Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τεχνολογικό θαύμα: Έμαθαν σε χρυσόψαρα να οδηγούν οχήματα-ρομπότ! (photos-video)

Εσάς το ψάρι σας ξέρει να οδηγεί ρομπότ ή κόβει τίποτα βόλτες στη γυάλα πρωί-βράδυ;

19 Ιανουαρίου 2022 13:02
Τεχνολογικό θαύμα: Έμαθαν σε χρυσόψαρα να οδηγούν οχήματα-ρομπότ! (photos-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι ένα από τα πιο περίεργα πειράματα όλων των εποχών, όμως φαίνεται πως στέφεται από πλήρη επιτυχία!

ρομποτ-χρυσοψαρα

Επιστήμονες αποφάσισαν να μελετήσουν κατά πόσο μπορούν να ρίξουν κάποιο ζώο στη "μάχη" για την τεχνολογική εξέλιξη του κόσμου και η επιλογή τους στο πρόσωπο των... χρυσόψαρων μάλλον μοιάζει πολύ παράξενη αρχικά.

χρυσοψαρο-ρομποτ

Πήραν λοιπόν τα μικρά ψάρια του γλυκού νερού και αντί για κάποια συνηθισμένη γυάλα ή ενυδρείο, τα τοποθέτησαν στο καθαρό νερό τους μεν, πάνω σε οχήματα-ρομπότ δε, κάνοντάς τα να μπορούν μάλιστα να τα χειρίζονται με το σώμα τους.

ρομποτ-χρυσοψαρα

Σε βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, σας αποκαλύπτουμε τα νέα χρυσόψαρα-οδηγούς. Η τεχνολογία έκανε το θαύμα της για ακόμη μία φορά!

Σύντομα θα μπορείτε να γλείφετε την τηλεόρασή σας (και θα υπάρχει λόγος)

Καλή η όραση, καλή ο ακοή, αλλά τι γίνεται με την γεύση; Πολύ σύντομα, η τηλεόραση δε θα αφορά μόνο τις δύο πρώτες αισθήσεις.

Ο Χομέι Μιγιασίτα παρουσίασε την ”Taste the TV”, μία τηλεόραση στην οποία μπορείτε να γλείψετε όποια γεύση προσφέρει η οθόνη της!

Ο Ιάπωνας καθηγητής αναπτύσσει τη συσκευή από το 2020 και το πρωτότυπο που παρουσίασε στέλνει ηλεκτρικά σήματα σε 10 δοχεία γεύσης, τα οποία ψεκάζονται στη σωστή αναλογία για να δημιουργήσουν μία συγκεκριμένη γεύση, που καλύπτει τη μεμβράνη της οθόνης.

Το όραμα του καθηγητή είναι να δημιουργήσει οθόνες, που μπορούν να γευτούν οι σεφ ή τηλεοράσεις στις οποίες μπορείς να ”κατεβάσεις” γεύσεις, όπως κάνει κανείς σήμερα με οπτικοακουστικό υλικό, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να γευτεί συνταγές από όλο τον κόσμο από το σαλόνι του σπιτιού του.

Ο Μιγιασίτα χρειάστηκε ένα έτος για να κατασκευάσει το πρωτότυπο και θεωρεί πως η ανάπτυξή του σε μία τελική εκδοχή για πώληση από μία εταιρία θα ήταν πολύ εύκολη, ενώ υπολογίζει πως το κόστος κατασκευής της δε θα ξεπερνούσε τα 900 δολάρια.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share