Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το Αίνιγμα: Ένα εξωγήινο μαύρο διαμάντι 555 καρατίων από το διάστημα (video)

Συνήθως βρίσκεται μόνο στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική

19 Ιανουαρίου 2022 15:10
Το Αίνιγμα: Ένα εξωγήινο μαύρο διαμάντι 555 καρατίων από το διάστημα (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s στο Ντουμπάι παρουσιάζει ένα μαύρο διαμάντι που μοιάζει εντελώς εξωγήινο.

Το καρμπονάντο ή μαύρο διαμάντι των 555,55 καρατίων που η προέλευσή του «καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου» πιστεύεται ότι προέρχεται από το διάστημα και δημοπρατείται με την ονομασία «Το Αίνιγμα» από τον Sotheby’s.

Το εξαιρετικά σπάνιο πετράδι παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα στο Ντουμπάι, στο πλαίσιο περιοδείας του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Λος Άντζελες, προτού τεθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο, στις αρχές Φλεβάρη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, το μαύρο διαμάντι αναμένεται να πιάσει τουλάχιστον 5 εκατ. λίρες (περίπου 6 εκατ. ευρώ) στη δημοπρασία.

Όπως αναφέρει η Σόφι Στίβενς, ειδικό κοσμημάτων του Sotheby’s στο Ντουμπάι, ο αριθμός 5 έχει μεγάλη σημασία για το διαμάντι, που έχει επίσης 55 πλευρές.

«Το σχήμα του διαμαντιού βασίζεται στο μεσανατολικό σύμβολο του Χάμσα – ένα φυλαχτό σε σχήμα παλάμης – που συμβολίζει τη δύναμη και την προστασία» ανέφερε η Στίβενς, με το Χάμσα να σημαίνει επίσης «5» στα αραβικά.

μαύρο-διαμάντι

«Οπότε ο αριθμός 5 διατρέχει ολόκληρο το διαμάντι» εξήγησε η γεμολόγος.

Και ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την αξία πώλησης του μαύρου διαμαντιού, το σπάνιο πετράδι, σύμφωνα πάντα με τη Στίβενς, πιθανότατα είναι εξωγήινο.

«Για τα διαμάντια καρμπονάντο πιστεύουμε ότι έχουν εξωγήινη προέλευση σχηματισμού, με μετεωρίτες να συγκρούονται με τη Γη και είτε να σχηματίζονται κατά την πρόσκρουση είτε να προέρχονται από τους ίδιους τους μετεωρίτες» ανέφερε.

Κι αν σκοπεύεται να το αγοράσετε, να σας ενημερώσουμε ότι ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s σκοπεύει να κάνει δεκτές και τις πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, έπειτα και από την πρόσφατη πώληση του διαμαντιού Key 10138 σε τιμή ρεκόρ.

Δείτε το βίντεο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share