Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Έβαλε μια κάμερα μέσα στο πλυντήριο - Μόλις δείτε πώς πλένονται τα πιάτα θα μείνετε άφωνοι

Απίστευτο!

13 Ιανουαρίου 2022 11:35
Έβαλε μια κάμερα μέσα στο πλυντήριο - Μόλις δείτε πώς πλένονται τα πιάτα θα μείνετε άφωνοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πλυντήριο πιάτων μας λύνει τα χέρια. Το ανοίγεις, βάζεις μέσα όλα τα σκεύη σερβιρίσματος που χρειάζονται πλύσιμο, το κλείνεις και μετά ως… δια μαγείας, όλα βγαίνουν πεντακάθαρα από το πλυντήριο. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο νομίζουμε μιας και ακόμη και το πλύσιμο των πιάτων έχει τα μυστικά του, δείτε εδώ ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να τοποθετείτε στο πλυντήριο τα μαχαιροπίρουνα.

Αλλά τι στο καλό συμβαίνει μέσα στο πλυντήριο πιάτων και καθαρίζουν τα πιάτα και τα ποτήρια χωρίς καθόλου τρίψιμο, παρά μόνο με το νερό; Πώς είναι η… ζωή μέσα σε ένα πλυντήριο πιάτων σε λειτουργία;

Την απάντηση σε αυτά τα βασανιστικά για όλη την ανθρωπότητα ερωτήματα, έδωσε ένας νεαρός, ο οποίος τοποθέτησε μέσα στο πλυντήριο μια κάμερα "GoPro" και το έβαλε σε λειτουργία.

Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Βάζετε τα μαχαίρια σας στο πλυντήριο; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Η αλήθεια είναι πως το πλυντήριο πιάτων μας "λύνει" τα χέρια σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητα και μας κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Από την άλλη όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι απαγορευτικά σε ό,τι αφορά το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

Ένα από αυτά είναι τα μαχαίρια μαγειρικής, ακόμα και τα εκείνα τα ακριβά, επαγγελματικά που κατά τα άλλα εμπιστεύεσαι στο 100% την ποιότητα τους. Γιατί όμως πρέπει να αποφύγεις το πλύσιμο των μαχαιριών στο πλυντήριο;

Αρχικά, οι υψηλές θερμοκρασίες του πλυντηρίου σε συνδυασμό με την υγρασία του μπορούν να φθείρουν λαβή (ειδικά εάν είναι ξύλινη) αλλά και τη λάμα του μαχαιριού, ειδικά αν είναι από ανθρακούχο ατσάλι, καθώς σκουριάζει ευκολότερα. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πρέπει να προσέξεις σχετικά με το πλυντήριο των πιάτων, δείτε εδώ ποιος είναι σωστός τρόπος για να τοποθετείς τα μαχαιροπίρουνα.

Έβαλε μια κάμερα μέσα στο πλυντήριο - Μόλις δείτε πώς πλένονται τα πιάτα θα μείνετε άφωνοι

Εκτός αυτού, τα μαχαίρια επηρεάζονται σημαντικά και από το τράνταγμα κατά τη διάρκεια της πλύσης, όπου εκτοξεύονται πίδακες νερού που μπορεί να μετακινήσουν ένα μαχαίρι που δεν είναι καλά στερεωμένο, και ως αποτέλεσμα μπορεί να χτυπήσει πάνω σε κάποιο άλλο σκεύος.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως τα απορρυπαντικά πλυντηρίου μπορούν σταδιακά να αποχρωματίσουν τα μαχαίρια και να κάνουν τις λάμες τους λιγότερο κοφτερές.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share