Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Για ποιο λόγο οι αεροσυνοδοί έχουν στην επιβίβαση το χέρι πίσω από την πλάτη;

Το γνωρίζατε;

12 Ιανουαρίου 2022 20:27
Για ποιο λόγο οι αεροσυνοδοί έχουν στην επιβίβαση το χέρι πίσω από την πλάτη;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά την επιβίβαση στο αεροπλάνο, αρκετοί έχουν προσέξει μια κίνηση που κάνουν οι αεροσυνοδοί. Συγκεκριμένα όταν ο επιβάτης μπαίνει στο αεροπλάνο, η αεροσυνοδός τον χαιρετά, έχοντας το ένα χέρι πίσω στην πλάτη. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ διάβασε εδώ για τη YouTuber που σκηνοθέτησε ολόκληρη συντριβή αεροπλάνου για τα views.

Θα νομίζει κανείς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι τυχαίο ή πως το κάνουν επειδή τους βολεύει. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Πριν την απογείωση ενός αεροπλάνου το πλήρωμα της καμπίνας πρέπει να μετρήσει τον αριθμό των επιβατών. Επιβεβαιώνουν έτσι ότι όλοι όσοι έχουν κλείσει εισιτήρια βρίσκονται μέσα στο αεροσκάφος.

Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει μπροστά στους επιβάτες μετρώντας για παράδειγμα ένα ένα τα κεφάλια τους. Έτσι χρησιμοποιείται ένα ειδικό μηχάνημα, ένας μετρητής. Αυτός ο μικροσκοπικός μετρητής βρίσκεται στα χέρια των αεροσυνοδών όταν γίνεται η επιβίβαση στο αεροπλάνο.

Κάθε φορά, λοιπόν, που κάποιος μπαίνει μέσα στην καμπίνα του αεροπλάνου, η αεροσυνοδός χρησιμοποιεί τον μετρητή. Στο τέλος ελέγχει αν ο αριθμός όσων βρίσκονται στο αεροσκάφος είναι ο ίδιος με αυτόν που έχει στη λίστα της. Σε περίπτωση που δεν έχει προλάβει να κάνει τη διαδικασία στην πόρτα του αεροσκάφους το κάνει λίγο πριν την απογείωση. Περνάει δηλαδή στο διάδρομο και διακριτικά χρησιμοποιεί τον μετρητή.

Αυτή είναι μία από τις πολλές διαδικασίες που κάνουν οι αεροσυνοδοί κατά την διάρκεια μιας πτήσης. Στην πραγματικότητα οι αεροσυνοδοί χρησιμοποιούν διάφορες αντίστοιχες τεχνικές για ένα ασφαλές ταξίδι. Για το λόγο αυτό εκπαιδεύονται αρκετό καιρό πριν πραγματοποιήσουν την πρώτη τους πτήση.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share