο πίνακας ανήκε σε ιδιωτική συλλογή, αλλά τώρα πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία από τον Οίκο Sotheby’s στις 27 Γενάρη με ελάχιστη τιμή τα 40 εκατ. δολάρια.

Απίστευτο! Γεννήθηκαν με 4 λεπτά διαφορά και αργότερα συνέβη κάτι απίθανο

Περνώντας λίγο χρόνο με τον πίνακα, ο αντιπρόεδρος του οίκου δημοπρασιών πρόσεξε κάτι παράξενο. Έμοιαζε σαν την αρχή μιας σύνθεσης με την Παρθένο Μαρία να κρατά αγκαλιά των μικρό Ιησού Χριστό.

Όταν ο πίνακας γυρίστηκε πάνω-κάτω κι εξετάστηκε με υπέρυθρη τεχνολογία, αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες του έργου «Madonna of Tenderness» όπως αναφέρει το CNN. Όπως σχολίασε ο υποδιευθυντής του Οίκου Sotheby’s και ειδικός στους παλιούς πίνακες, Κρις Απόστλ, αυτό δεν είναι κάτι ανήκουστο.

«Εκείνη την εποχή, το υλικό πάνω στο οποίο ζωγραφίζονταν οι πίνακες δεν ήταν κάτι ευτελούς αξίας.

«Ο καμβάς ήταν ένα πολύτιμο αγαθό κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης» είπε ο ειδικός, οπότε είναι λογικό ο Μποτιτσέλι να μην ήθελε να τον πετάξει μόνο και μόνο επειδή είχε εγκαταλείψει την αρχική έμπνευσή του.

Φαίνεται πως ο μεγάλος ζωγράφος είχε αναποδογυρίσει τον καμβά και δημιούργησε το αριστούργημα «Man of Sorrows», δηλαδή μια απεικόνιση του αναστημένου Ιησού Χριστού με εμφανή τα σημάδια των καρφιών του Σταυρού στα σταυρωμένα στο στήθος χέρια του.

«Νιώθω ότι υπάρχει κάτι σ’ αυτήν την απεικόνιση που θέλει να δείξει ο Μποτιτσέλι. Μια κατανόηση ότι όλοι πρόκειται να πεθάνουμε – έχει μια προφανή συναισθηματική φόρτιση» ανέφερε ο Απόστλ, σε μια δική του ερμηνεία του καλλιτεχνικού έργου του Μποτιτσέλι που φιλοτεχνήθηκε προς το τέλος της ζωής του, σε αναφορά πάντα και με το κρυφό προσχέδιο της Παναγίας με τον μικρό Ιησού υπόψη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share