Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μην ξαναπετάξετε αυτό το μέρος της μπανάνας - Δείτε για ποιο λόγο

Απίστευτο!

14 Δεκεμβρίου 2021 15:24
Μην ξαναπετάξετε αυτό το μέρος της μπανάνας - Δείτε για ποιο λόγο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μπανάνα είναι ένα εξαιρετικά υγιεινό φρούτο, καθώς είναι πλούσιο σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά και παρέχει εκπληκτικές ιδιότητες.

Ωστόσο, όταν μάθετε τα πολυάριθμα οφέλη της φλούδας της μπανάνας, δεν πρόκειται ποτέ να την ξανά να πετάξετε.

Οι φλούδες και των δύο, πράσινων και κίτρινων μπανανών, είναι ευεργετικές. Για παράδειγμα, οι ώριμες μπανάνες είναι πιο χρήσιμες στην περίπτωση του καρκίνου, δεδομένου ότι έχουν ισχυρές ιδιότητες που καταπολεμούν τον καρκίνο και βοηθούν τον οργανισμό να παράγει περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια.

Από την άλλη πλευρά, οι πράσινες φλούδες είναι υψηλότερες σε προβιοτικά, που ενισχύουν το πεπτικό σύστημα, οπότε είναι καλύτερες αν θέλετε να χάσετε βάρος. Πιστεύεται ότι αυτές αυξάνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης και της ντοπαμίνης.

Οι φλούδες της μπανάνας πρέπει να μαγειρεύονται ή να προσθέτονται σε smoothies, προκειμένου να εμπλουτίσουν τη γεύση τους. Μπορείτε να τις αναμείξετε με το γάλα καρύδας, με κανέλα, πάγο, ή ό, τι προτιμάτε.

φλούδα μπανάνας

Οι πράσινες μπανάνες είναι καλύτερες για το μαγείρεμα, και μπορείτε να τις προσθέσετε κάρι, τσάτνεϊ, ή να τις χρησιμοποιήσετε αντί για πατάτες.

Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε ένα τσάι. Μόλις βράσετε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε λίγο μέλι προκειμένου να γλυκάνει η γεύση του και πιείτε το γευστικό τσάι και απολαύστε τα οφέλη του!

Οι φλούδες της μπανάνας είναι εξαιρετικά υγιεινές και μπορούν να παρέχουν διάφορα οφέλη για την υγεία:

1.) Αναλγητικές ιδιότητες

Τρίψτε τις επώδυνες περιοχές με τη φλούδα της μπανάνας για να απαλύνετε τον πόνο.

2.) Θεραπεία ψωρίασης

Η φλούδα δεν μπορεί να θεραπεύσει πλήρως αυτή την κατάσταση, αλλά μπορεί να ηρεμήσει αποτελεσματικά το δέρμα.

3.) Καθαρίζουν τα εξογκώματα του δέρματος

Τοποθετήστε μια φλούδα μπανάνας στα εξογκώματα και στερεώστε τη με έναν επίδεσμο. Αφήστε τον επίδεσμό εκεί μέχρι το επόμενο πρωί και επαναλάβετε μέχρι τα εξογκώματα να εξαφανιστούν εντελώς.

4.) Λευκαντικό δοντιών

Τρίψτε τα δόντια με την εσωτερική πλευρά μιας φλούδα μπανάνας σε καθημερινή βάση για δύο εβδομάδες για να τα λευκάνετε και να προάγετε την υγεία τους.

5.) Αφαιρεί την ακμή και τις ρυτίδες

Η φλούδα της μπανάνας είναι εξαιρετική για όλους τους τύπους των θεμάτων του δέρματος, δεδομένου ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικές ιδιότητες. Τρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρίψετε τη φλούδα μπανάνας στις προβληματικές περιοχές και τους ερεθισμούς και την αφήσετε να δράσει για μισή ώρα.

6.) Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, και ακόμη και το 40% περιέχεται στο φλοιό της μπανάνας. Το κάλιο βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες, αυξάνοντας το μεταβολισμό, και παρέχοντας ενέργεια στους μυς. Οι φλούδες μπανανών περιέχουν επίσης φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, Β, και αντιοξειδωτικά.

Η ακόλουθη συνταγή θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος:

  • 4 πράσινες φλούδες μπανάνας
  • Ένα χυμός λάιμ
  • μισό κουταλάκι σπόρους μουστάρδας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας
  • μισό φλιτζάνι μαυρομάτικα
  • 2 κουταλιές άγλυκη τριμμένη καρύδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
  • Αλάτι

Μέθοδος παρασκευής:

Θα πρέπει να κόψετε τις φλούδες και τις βάλετε σε νερό, μαζί με το αλάτι και τη κουρκούμη. Βράστε το μείγμα αυτό και προσθέστε λίγο λάδι για να το αποτρέψετε από το να κολλήσει στο δοχείο. Μόλις βράσει, αφήστε το να σιγοβράσει, στραγγίξτε το, και φυλάξτε το για το μαγείρεμα κάποιας σούπας ή ρυζιού.

Βράστε τα φρέσκα μαυρομάτικα μέχρι να μαλακώσουν. Εάν χρησιμοποιήσετε κονσερβοποιημένα, θα πρέπει να τα ξεπλύνετε και να τα στραγγίξετε πρώτα. Σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι καρύδας, προσθέστε τους σπόρους μουστάρδας, και μαγειρέψτε μέχρι να σκάσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τις φλούδες και τα μαυρομάτικα.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα 7 Οφέλη του Πάγου για το Πρόσωπό σας! Κάνει Θαύματα!

Θα πρέπει να μαγειρέψετε αυτό το μείγμα για 5 λεπτά, και στη συνέχεια, να το αφαιρέσετε από τη φωτιά, προσθέτοντας την καρύδα, το αλάτι και το χυμό λάιμ.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share