Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

«Aυτή η φωτογραφία μου κατέστρεψε την ζωή» - Πρoσέξτε την καλύτερα και θα αvατριχιάσετε

Σοκαριστική ιστορία

25 Ιανουαρίου 2022 12:45
«Aυτή η φωτογραφία μου κατέστρεψε την ζωή» - Πρoσέξτε την καλύτερα και θα αvατριχιάσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H ηθοποιός και μοντέλο από την Ταϊβάν, Heidi Yeh, ποτέ δεν περίμενε πως μία απλή διαφήμιση θα μπορούσε να της καταστρέφει την καριέρα αντί να την κάνει διάσημη. Ο εφιάλτης της ξεκίνησε όταν έκανε μία διαφήμιση που είχε στόχο να πείσει τους ανθρώπους να κάνουν πλαστική επέμβαση σε μία κλινική της Ταϊβάν.

Η φωτογραφία δείχνει ένα οικογενειακό πορτρέτο από πολύ ελκυστικούς ‘γονείς’ που δίπλα τους έχουν ‘μέτριας εμφάνισης’ παιδιά με μικρότερα μάτια και επίπεδες μύτες.

Η λεζάντα γράφει: «Το μόνο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να αγχώνεσαι είναι για το πώς θα το πεις στα παιδιά.». Επίσης, μία φωτογραφία μιας γιαγιάς μαζί με την 19χρονη εγγονή της έχει ρίξει το ίντερνετ. Δείτε την και θα καταλάβετε

Αυτή είναι η φωτογραφία που κατέστρεψε την ζωή του μοντέλου:

Φωτογραφία κατέστρεψε τη ζωή μοντέλου

To 2012, η εφημερίδα Ηeilongjiang Morning Post, δημοσίευσε μία ψεύτικη ιστορία – που είχε εμφανιστεί πρώτη φορά το 2004 – για έναν πλούσιο Κινέζο με όνομα Jian Feng που έκανε μήνυση στην όμορφη γυναίκα του επειδή γέννησε άσχημα παιδιά.

Το άρθρο έλεγε πως ο Feng νίκησε το δικαστήριο αφού εκείνη ομολόγησε πως είχε κάνει πλαστική πριν την γέννηση της ‘άσχημης κόρης τους.

Ο Κινέζος άντρα χώρισε και έκανε μήνυση στην γυναίκα για £55,000 αφού κατάλαβε πως είχε κάνει πλαστική πριν τον γνωρίσει. Ο Jian Feng, 38, είχε τρομάξει από την άσχημη κόρη που γέννησε η γυναίκα του και αμέσως υποπτεύθηκε πως τον απατούσε.

Η ιστορία αυτή έγινε viral μετά την διαφήμιση της Ms Yeh. Χιλιάδες ιστοσελίδες την πήραν και την έκαναν meme με λεζάντα: «Πλαστικές επεμβάσεις – δεν μπορείς να τις κρύβεις για πάντα.»

«Όταν το άκουσα από μία φίλη, νόμιζα πως ήταν φήμη. Μετά κατάλαβα πως το διέδιδε όλος ο κόσμος και όλοι πίστευαν πως ήταν αληθινή. Ακόμα και ο φίλος μου με ρωτούσε γι’αυτό.»

Μετά από αυτό, η Yeh άρχισε να παίρνει όλο και λιγότερες προσφορές για δουλειές. «Κανείς δεν πίστευε πως δεν είχα κάνει ποτέ πλαστική επέμβαση.»

Ισχυρίστηκε επίσης πως της άλλαξε και την προσωπική της ζωή. Υποπτεύεται ακόμα πως την χώρισε ο φίλος της γιατί ντρεπόταν τις φήμες. Λέει πως την έχει ρωτήσει και ο αρραβωνιαστικός της και οι συγγενείς της. Είπε ακόμα πως άκουγε αγνώστους να την συζητάνε στον δρόμο.

Πλέον ισχυρίζεται πως είναι θύμα διαδικτυακού bullying. Δυστυχώς, αυτή η διαφήμιση της έχει κάνει τα τελευταία τρία χρόνια πραγματική κόλαση.

«Έχω λυγίσει πολλές φορές και δεν μπορώ να κοιμηθώ.» Η Ms Yeh έκανε μήνυση στην εταιρία που έφτιαξε την διαφήμιση καθώς και στην εφημερίδα για $155,000 για πιθανά κέρδη από προτάσεις που ακύρωσαν.

Ισχυρίζεται πως το συμβόλαιό της με την διαφημιστική εταιρία έλεγε πως η φωτογραφία θα χρησιμοποιούνταν μόνο σε εφημερίδες και περιοδικά, και μόνο από την κλινική.

Ωστόσο, η JWT επέτρεψε και σε μία άλλη κλινική να την χρησιμοποιήσει στην ιστοσελίδα τους.

Σε απάντηση, η JWT είπε πως στην συμφωνία τους έχουν όλα τα δικαιώματα της φωτογραφίας να την χρησιμοποιήσουν όπως ήθελαν.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share