Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κάτι πήγε λάθος εδώ! Λευκή γυναίκα γεννήθηκε από έγχρωμους γονείς - Η γυναίκα που έχει γίνει viral

Σοκαριστικό!

12 Δεκεμβρίου 2021 16:01
Κάτι πήγε λάθος εδώ! Λευκή γυναίκα γεννήθηκε από έγχρωμους γονείς - Η γυναίκα που έχει γίνει viral
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μαύρη γυναίκα που μοιάζει άσπρη έγινε viral στα social media, αποκαλύπτοντας τα απαίσια πράγματα που οι «λευκοί νιώθουν άνετα να της λένε» για τους μαύρους.

Και οι δύο γονείς της Μίριαμ Ζίντερ είναι μαύροι, αλλά και οι δυο έχουν λευκούς προγόνους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μίριαμ να γεννηθεί με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, μπλε μάτια και ίσια, ξανθά μαλλιά.
Μόλις πριν μερικές εβδομάδες, ήταν στον κήπο όταν ένας γείτονας τη ρώτησε για το σήμα «Black Lives Matter» που υπάρχει εκεί.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε να κάνω αυτή τη συζήτηση. Τέτοια περιστατικά γίνονται εδώ και πολύ καιρό σε μένα» εξηγεί η μαύρη γυναίκα που μοιάζει λευκή, μιλώντας στην Huffington Post

«Γιατί έχεις αυτό το σήμα στο γκαζόν σου όταν το μόνο που κάνουν οι μαύροι είναι να σκοτώνουν ο ένας τον άλλο;» ρώτησε ο γειτονας.

«Το ξέρεις ότι είμαι μαύρη, σωστά;» απάντησε η Μίριαμ. Αμέσως ακολούθησε μια πολύ άβολη συζήτηση για τον ρατσισμό, όταν ο γείτονας έμαθε για τους δυο μαύρους γονείς της Μίριαμ.

«Του είπα ότι ο πατέρας μου, που ήταν βετεράνος στον στρατό, δεν μπορούσε να πάρει έγκριση για να πάρει το στρατιωτικό δάνειο για το σπίτι ή για να πάει στο κολλέγιο, επειδή ήταν μαύρος» λέει η μαύρη γυναίκα που μοιάζει με άσπρη.

Πριν ακόμα πάει στο νηπιαγωγείο, οι γονείς της Μίριαμ της είχαν εξηγήσει τι σημαίνει να είσαι μαύρος σε έναν κόσμο που διοικούν λευκοί, που αυτοί φτιάχνουν όλους τους κανόνες.

Για να επιβιώσει, πόσο μάλλον να ευημερήσει, έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι μαύρη και τι αυτό σημαίνει, ακόμα κι αν έμοιαζε με λευκή, είχαν πει στο μικρό ακόμα κοριτσάκι του νηπιαγωγείου.

«Η δασκάλα μου στο νηπιαγωγείο μου δεν ένιωθε καλά τα μαύρα παιδιά να μάθουν να παίζουν μαζί με τα μαύρα. Με άφηνε μόνη μου μέσα στην τάξη, ενώ τα άλλα παιδιά ήταν έξω και έπαιζαν. Στεκόμουν στο τζάμι και έκλαιγα. Οι γονείς μου παραπονέθηκαν στον διευθυντή – ένα παιδί Ιταλών μεταναστών – και αυτός πάτησε πόδι» εξήγησε η γυναίκα.

«Οι λευκοί νιώθουν ότι είμαι κι εγώ σαν κι αυτούς κι έτσι αισθάνονται άνετα να μου λένε ένα σωρό απαίσια πράγματα, που διαφορετικά δεν θα έλεγαν δημόσια» λέει η γυναίκα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share