Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

6 + 1 σπάνιες ράτσες σκυλιών που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Εσύ τις ήξερες;

11 Ιανουαρίου 2022 10:48
6 + 1 σπάνιες ράτσες σκυλιών που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί ο σκύλος να είναι από τα πιο συνηθισμένα ζώα, μίας και όχι μόνο θα τα συναντήσουμε συχνά στο δρόμο, αλλά και επειδή έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους ανθρώπους και βρίσκονται πλέον ως μέλος σε πολλές οικογένειες.

Κάποιες ράτσες σκυλιών, τις ξέρετε όλοι σας σίγουρα, καθώς είναι αρκετές συνηθισμένες. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες άλλες ράτσες σκυλιών που ίσως να μην ξέρατε ότι υπάρχουν. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ 4 + 1 λόγους για να αγαπήσεις ένα toy poodle.

Ποιμενικός Μπέργκαμο

Ο Ποιμενικός Μπέργκαμο έχει συνδεθεί για πολλούς αιώνες με την αλπική πόλη Μπέργκαμο (Bergamo), κοντά στο Μιλάνο. Είναι μεταξύ πολλών φυλών της Μέσης Ανατολής που ανταλλάσσονταν από τους Φοίνικες στις εμπορικές του συναλλαγές γύρω από τη λεκάνη της Μεσογείου.

Είναι ένας θαυμάσιος σύντροφος για όλη την οικογένεια. Έχει ήπια και στοργική προσωπικότητα και σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζει επιθετικότητα. Μπορεί να είναι λίγο επιφυλακτικός με ανθρώπους που δεν γνωρίζει, αλλά μόλις εξοικειωθεί μαζί τους θα αναζητήσει τα χάδια και τη συντροφιά τους. Αγαπά πολύ τα παιδιά, με τα οποία δεν θα χάσει ευκαιρία να τρέξει, να παίξει και να χουζουρέψει κια μπορεί να ζήσει άνετα με άλλα σκυλιά και ζώα, ακόμη και γάτες.

6 + 1 σπάνιες ράτσες σκυλιών που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Πούμι

Οι Πούμι έχουν εξαιρετική όσφρηση και είναι επιτυχημένοι κυνηγοί ποντικιών. Έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης για το μάζεμα κοπαδιών με μεγάλα ζώα.

Είναι χαρούμενοι σκύλοι φύλαξης κοπαδιών που μοιάζουν με τους τεριέ. Είναι εξαιρετικοί σκύλοι για οικογένειες και δεν έχουν καμία δυσκολία να προσαρμοστούν στη ζωή εντός σπιτιού αν και χρειάζονται πολλή άσκηση.

Είναι τέλειοι ως σύντροφοι ή αθλητικοί σκύλοι. Είναι ευκίνητοι, τολμηροί και έξυπνοι σκύλοι που έχουν απεριόριστη ενέργεια για διασκέδαση.

6 + 1 σπάνιες ράτσες σκυλιών που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Ρωσικό Τόι

Τα Ρωσικά Τόι είναι δραστήριοι και πολύ χαρούμενοι σκύλοι με λαμπρό μέλλον μπροστά τους, καθώς οι σκύλοι μικρόσωμης φυλής γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Η ρωσική φυλή Μπορζόι είναι, κατά κανόνα, φυλή σκύλων εργασίας, συνεπώς το Ρωσικό Τόι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να γίνει ένας δημοφιλής σκύλος συντροφιάς.

Υπάρχει αισθητή διαφορά μεταξύ αρσενικών και θηλυκών ως προς τη συμπεριφορά, αλλά όχι και ως προς την εμφάνιση. Ωστόσο, και οι δύο είναι τρυφεροί με την οικογένειά τους και συμμετέχουν σε οτιδήποτε συμβαίνει μέσα στο σπίτι.

6+ 1 σπάνιες ράτσες σκυλιών που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Βελγικό τεριέ

Όταν πρωτοβλέπεις ένα Βελγικό τεριέ αναρωτιέσαι αν βλέπεις αρνί ή σκύλο. Όταν είναι κουτάβια, το τρίχωμα τους είναι σκούρο και σιγά-σιγά μεγαλώνοντας φτάνει στα όρια του άσπρου. Είναι ίσως η πιο κατάλληλη φυλή για παιδιά. Όταν είναι κοντοκουρεμένα και έχουν αρκετή άσκηση είναι απόλυτα ευτυχισμένα.

6 + 1 σπάνιες ράτσες σκυλιών που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Θιβετιανό Mastiff

Το Θιβετιανό Μαστίφ είναι μεγαλόσωμη θιβετιανή φυλή σκύλου στην οικογένεια των μαστίφ. Προέρχεται από τους νομάδες του Θιβέτ, της Κίνας, του Πακιστάν, της Ινδίας, της Μογγολίας και του Νεπάλ. Χρησιμοποιείται από τις τοπικές φυλές Θιβετιανών για την προστασία των προβάτων από λύκους, λεοπαρδάλεις, αρκούδες και τίγρεις.

6 + 1 σπάνιες ράτσες σκυλιών που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Αζαγουάκ

Το Αζαγουάκ μοιάζει στην όψη με τα κυνηγόσκυλα της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας, αλλά διαφέρουν αρκετά για να έχουν δικό τους πρότυπο φυλής. Είναι εξαιρετικά κυνηγόσκυλα. Τα πίσω πόδια τους είναι μακρύτερα από τα μπροστά και μοιάζουν λίγο σαν να κατηφορίζουν.

Έχουν αμυγδαλωτά μάτια και ένα ιδιαίτερο βάδισμα που τα κάνει ιδιαιτέρως ωραία. Το δέρμα τους είναι ένα με το σώμα τους και η γούνα τους έχει πολύ μικρές σε μήκος τρίχες και στην κοιλιά σχεδόν δεν υπάρχει καθόλου τρίχωμα. Τα Azawakh είναι απίστευτα υγιή κυνηγόσκυλα και οι τραυματισμοί τους είναι σπάνιοι. Το πιο καταπληκτικό είναι, πως αν τραυματιστούν, τα Αζαγουάκ μπορούν και θεραπεύουν μόνα τους το τραύμα και μάλιστα γρήγορα.

6 + 1 σπάνιες ράτσες σκυλιών που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

Ρίτζμπακ

Αυτή η ράτσα δρομολογήθηκε το1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρατηρήθηκε αύξηση στην γνώση και τη διασημότητά τους. Αυτά τα ζαρωμένα στο πρόσωπο σκυλιά από την Ασία, είναι γνωστά κοινώς για την ανεπτυγμένη κορυφογραμμή του τριχώματός τους μακριά από τα μαλλιά στην σπονδυλική στήλη. Είναι ένα σκυλί γεμάτο αυτοπεποίθηση και δύναμη σωματική, και συνεχίζει να χρησιμοποιείται σαν φύλακας σε αποθήκες και για την καθημερινή προστασία των ανθρώπων.

6 + 1 σπάνιες ράτσες σκυλιών που δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share