Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Αληθινή ιστορία: Αυτό το λιοντάρι συναντάει τους αγαπημένους ανθρώπους - Η αντίδρασή του στο βίντεο θα σας κάνει να κλάψετε

Έσμιξαν και πάλι

20 Ιανουαρίου 2022 10:55
Αληθινή ιστορία: Αυτό το λιοντάρι συναντάει τους αγαπημένους ανθρώπους -  Η αντίδρασή του στο βίντεο θα σας κάνει να κλάψετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι ιστορίες με τους ανθρώπους και τα ζώα μπορούν να γίνουν πολύ συγκινητικές. Το ίδιο συνέβη και με την αληθινή ιστορία του Κρίστιαν του λιονταριού, που γεννήθηκε στην αιχμαλωσία, αγαπήθηκε θερμά από τους ανθρώπους που το μεγάλωσαν και αυτή η σχέση κατάφερε να υπερβεί τα πιο άγρια ένστικτα του μεγαλοπρεπούς αυτού αιλουροειδούς.

Με την ευκαιρία δες εδώ την συγκλονιστική αντίδρασή των λιονταριών όταν πάτησαν για πρώτη φορά το γρασίδι.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Στις 12 Αυγούστου του σωτήριου έτους 1969 γεννιέται, στον ζωολογικό κήπο Ιλφρακομπ του Λονδίνου, ο Κρίστιαν, ένα περήφανο, υπέροχο λιονταράκι! Δύο λάτρεις των αιλουροειδών, ο Άντονι Μπερκ και ο Τζον Ρένταλ ερωτεύθηκαν τον Κρίστιαν και ζήτησαν να το αγοράσουν από τον ζωολογικό κήπο (που ανήκε στο Χάροντς). Χρειάστηκε να πληρώσουν περίπου 262 λίρες, αλλά ήταν πρόθυμοι να το κάνουν για χάρη του πανέμορφου αυτού πλάσματος.

Οι δύο τους μαζί με τις φίλες τους Τζένιφερ Τέιλορ και Γιούνιτι Τζόουνς φρόντισαν το νεαρό ζώο στο σπίτι που ζούσαν στο Λονδίνο, μέχρι αυτό να γίνει ενός έτους. Ο Κρίστιαν, όμως, μεγάλωνε επικίνδυνα και αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν στο κατάστημά τους με έπιπλα που (κατά σύμπτωση) ονομαζόταν “Σοφιστόγατες”, στο υπόγειό του. Για καλή τους τύχη, οι δυο άνδρες πήραν την άδεια για να εξασκούν και να βοηθούν τον Κρίστιαν να εκτονώνεται στο νεκροταφείο μιας εκκλησίας, ενώ όσο ήταν αυτό δυνατό, έκαναν ταξίδια στην παραλία μαζί του.

Όμως, φυσικά το μέγεθος του Κρίστιαν αλλά και το ολοένα αυξανόμενο κόστος για την φροντίδα του έφερε τους δύο απογοητευμένους εραστές των αιλουροειδών μπροστά σε μια πρόκληση διόλου εύκολη. Πόσο ακόμη θα μπορούσαν να ζουν μαζί με τον Κρίστιαν στο Λονδίνο;

Όταν, μάλιστα, τους επισκέφθηκαν στο Λονδίνο ο Μπιλ Τρέιβερς και η Βιρτζίνια ΜακΚένα, οι πρωταγωνιστές της υπέροχης ταινίας “Γεννημένη Ελεύθερη” -που περιγράφει την ιστορία της λέαινας Έλσας, μιας λεαίνας που αγαπήθηκε πάρα πολύ με ένα ζεύγος λευκών στην Αφρική-, εκείνοι έπεισαν τους δύο φίλους να έρθουν σε επαφή με το ζεύγος των ανθρώπων που αγαπούσαν τόσο την Έλσα.

Κρίστιαν, το Λιοντάρι που δεν ξέχασε ποτέ τους αγαπημένους του ανθρώπους

Πρόκειται για τον οικολόγο Τζορτζ Άνταμσον και τη γυναίκα του Τζόι που προσφέρθηκαν να εισάγουν τον Κρίστιαν στην άγρια φύση στο Kora National Resere, στην Κένυα. Η Βιρτζίνια, μάλιστα, έγραψε για την εμπειρία της επανένταξης του Κρίστιαν στα απομνημονεύματά της που εκδόθηκαν το 2009 με τίτλο «Η ζωή στα χρόνια μου».

Ο Τζορτζ σύστησε τον Κρίστιαν σε ένα μεγαλύτερο αρσενικό λιοντάρι, το “Αγόρι” (Boy), ένα λιοντάρι που είχε συμμετάσχει και στα γυρίσμα του “Γεννημένη Ελεύθερη”, αλλά και στο ντοκιμαντέρ “Τα λιοντάρια είναι ελεύθερα”. Στη συνέχεια ο Κρίστιαν ήρθε σε επαφή και με ένα θηλυκό λιονταράκι, την Κατάνια και έτσι άρχισε να χτίζεται ένας πυρήνας, μια αγέλη που θα βοηθούσε τον Κρίστιαν να προσαρμοστεί στην άγρια ζωή.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά. Η Κατάνια δέχτηκε τη θανατηφόρα επίθεση κροκόδειλων σε μια μικρή λιμνούλα, ένα άλλο θηλυκό σκοτώθηκε από άγρια λιοντάρια και το Αγόρι τραυματίστηκε πολύ βαριά, κάτι που τον έκανε να χάσει την ικανότητα να έρχεται σε επαφή και να κοινωνικοποιείται με άλλα λιοντάρια και ανθρώπους. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο σκληρή όταν ο Τζόρτζ αναγκάστηκε να σκοτώσει το Αγόρι, μόλις αυτό επιτέθηκε και σκότωσε έναν άνθρωπο. Όλα αυτά τα γεγονότα οδήγησαν ουσιαστικά στην απομόνωση του Κρίστιαν, που ήταν ο τελευταίος εναπομείνοντας από την αγέλη!

