Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

28χρονη νόμιζε ότι είναι έγκυος αλλά μέσα της δεν μεγάλωνε έμβρυο - Ανατριχιαστική περίπτωση (Video)

Έπαθε σοκ μόλις άκουσε τι της είπε ο γιατρός

8 Δεκεμβρίου 2021 16:49
28χρονη νόμιζε ότι είναι έγκυος αλλά μέσα της δεν μεγάλωνε έμβρυο - Ανατριχιαστική περίπτωση (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

28χρονη από το Σουόνσι της Ουαλίας νόμιζε πως είναι έγκυος, αφού έβλεπε την κοιλιά της να μεγαλώνει. Όταν πήρε όμως τεστ εγκυμοσύνης, αυτό βγήκε αρνητικό. Επίσης, μια 52χρονη έγκυος κυοφορεί τα δίδυμα παιδιά του γαμπρού της, αλλά, όταν οι γιατροί είδαν τον υπέρηχο, «πάγωσαν»!

«Με τον σύντροφό μου αναρωτιόμασταν εάν ήμουν έγκυος, αλλά τα τεστ ήταν αρνητικά» εξομολογείται στο BBC η 28χρονη κοπέλα. Τότε πήγε σε γιατρό και αφού έκανε υπέρηχο και αξονική τομογραφία, έμειναν όλοι άφωνοι. Μέσα της είχε μεγαλώσει μια κύστη, βάρους 26 κιλών ή αλλιώς όσο ζυγίζουν 7 μωρά!

Μετά από επέμβαση που είχε διάρκεια 4 ώρες, οι γιατροί την αφαίρεσαν και ευτυχώς η 28χρονη δεν αντιμετώπισε κανέναν πρόβλημα.

«Τελικά, μετά την χειρουργική επέμβαση έμαθα ότι αυτό που υπήρχε μέσα στην κοιλιά μου ήταν ένα λιπαρό σακί που ζύγιζε 26 κιλά», ανέφερε η Keely για την εμπειρία της.

31χρονη ήταν 40 εβδομάδων έγκυος αλλά δεν πήγε ποτέ στον γιατρό για εξετάσεις - Αυτό που έδειξε ο πρώτος υπέρηχος... (Video)

Μια 31χρονη ήταν 40 εβδομάδων έγκυος αλλά δεν πήγε ποτέ στον γιατρό για εξετάσεις, αυτό όμως που έδειξε ο πρώτος υπέρηχος τον έκανε να ανατριχιάσει. Τα γεγονότα που ακολούθησαν δεν μπορούν εύκολα να ξεχαστούν.

Η μέλλουσα μητέρα αποκάλυψε στους γιατρούς που δεν είχαν πάει σε καμία εξέταση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Είπε ότι δεν εμπιστευόταν τους γιατρούς και ήταν σκεπτική σχετικά με τη συμβατική ιατρική. Ωστόσο, όταν δεν αισθάνθηκε καμία συστολή μετά την 40η εβδομάδα, αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια. Επίσης, μία 30χρονη ήταν έγκυος σε τρίδυμα αλλά όταν οι γιατροί είδαν αυτό τον υπέρηχο "έμειναν"!

Οι γιατροί προέβησαν σε ενδελεχή εξέταση και μετά βίας μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους. Το μωρό δεν αναπτυσσόταν στη μήτρα της μητέρας, αλλά στην κοιλιακή κοιλότητα!

Αυτή η σπάνια πάθηση είναι μια μορφή της έκτοπης κύησης, κατά με την οποία το έμβρυο αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτές οι εγκυμοσύνες έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό επιβίωσης, αλλά, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να γεννηθεί ένα υγιές μωρό.

Οι γιατροί ετοιμάστηκαν αμέσως για επείγουσα εγχείρηση. Μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη στη κοιλιακή κοιλότητα είναι εξαιρετικά σπάνια και επικίνδυνη. Μόνο ελάχιστες περιπτώσεις είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο, με το παιδί να έχει γεννηθεί υγιές. Για να έρθει με ασφάλεια το μωρό στον κόσμο δεν υπήρχε άλλη επιλογή εκτός από το να εκτελέσουν καισαρική τομή.

Με μια τέτοια περίπλοκη διαδικασία, τόσο η μητέρα και όσο και το παιδί βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Η απομάκρυνση του πλακούντα μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτη αιμορραγία, η οποία στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να αποβεί μοιραία. Η καισαρική διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες.

Όταν οι γιατροί αφαίρεσαν το αμνιακό σάκο από την κοιλιά της μητέρας, έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος. Το μωρό κοριτσάκι όχι μόνο ανέπνεε κανονικά, είχε αναπτυχθεί πλήρως, ήταν υγιέστατο και ήδη ζύγιζε περίπου 3 κιλά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι πιθανότητες επιβίωσης της ήταν μόλις 1 στα 625 εκατομμύρια. Η ευτυχισμένη μητέρα δήλωσε σε συνέντευξή της ότι θα ξαναπάει στο γιατρό αμέσως σε τυχόν μελλοντική εγκυμοσύνη.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share