Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η αληθινή ιστορία της Machli, της πιο διάσημης τίγρης στον κόσμο, που τα έβαλε με κροκόδειλο (Βίντεο)

Απίστευτο!

26 Νοεμβρίου 2021 13:01
Η αληθινή ιστορία της Machli, της πιο διάσημης τίγρης στον κόσμο, που τα έβαλε με κροκόδειλο (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον Αύγουστο του 2016, η Machli, η βασίλισσα Τίγρης, του Ranthambore, πέθανε σε βαθιά γεράματα, σε ηλικία 19 ετών. Με την ευκαιρία δες εδώ την επιβλητική τίγρη που κάνει μπάνιο σε λεκάνη με νερό.

Η τίγρη της Βεγγάλης, η οποία κυριαρχούσε σε μια προνομιακή περιοχή 350 τετραγωνικών μιλίων στο Εθνικό Πάρκο Ranthambore της Ινδίας, έγινε η αγαπημένη μεταξύ των τουριστών λόγω των απίστευτων δυνατοτήτων της.

Εκτός από το ότι έζησε πολύ περισσότερο από τις περισσότερες άγριες τίγρεις, οι οποίες συνήθως δεν ξεπερνούν την ηλικία των 15 ετών, η Machli σκότωσε έναν κροκόδειλο μήκους 14 ποδιών, υπερασπίστηκε την επικράτειά της ενάντια σε πολύ μεγαλύτερες αρσενικές τίγρεις και μεγάλωσε μικρά ακόμα και αφού έχασε τον κυνόδοντά της και την ικανότητα όρασης από το ένα μάτι.

H πιο πολυφωτογραφημένη τίγρη στη Γη

Πολλοί θεωρούν ότι η Machli ήταν η πιο πολυφωτογραφημένη τίγρη στη Γη και η εικόνα της εμφανίζεται σε αναρίθμητα περιοδικά, εφημερίδες, blogs, ημερολόγια και πολλά άλλα.

Η Kalli Doubleday, μια ερευνήτρια σαρκοφάγων στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Ώστιν, λέει ότι μεγάλωσε ως λάτρης των τίγρεων και θυμάται ότι έβλεπε τη Machli σε ντοκιμαντέρ.

Αλλά δεν της πέρασε ποτέ από το μυαλό πόσο μοναδική ήταν αυτή η τίγρης μέχρι που είδε δημοσιεύματα ότι το Τμήμα Δασών του Ρατζαστάν σχεδίαζε να διατηρήσει την Machli με ταρίχευση όταν τελικά πέθανε.

Κέρδη εκατομμυρίων

Οι άνθρωποι που ήθελαν να δουν την τίγρη επέφεραν κέρδη στο πάρκο, περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για αυτό και οι υπεύθυνοι της άγριας φύσης ήταν επιφυλακτικοί μην χάσουν το αστέρι τους.

Αυτό τελικά δεν συνέβη, αλλά ενέπνευσε την Doubleday να μελετήσει τόσο τη διασημότητά της όσο και το κατά πόσο η φροντίδα που έλαβε από τους ανθρώπους, "θόλωσε τα όρια" μεταξύ του ότι είναι εξημερωμένο και άγριο ζώο.

Τι έκανε την τίγρη τόσο διάσημη

Το National Geographic μίλησε με την Doubleday για την έρευνά της, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Geoforum τον Φεβρουάριο του 2017, για να μάθει τι ακριβώς έκανε αυτή την τίγρη διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Τι έκανε τη Machli μοναδική; Γιατί οι άνθρωποι έλκονταν προς το μέρος της περισσότερο από άλλες τίγρεις;

Η Machli, όχι μόνο ήταν φιλική με την κάμερα, ξαπλωμένη στο φως της ημέρας, αλλά συνέχισε να κάνει διάφορα κατορθώματα που άξιζαν να βιντεοσκοπηθούν για ντοκιμαντέρ.

Ανέλαβε και σκότωσε έναν ολόσωμο κροκόδειλο διπλάσιο από το μέγεθός της, μπροστά σε τουρίστες.

Στη συνέχεια μεγάλωσε μια γέννα με μικρά, όταν ήταν ήδη αρκετά μεγάλη και χωρίς να έχει καν κυνόδοντα. Αυτό είναι απίστευτο.

Υπερασπίστηκε τα μικρά της από αρσενικές τίγρεις, οι οποίες ήταν πολύ μεγαλύτερες. Και κέρδιζε ξανά και ξανά και ξανά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share