Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τα 10 πιο τρομακτικά κτίρια στον κόσμο: Τολμάτε να τα επισκεφτείτε;

Ανατριχιαστικό!

1 Δεκεμβρίου 2021 14:23
Τα 10 πιο τρομακτικά κτίρια στον κόσμο: Τολμάτε να τα επισκεφτείτε;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν κάποια σπίτια που έχουν τη φήμη των πιο στοιχειωμένων σπιτιών στον κόσμο. Οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τους τοίχους τους είναι τρομαχτικές και ανατριχιαστικές. Λίγοι αντέχουν να τα επισκεφτούν. Εσύ; Με την ευκαιρία δες εδώ την ανατριχιαστική φωτογραφία σε ένα στοιχειωμένο σπίτι.

Φυλακές Eastern State, ΗΠΑ

Οι φυλακές αυτές χτίστηκαν το 1827 στην Φιλαδέλφεια και ήταν από τις πρώτες που εισήγαγαν την απομόνωση με σκοπό την αποκατάσταση των κρατούμενων. Έκαναν τα πάντα μόνοι τους, γι’αυτό και πολλοί τρελάθηκαν και οι φυλακές έκλεισαν το 1913. Άνοιξαν το 1970, αυτή την φορά σαν κανονικές φυλακές, αλλά εγκαταλείφθηκαν το 1971, λόγω μεταφυσικών δραστηριοτήτων.

Σανατόριο Waverly Hills, ΗΠΑ

Το σανατόριο αυτό βρίσκεται στο Kentucky και άνοιξε το 1910. Το κτίριο της φωτογραφίας κατασκευάστηκε το 1926 και χρησιμοποιήθηκε σαν νοσοκομείο για την φυματίωση. Λέγεται ότι πολλοί ασθενείς πέθαναν εκεί, γι’αυτό και θεωρείται στοιχειωμένο.

Αρχαίο πανδοχείο Ram, Αγγλία

Το πανδοχείο αυτό βρίσκεται στο Wotton-under-Edge και θεωρείται ένα από τα πιο στοιχειωμένα σπίτια στην Αγγλία. Χτίστηκε το 1145 πάνω σε νεκροταφείο και θεωρείται ότι έχει περίπου 20 φαντάσματα. Πολλοί επισκέπτες λέγεται ότι πήδηξαν από τα παράθυρα από τον φόβο τους.

Οικεία εφημέριου Borgvarttnet, Σουηδία

Το Borgvarttnet είναι ένα σουηδικό χωριό, διάσημο γι’αυτό το στοιχειωμένο σπίτι. Το πρώτο φάντασμα ήρθε το 1927, όταν ο ιερέας Nils Hedlund έμενε εκεί. Ανέφερε πολλά παράξενα περιστατικά, όπως ότι μια μέρα πήγαινε να μαζέψει την μπουγάδα και την είδε να σκίζεται από ένα αόρατο πράγμα. Όποιος μπορέσει να περάσει ένα βράδυ μέσα στο σπίτι, παίρνει πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι έμεινε.

Monte Cristo Homestead, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία

Η βικτωριανή έπαυλη, με τα περίπλοκα δικτυωτά πλέγματα από χυτοσίδηρο, που χτίστηκε από τον πλούσιο γαιοκτήμονα Christopher William Crawley το 1876, έχει την φήμη ότι είναι το πιο στοιχειωμένο σπίτι της Αυστραλίας.

Υπάρχει η ιστορία για το μικρό παιδί που έπεσε από τις σκάλες, η υπηρέτρια που έπεσε από το μπαλκόνι ή το αγόρι του στάβλου που κάηκε μέχρι θανάτου. Το πιο φρικιαστικό, όμως, είναι το φάντασμα του γιου του επιστάτη που βρέθηκε κουλουριασμένος δίπλα στο νεκρό σώμα της μητέρας του και αλυσοδεμένος για 40 χρόνια.

Dragsholm Slot, Δανία

Το Dragsholm Slot, ή Κάστρο Dragsholm, χτίστηκε αρχικά το 1215, καθιστώντας το ως ένα από τα παλαιότερα κάστρα στη Δανία και σύμφωνα με πληροφορίες το πιο στοιχειωμένο κάστρο σε όλη την Ευρώπη. Τον 16ο και τον 17ο αιώνα τμήματα του χρησιμοποιήθηκαν για τη στέγαση κρατουμένων ευγενών ή εκκλησιαστικού βαθμού και το 1694 ξαναχτίστηκε σε στυλ μπαρόκ.

Το κάστρο πιστεύεται ότι φιλοξενεί τουλάχιστον 100 φαντάσματα, συμπεριλαμβανομένου του κόμη του Bothwell, του συζύγου της Mary Queen of Scotts που πέθανε ως φυλακισμένη στο κάστρο. Μπορείτε επίσης να δείτε τη Λευκή Κυρία να περιφέρεται στις αίθουσες, ο σκελετός της οποίας βρέθηκε εγκλωβισμένος σε έναν τοίχο από οικοδόμους το 1930.

Το κάστρο έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με πολυτελή δωμάτια και ένα εστιατόριο με βαθμολογία Michelin που σερβίρει τοπικά τρόφιμα. Το ξενοδοχείο προσφέρει τη δική του ξενάγηση που εξηγεί την ιστορία του κτηρίου, αλλά για μια πραγματικά τρομακτική εμπειρία, κάντε κράτηση για μια ξενάγηση με φάντασμα που περιλαμβάνει διαμονή δύο διανυκτερεύσεων, μια περιήγηση που αναδεικνύει τους τρομακτικούς ενοίκους και δείπνο στο γκουρμέ εστιατόριο.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share