Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ήπιε ένα ποτήρι νερό στο μπάνιο, χωρίς να φαντάζεται ότι επρόκειτο να πεθάνει

Σοκ!

28 Δεκεμβρίου 2021 11:22
Ήπιε ένα ποτήρι νερό στο μπάνιο, χωρίς να φαντάζεται ότι επρόκειτο να πεθάνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
H τότε 17χρονη Elle Lietzow έχασε χρόνια ολόκληρα από τη ζωή της επειδή αρνούνταν να πιει ακόμη και ένα ποτήρη νερό. Η απώλεια βάρους ήταν τόσο δραστική που δεν μπορούσε καν να περπατήσει. Ποιά γνωστή Ελληνίδα μίλησε πρόσφατα ότι πάσχει από βουλιμία;
Η δραματική ιστορία της ξεκίνησε πριν 15 χρόνια…Ήταν παθιασμένη με την κολύμβηση και ήταν ικανοποιημένη τόσο με τις αποδόσεις της όσο και με το σώμα της, όταν όμως σταμάτησε να αθλείται όλα αυτά τα έχασε και η ζωή της έγινε τρομερά ασταθής.
Πίστευε πως έπρεπε να διατηρήσει πάση θυσία τη σιλουέτα της προκειμένου να είναι δημοφιλής στο σχολείο. Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να ακολουθήσει ένα αυστηρό πρόγραμμα δίαιτας.
Ο μεγαλύτερος φόβος της ήταν να παχύνει, γιατί στο δημοτικό είχε πέσει θύμα bullying επειδή ήταν στρουμπουλή.
Τα αποτελέσματα της δίαιτας ήταν άμεσα. Την πρώτη εβδομάδα έχασε 5 κιλά, ενώ έφτασε τα “επιθυμητά” 45 κιλά με ύψος 1.64. Αλλά δε σταμάτησε εκεί…
Από αντίδραση και μόνο στους γονείς της που της ζήτησαν να ακολουθήσει κάποια θεραπεία, άρχισε την κραιπάλη. Έτρωγε ολόκληρα βάζα φυστικοβούτυρο και ολόκληρα καρβέλια ψωμί και σύντομα έφτασε τα 80 κιλά. Σε εκείνο το σημείο όμως μίσησε τον εαυτό της και σιχαινόταν το σώμα της, έτσι αποφάσισε να κάνει πάλι δίαιτα.
Στην αρχή όλα πήγαν καλά: είχε φυσιολογικά κιλά, έβγαινε με τους φίλους της και γυμναζόταν. Δυστυχώς όμως “ερωτεύτηκε” με την ιδέα του να χάνει κιλά κι εκεί τα πράγματα έγιναν πραγματικά άσχημα.
Έφτασε μάλιστα στο σημείο να τρώει μόνο ένα πιάτο λαχανικά ολόκληρη τη μέρα και στη συνέχεια “τιμωρούσε” τον εαυτό της με εξαντλητική γυμναστική.
Τα πλευρά της είχαν πεταχτεί έξω, τα μαλλιά και τα νύχια της έγιναν εύθραυστα, ενώ ζύγιζε 39 κιλά που και πάλι της φαίνονταν πολλά!
Λιμοκτόνησε μέχρι να φτάσει τα 36 κιλά, αλλά επειδή το σώμα της είχε φτάσει στα όριά του εκείνη αποφάσισε να σταματήσει να τρώει ΕΝΤΕΛΩΣ. Το μόνο που “κατανάλωνε” καθημερινά ήταν ένα ποτήρι νερό. Το αποτέλεσμα; Επιληπτικές κρίσεις με το νευρικό της σύστημα να είναι έτοιμο να “κατεβάσει ρολά”, τα άκρα της μαύρισαν λόγω της κακής κυκλοφορίας του αίματος… Η αντίδρασή της; Σταμάτησε να πίνει ακόμα και νερό!
Τελικά το σώμα της κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με νεφρική ανεπάρκεια. Η Elle βρισκόταν στο χειρουργίο επί 22 ώρες πριν καταφέρουν να την σταθεροποιήσουν και μόλις συνήλθε ήθελε να φύγει αμέσως, ευτυχώς όμως οι γιατροί την κράτησαν για έναν ολόκληρο μήνα. Σε αυτό το διάστημα πήρε 10 κιλά και την άφησαν να επιστρέψει στο σπίτι της, αλλά…
Αμέσως ξεκίνησε πάλι τη δίαιτα! Αυτή τη φορά όμως, λίγο πριν καταρρεύσει και πάλι, κατάλαβε πως μάλλον δεν θα επιβίωνε. Ήθελε να ζήσει! Άρχισε λοιπόν να ψάχνει εναλλακτικές διατροφές και έτσι ανακάλυψε τους vegan.
Διάβαζε τα πάντα γύρω από την υγιεινή διατροφή, ενώ η μαγειρική που ξεκίνησε απλά ως χόμπυ, τελικά έγινε η σανίδα σωτηρίας της. Σταμάτησε να μετράει μανιωδώς τις θερμίδες και άρχισε πραγματικά να απολαμβάνει το φαγητό.
Σταδιακά πήρε βάρος, άρχισε να γελάει και να κερδίζει πίσω την κοινωνική της ζωή. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως πλέον είναι υγιής και ευτυχισμένη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share