Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κάθεστε; Αυτή είναι η υψηλή τιμή που πουλήθηκε ένα από τα μικρότερα βιβλία στον κόσμο

Είναι μικρότερο από την άκρη ενός μολυβιού

24 Δεκεμβρίου 2021 14:41
Κάθεστε; Αυτή είναι η υψηλή τιμή που πουλήθηκε ένα από τα μικρότερα βιβλία στον κόσμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα από τα μικρότερα βιβλία στον κόσμο πωλήθηκε σε δημοπρασία στις Βρυξέλλες έναντι 4.200 ευρώ. Με την ευκαιρία δες εδώ την σοκαριστική τιμή που πουλήθηκε το έργο της Φρίντα Κάλο «Diego y yo» σε δημοπρασία.

Το δερματόδετο έργο, με διαστάσεις 5 χλ. επί 5 χλ. - μικρότερο από την άκρη ενός μολυβιού - περιέχει εκδοχές της Κυριακής Προσευχής στα ολλανδικά, αγγλικά (βρετανικά και αμερικανικά), γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και σουηδικά.

Η τιμή του είχε εκτιμηθεί μεταξύ 1.000 και 1.500 ευρώ, αλλά ένας ανώνυμος αγοραστής το απέκτησε στη δημοπρασία του οίκου Arenberg Auctions στις Βρυξέλλες έναντι 3.500 ευρώ και με πρόσθετο κόστος κατέβαλε 4.200 ευρώ.

Αυτή είναι η υψηλή τιμή που πουλήθηκε ένα από τα μικρότερα βιβλία στον κόσμο

Ο Χένρι Γκοτς, υπεύθυνος της δημοπρασίας, είπε: «Το τυπωμένο κείμενο είναι τόσο μικροσκοπικό που δεν μπορείτε να το διαβάσετε με γυμνό μάτι, αλλά χρειάζεστε έναν ισχυρό μεγεθυντικό φακό».

Το βιβλίο, με τίτλο «The Lord’s Prayer», ήταν ένα από τα εκατοντάδες που εκδόθηκαν το 1952 από το Μουσείο Gutenberg, στο Μάιντς της Γερμανίας, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας συγκέντρωσης πόρων για τα έξοδα ανοικοδόμησης του κτιρίου μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα Μουσεία Τυπογραφίας στον κόσμο και πήρε το όνομά του από τον Γιοχάνες Γκούτενμπεργκ, ο οποίος πρωτοστάτησε στη μηχανική εκτύπωση στην Ευρώπη τον 15ο αιώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share