Ο Τζορτζ δεν το έβαλε κάτω! Πλαισίωσε τον Κρίστιαν με κάποια άλλα λιοντάρια και η αγέλη αναβίωσε με αρχηγό τον Κρίστιαν.

Οι επανενώσεις με τον Τζον και τον Άντονι

Ο Κρίστιαν τα είχε καταφέρει. Μπόρεσε να ενταχθεί στην άγρια φύση, είχε την αγέλη του, ήταν αρχηγός της και μπορούσε να την προστατεύει. Ο Τζορτζ ενημέρωνε τον Τζον και τον Άντονι για τα ευχάριστα μαντάτα! Για να φτάσουμε στο 1971, οπότε και οι δύο φίλοι θέλησαν να ξανασυναντήσουν τον Κρίστιαν. Ο Τζορτζ τους αποθάρρυνε, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνο και ότι ο Κρίστιαν είναι πολύ πιθανό να μην τους αναγνωρίσει και να εκδηλώσει άγριες συμπεριφορές απέναντί τους.

Όμως οι Τζον και Άντονι δε φοβήθηκαν. Πήγαν στην Κένυα, στο Kora National Reserve και συνάντησαν τον Κρίστιαν. Μετά τις πρώτες στιγμές, όπου ο Κρίστιαν ήταν πολύ επιφυλακτικός, αναγνώρισε τους δύο άνδρες και όρμηξε πάνω τους παιχνιδιάρικα, σηκώθηκε στα πίσω πόδια του και αγκάλιασε τους συγκλονισμένους φίλους του, ενώ με το πρόσωπό του τριβόταν πάνω τους (καλέ, κι εγώ τα κάνω αυτά). Η επανένωση βιντεοσκοπήθηκε για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ “Κρίστιαν, το Λιοντάρι στο τέλος του κόσμου”. Η φιλική διάθεση του Κρίστιαν έκανε και άλλες λέαινες της αγέλης, τη Μόνα και τη Λίζα, αλλά και ένα λιονταράκι, το “Σούπερ Κουτάβι” (SuperCub) να πλησιάσουν και να καλωσορίσουν τους δύο ανθρώπους.

Παρακάτω δείτε το απίστευτο βίντεο, όπου απαθανατίστηκε η στιγμή της συγκινητικής επανένωσης των 3 φίλων:

Η ιστορία μας δεν τελειώνει εδώ. 2 χρόνια αργότερα, οι Τζον και Άντονι, μην αντέχοντας άλλο να μένουν μακριά από τον Κρίστιαν, επιχείρησαν να ξανασμίξουν μαζί του! Ο Τζορτζ και πάλι τους αποθάρρυνε, λέγοντάς τους ότι είχε να δει την αγέλη του Κρίστιαν τους τελευταίους 9 μήνες. Περιττό να πούμε, βέβαια, ότι ο Κρίστιαν πλέον είχε το διπλάσιο μέγεθος από όσο πριν από 2 χρόνια, όταν είχε ξανασυναντήσει τους φίλους του, ενώ είχε τα δικά του παιδιά και προστάτευε την αγέλη του αποτελεσματικά.

Και πάλι οι Τζον και Άντονι δεν πτοήθηκαν από τα λόγια του Άνταμσον και επανήλθαν στον “τόπο του εγκλήματος”. Και τότε συνέβη κάτι απίστευτο: Παρόλο που επί 9 μήνες ο Κρίστιαν δεν είχε φανεί πουθενά, επανήλθε το βράδυ πριν οι αγαπημένοι του φτάσουν στην Kora. Μια ακόμα συγκλονιστική επανένωση έλαβε χώρα. Οι αγαπημένοι άνθρωποι είχαν χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη του υπέροχου αυτού λιονταριού! Η συνάντηση έλαβε χώρα στο τέλος της Άνοιξης του 1973.

Και μετά η αγέλη ξαναχάθηκε. Ο Τζορτζ μετρούσε τις μέρες από την τελευταία αντάμωση με τον Κρίστιαν. Πέρασαν 97 ημέρες χωρίς ο Κρίστιαν να εμφανιστεί. Και τότε ο Τζορτζ σταμάτησε να μετράει! Και ο Κρίστιαν δεν ξαναεμφανίστηκε από τότε.

Είχε γίνει πια ένα πραγματικό άγριο λιοντάρι, ένας πραγματικός αρχηγός αγέλης, που ζούσε εκεί που άξιζε να ζει: στην Άγρια Φύση.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share