Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δασκάλα κόλλησε με… σελοτέιπ τη μάσκα στο πρόσωπο μαθητή

Απαράδεκτο!

21 Ιανουαρίου 2022 23:19
Δασκάλα κόλλησε με… σελοτέιπ τη μάσκα στο πρόσωπο μαθητή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η εικόνα δασκάλας, η οποία επιχειρεί να κολλήσει τη μάσκα ενός μικρού μαθητή στο πρόσωπό του με… σελοτέιπ.

Φυσικά, η εν λόγω φωτογραφία από το σχολείο στην North Penn έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Δείτε επίσης: Προπονήτρια σε σχολείο επιτέθηκε σεξουαλικά σε 17χρονη μαθήτρια

Το σχολείο με δήλωσή του ζητά συγγνώμη για τη δασκάλα που «πιάστηκε» σε μια φωτογραφία να κολλάει την ιατρική μάσκα στο πρόσωπο ενός παιδιού κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες ενέργειες».

«Μια εικόνα που τραβήχτηκε σε μια από τις τάξεις μας την περασμένη εβδομάδα και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αντιπροσωπεύει τις παγκόσμιες αξίες που το North Penn προσπαθεί να ενσταλάξει τόσο στους μαθητές όσο και στο προσωπικό μας» τονίζει το σχολείο στο The Philadelphia Inquirer.

Το περιστατικό ήταν μεμονωμένο και η δασκάλα δεν σκόπευε να βλάψει τον μικρό, αλλά οι ενέργειές της ήταν εντελώς «ακατάλληλες» και «απαράδεκτες», πρόσθεσε το σχολείο.

Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν η εκπαιδευτικός θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες των απαράδεκτων πράξεών της.

Μάσκες ΚΝ95: Πώς μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε ξανά – Τα 5 βήματα

Η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον ανέδειξε, ξανά, τη σημασία της χρήσης μάσκας υψηλής προστασίας, όπως οι KN95.

Σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών οι μάσκες KN95 έχουν σαφή πλεονεκτήματα απέναντι στις χειρουργικές και, κυρίως, τις υφασμάτινες, με την αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή να είναι η χρήση διπλής μάσκας.

Δείτε επίσης: Μάσκες: Πόσο προστατεύει ο κάθε τύπος από τη μετάλλαξη Ομικρον - Τι συστήνουν οι ειδικοί

Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της USA Today, οι υφασμάτινες μάσκες έχουν μεγάλους πόρους που επιτρέπουν την εισπνοή σταγονιδίων και αερολυμάτων (αεροζόλ) που περιέχουν τον κορωνοϊό. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, λόγω της χαλαρής εφαρμογής, οι υφασμάτινες μάσκες έχουν κενά στα μάγουλα και κάτω από τα μάτια με συνέπεια να περνούν σταγονίδια και αεροζόλ.

Το πλεονέκτημα της μάσκας ΚΝ95

Η USA Today σημειώνει ότι πολλές χώρες, όπως η Αυστρία, η Γερμανία και η Τσεχία, έχουν καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μασκών τύπου ΚΝ95.

Μάσκες όπως οι KN95 «είναι σχεδιασμένες ώστε να επιτυγχάνουν καλή εφαρμογή στο πρόσωπο και επαρκές φιλτράρισμα αιωρούμενων σωματιδίων. Έχουν ένα πιο πυκνό δίκτυο ινών από τις χειρουργικές ή τις υφασμάτινες. Οι N95 είναι φτιαγμένες από πολυπροπυλένιο. Ένα υλικό που περνά από μια διαδικασία που λιώνει και “σπρώχνεται” σε τρύπες μικρής διαμέτρου, ώστε μετατρέπεται σε μικροσκοπικές ίνες που δένονται μεταξύ τους» επισημαίνει η USA Today.

Οι ίνες αυτές, κατά το δημοσίευμα, «στη συνέχεια φορτίζονται, περνώντας από μια συσκευή που παράγει στατικό ηλεκτρισμό. Το φορτίο αυτό τις κάνεις 10 φορές πιο αποτελεσματικές στο να “πιάνουν” σωματίδια».

Εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα είναι και η καλή εφαρμογή, καθώς οι KN95 δεν επιτρέπουν κενά γύρω από τη μύτη, τα μάγουλα και το σαγόνι. Με σωστή εφαρμογή, οι μάσκες αυτές φιλτράρουν έως το 95% των σωματιδίων στον αέρα, ενώ κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να φιλτράρουν τις δικές μας εκπνοές, ώστε να προστατεύουμε τους άλλους.

Πώς χρησιμοποιούνται ξανά οι ΚΝ95 -Τα 5 βήματα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της USA Today, και το CDC, για να χρησιμοποιηθεί ξανά μια μάσκα τύπου KN95 πρέπει να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα:

  • Μετά τη χρήση της KN95, βγάλτε τη μάσκα και τοποθετήστε τη σε μια χάρτινη σακούλα , ώστε να «αναπνέει». Προσοχή: Μη χρησιμοποιήσετε πλαστική σακούλα.
  • Κλείστε τη σακούλα και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πλύνετε καλά τα χέρια σας.
  • Αφήνουμε τη μάσκα στη σακούλα για διάστημα τριών – τεσσάρων ημερών, που θεωρείται αρκετό για να έχουν πεθάνει όλοι οι ιοί που βρίσκονταν σε αυτή.
  • Την 4η-5η μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share