Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η συγκινητική αφοσίωση πυροσβέστη που διέσωσε 2 παγιδευμένα κουτάβια σε υπόγεια (εικόνες)

Απίστευτο!

23 Ιανουαρίου 2022 12:00
Η συγκινητική αφοσίωση πυροσβέστη που διέσωσε 2 παγιδευμένα κουτάβια σε υπόγεια (εικόνες)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο κουτάβια παγιδεύτηκαν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά μέρη στη Γαλλία. Οι πυροσβέστες κατάφεραν μετά από ώρες να τα απεγκλωβίσουν. Το περιστατικό συνέβη στη Γαλλία, όπου η Lana πέρασε 24 ώρες στο υπόγειο Val-Mont, ενώ ο Maurice 7 στη Marne. Ίδια κατάσταση από την οποία βγήκαν σώοι και αβλαβείς.

Τα κατοικίδια μπορούν να μας χαρίσουν πολλές αστείες και χαρούμενες στιγμές , αλλά μπορούν επίσης να μας κάνουν να περνάμε από φόβους και ανησυχίες όταν τους συμβαίνει κάτι κακό .

Αυτό συμβαίνει γιατί τους αγαπάμε και πρέπει να τους βοηθάμε με οποιονδήποτε τρόπο όταν χρειάζονται βοήθεια , ειδικά αν είναι επείγουσα. Στην κοινότητα Val-Mont (Γαλλία), μια οικογένεια ειδοποίησε τους πυροσβέστες της Côte d’Or ότι το Φοξ τεριέ τους με το όνομα Lana είχε χαθεί , αλλά υπόγεια.

κουτάβι

Το κατοικίδιο κατάφερε να σωθεί αφού πέρασε 24 ώρες υπόγεια χάρη στη δουλειά του και των σπηλαιολόγων που συνεργάστηκαν, δηλαδή των επαγγελματιών που μελετούν και γνωρίζουν τα σχήματα της γης μέσα στο υπέδαφος και τις κοιλότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ίδρυμα 30 Million d’Amis , η Λάνα βρισκόταν μίλια μακριά υπόγεια . Με τη βοήθεια διασωστών και σκύλων αναζήτησης, κατάφεραν να τη βρουν σε μια ασυνήθιστη και περίπλοκη κατάσταση.

«Ο σκύλος του πυροσβέστη σημάδεψε μια τάφρο. Στη συνέχεια, χάρη σε μια υπόγεια κάμερα, η ομάδα διάσωσης-αποστολής κατάφερε να πάρει μια εικόνα του κολλημένου σκύλου. Με φτυάρια διευρύνθηκε η τρύπα για πρόσβαση στη Λάνα », ανέφερε η Τμηματική Πυροσβεστική και Διάσωση της περιοχής (ΣΔΗΣ 21) , σύμφωνα με το ίδρυμα.

κουτάβι

Έτσι άρχισαν αμέσως να εργάζονται για την απελευθέρωσή της και μετά από πολύωρη προσπάθεια κατάφεραν να την βγάλουν από το έδαφος. Ευτυχώς η Λάνα ήταν καλά , καλυμμένη με χώμα αλλά σε καλή κατάσταση. Ήταν κουρασμένη και φοβισμένη που είχε περάσει 24 ώρες παγιδευμένη, αν και έχει ήδη επιστρέψει στην οικογένειά της που της έλειπε πολύ και ήλπιζαν να την έχουν ξανά στην αγκαλιά τους.

Συνέβη επίσης ένα περίεργο γεγονός, και αυτό είναι ότι σε μια άλλη κοινότητα βρήκαν τον Maurice, ένα κουτάβι της ράτσας Jack Russell Terrier που ήταν επίσης παγιδευμένο υπόγεια . Αυτό το επεισόδιο συνέβη στο Marne, ένα διαφορετικό μέρος και μακριά από το Val-Mont. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου ειδοποίησε τους πυροσβέστες και αυτοί έφτασαν να τον σώσουν.

κουτάβι

Σε αντίθεση με τη Lana, ο Maurice είχε παγιδευτεί υπόγεια για 7 ώρες , αλλά η επείγουσα ανάγκη για να τον βγάλουν ήταν η ίδια και όπως εκείνη, απελευθερώθηκε χάρη στην πυροσβεστική . «Ένας ιδιωτικός μίνι εκσκαφέας ολοκλήρωσε το σύστημα. Μετά από 7 ώρες αναμονής, το κουτάβι σώθηκε!». είπε το SDIS 51, σύμφωνα με την ίδια πηγή .

Μια σύμπτωση που σε κάνει χαρούμενο να μάθεις ότι έφυγαν σώοι και αβλαβείς.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share