Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Παίρνει μαγειρική σόδα και την ρίχνει μέσα στις παντόφλες! Το αποτέλεσμα; Απίστευτο!

Τρέξτε να το κάνετε!

17 Ιανουαρίου 2022 10:28
Παίρνει μαγειρική σόδα και την ρίχνει μέσα στις παντόφλες! Το αποτέλεσμα; Απίστευτο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα, όπως θα έχετε καταλάβει από τα δεκάδες άρθρα μας εδώ στο Athensmagazine.gr, κάνει θαύματα! Όχι πάντα όμως, καθώς χτες σας αποκαλύψαμε που κάνει κακό!

Σήμερα όμως επιστρέφουμε στην αγαπημένη μας συνήθεια και σας προκαλούμε να την βάλετε μέσα σε... παντόφλες!

Ένα συχνότατο λάθος που κάνουμε με τις παντόφλες μας είναι ότι αμελούμε να τις φροντίσουμε, καθώς η οικιακή τους χρήση μας ξεγελά ως προς την καθαριότητά τους.

Αρχικά πρέπει να θυμόμαστε να μη φοράμε τις παντόφλες μας αφού περπατάμε ξυπόλητοι στο σπίτι καθώς μεταφέρουμε σκόνη στο εσωτερικό τους, ούτε με βρώμικες κάλτσες αφού με τον τρόπο αυτό ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν μικρόβια.

Επίσης πριν τις φορέσουμε στεγνώνουμε καλά τα πόδια μας με πετσέτα ή ακόμα καλύτερα με το πιστολάκι των μαλλιών. Μπορεί να ακούγεται κάπως υπερβολικό, όμως ας μην ξεχνάμε πως η υγρασία δημιουργεί κλίμα για την ανάπτυξη μικροβίων και μυκήτων των ονύχων.

Καλό είναι γενικώς να μη φοράμε τις παντόφλες με γυμνό πόδι ώστε ενδεχόμενα μικρόβια να μην έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας.

Παίρνει μαγειρική σόδα και την ρίχνει μέσα στις παντόφλες! Το αποτέλεσμα; Απίστευτο!

Ένα μικρό μυστικό για να εξουδετερώνουμε εύκολα τις δυσάρεστες οσμές από τις παντόφλες και τα παπούτσια μας, είναι η μαγειρική σόδα. Ρίχνουμε μαγειρική σόδα μέσα στις παντόφλες πριν την πρώτη χρήση και κατά τακτά διαστήματα και έχουμε τις παντόφλες μας απαλλαγμένες από την δυσοσμία.

Τέλος πρέπει να θυμόμαστε να αλλάζουμε τακτικά παντόφλες.

Παρά τα προληπτικά μέτρα για να κρατάμε τις παντόφλες μας σε μια καλή κατάσταση, το βασικότερο είναι το πλύσιμο των παντοφλών μας, ιδανικά μία φορά το μήνα.

Αν οι παντόφλες μας είναι υφασμάτινες ή μάλλινες ξεκινάμε με μια καθαρή μαλακή οδοντόβουρτσα και τρίβουμε τα σημεία που έχουν έντονους λεκέδες με σαπούνι και νερό, καθώς και τις σόλες. Ελέγχουμε εάν ο κατασκευαστής προτείνει το πλύσιμο στο πλυντήριο. Συνήθως υπάρχει ένα καρτελάκι στην παντόφλα με το σήμα του πλυντηρίου. Έπειτα τις βάζουμε στο πλυντήριο στους 30 βαθμούς κελσίου στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα χωρίς στείψιμο. Αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά, μακριά από θερμαντικά στοιχεία, χωρίς να τις κρεμάσουμε.

Αν οι παντόφλες μας είναι δερμάτινες τις πλένουμε εσωτερικά με ένα πανί ή μαλακό σφουγγάρι που πρώτα έχουμε εμποτίσει σε χλιαρό νερό με σαπούνι και μαγειρική σόδα. Εξωτερικά μπορούμε να τις βάψουμε με βαφή για δερμάτινα. Υπάρχουν στην αγορά προϊόντα σε διαφορές μορφές, όπως βαφή σε μορφή κρέμας ή αφρού ή με πινελάκι. Επίσης υπάρχουν και τα αυτογυάλιστα σφουγγαράκια. Μόλις στεγνώσουν είναι έτοιμες για χρήση και πάλι.

Καθαρές λοιπόν όπως είναι οι παντόφλες μας, είναι έτοιμες να αποθηκευτούν για το καλοκαίρι, αφού κάνουμε πρώτα το απαραίτητο ξεκαθάρισμα (τι κρατάμε και τι πετάμε). Τις αποθηκεύουμε λοιπόν σε κουτιά παπουτσιών. Επιπρόσθετα, μέσα στο κουτί τοποθετούμε φυσικά αρωματικά, όπως τριμμένη λεβάντα σε υφασμάτινο σακουλάκι για την απομάκρυνση εντόμων και για την ευχάριστη μυρωδιά! Τέλος αποφεύγουμε να τις αποθηκεύουμε σε χώρους με υγρασία, όπως υπόγειο ή γκαράζ. Έτσι, όταν ξεκινήσουν τα πρώτα κρύα του χειμώνα, οι παντόφλες μας θα είναι σαν καινούργιες και έτοιμες να μας ζεστάνουν!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share