Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

4 + 1 λόγοι για να αγαπήσεις ένα toy poodle

Είναι αξιολάτρευτα!

9 Ιανουαρίου 2022 20:03
4 + 1 λόγοι για να αγαπήσεις ένα toy poodle
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα toy poodle είναι πανέμορφα, γλυκά, έξυπνα και δραστήρια. Είναι από αυτά τα πλασματάκια που κανείς μπορεί να αγαπήσει από την πρώτη στιγμή που θα τα δει. Είναι μικρόσωμα και χνουδωτά. Πρόκειται μάλιστα, για έναν πιστό σύντροφο με εκπληκτική ιστορία, δεδομένου ότι αυτά τα υπέροχα σκυλιά είναι μια από τις παλαιότερες ράτσες.

Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για τον σκύλο που άλλαξε την ζωή σε ένα ζευγάρι.

Είναι από τα πιο έξυπνα σκυλιά

Τα poodle θεωρούνται μια από τις πιο έξυπνες ράτσες στον κόσμο. Είναι άριστα στο κομμάτι της εκπαίδευσης και κατάλληλα για σχεδόν κάθε εργασία που τους αναθέτετε. Ωστόσο, μπορούν να γίνουν καταστροφικά αν δεν διεγερθούν σωματικά και διανοητικά.

Ιδανικά για οικογένεια

Αν και το toy Poodle είναι μια εξαιρετικά φιλική και στοργική φυλή, δεν συνιστάται να τα τοποθετήσετε σε ένα νοικοκυριό με μικρά παιδιά στην ευθραυστότητά τους. Δένονται πολύ με την οικογένειά τους και θεωρούνται πολύ καλοί φύλακες για το μέγεθός τους.

Συμπεριφέρεται και προσαρμόζεται στο πρόγραμμα και τις ανάγκες κάθε ιδιοκτήτη. Είναι ο σκύλος που θα σε ακολουθήσει στις πιο περιπετειώδεις δραστηριότητες, αλλά και θα σου κάνει συντροφιά στις πιο χαλαρές στιγμές.

Το τρίχωμά του είναι υποαλλεργικό

«Αυτά τα σκυλιά έχουν μαλλιά αντί για γούνα. Τα μαλλιά τους μεγαλώνουν πολύ όπως τα ανθρώπινα », είπε ο Μπέκερ. «Συνήθως συμβουλεύουμε τα άτομα με αλλεργίες να περνούν μερικές ώρες με τα σκυλιά μας για να δουν πώς αντιδρούν».

Έχουν μεγάλη ιστορία

Τα Standard Poodle είναι μια από τις παλαιότερες καθαρόαιμες φυλές. Υπάρχουν, σχεδόν στη μορφή που είναι σήμερα, τα τελευταία 400 χρόνια και έχουν καταγωγή από τη Γερμανία, κι όχι -όπως λανθασμένα πιστεύει ο κόσμος- τη Γαλλία.

Το όνομά τους προέρχεται από το γερμανικό ρήμα «pudeln», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «πλατσουρίζω στο νερό». Και αυτό επειδή αρχικά τους χρησιμοποιούσαν ως κυνηγούς πάπιας στις παγωμένες λίμνες.

Λέγεται ότι προήλθαν από διασταυρώσεις διαφόρων φυλών από την Ασία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Αφρική, που κυνηγούσαν στο νερό. Μάλιστα, τα πρώτα Standard Poodles ήταν, ελαφρώς, μικρότερα σε μέγεθος σε σχέση με τα σύγχρονα.

Το 1874 εγγράφηκε το πρώτο Poodle στο Βρετανικό Kennel Club, ενώ 12 χρόνια αργότερα ακολούθησε το Αμερικάνικο. Έκτοτε αποτελούν μια από τις πιο διαδεδομένες φυλές στην Ευρώπη – και από τα μέσα της δεκαετίας του ’50, και στην Αμερική.

Μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας όπου πάτε

Λόγω του μικρού τους μεγέθους μπορείτε εύκολα να το πάρετε μαζί σας όπου πάτε. Επιπλέον, μπορεί να κάτσει στην αγκαλιάς σας για αρκετή ώρα καθώς είναι μικρόσωμο και ελαφρύ.

Αυτές οι φωτογραφίες αποδεικνύουν πόσα χαριτωμένα είναι

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share