Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μην πετάτε τις φλούδες από τα κρεμμύδια όταν τα καθαρίζετε! Δείτε 6 απίστευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτές

Την επόμενη φορά που θα πετάξετε φλούδες από το κρεμμύδια ξανασκεφτείτε το

25 Νοεμβρίου 2021 11:39
Μην πετάτε τις φλούδες από τα κρεμμύδια όταν τα καθαρίζετε! Δείτε 6 απίστευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με αυτές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την επόμενη φορά που θα πετάξετε φλούδες από το κρεμμύδια, ξανασκεφτείτε το! Παράλληλα, δείτε εδώ ένα tip για να ξεμυρίζουν τα χέρια σας από το κρεμμύδι.

Μπορεί να σας φανούν χρήσιμες για τα παρακάτω έξι πράγματα:

Βαφή για πασχαλινά αυγά

Οι φλούδες κρεμμυδιών μπορούν να βάψουν τα πασχαλινά σας αυγά σε καφέ και μωβ αποχρώσεις. Βράστε τα αυγά και τις φλούδες στο ίδιο σκεύος. Εναλλακτικά, μπορείτε να τυλίξετε τα αυγά με τις φλούδες και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο και να τα βράσετε.

Ενίσχυση γεύσης σε σούπες

Οι φλούδες κρεμμυδιών όχι μόνο προσθέτουν γεύση στις σούπες, αλλά επιπλέον δίνουν στο ζωμό ένα όμορφο φυσικό καφέ χρώμα. Απλά αφαιρέστε τις μετά το μαγείρεμα.

Προστασία για τα φυτά

Οι φλούδες κρεμμυδιού προστατεύουν τα φυτά από συγκεκριμένους μύκητες και έντομα. Αναμείξτε 100 γρ. φλούδες με τέσσερα φλιτζάνια νερό και αφήστε το μείγμα να κατακαθίσει για 7 μέρες σε αεροστεγές δοχείο. Πριν χρησιμοποιήσετε το μείγμα, αραιώστε το με 10 μέρη νερό.

Έξι πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τις φλούδες από τα κρεμμύδια

Αποτρέψτε τις κράμπες στα πόδια

Ο ζωμός από φλούδες κρεμμυδιών είναι ένας φυσικός τρόπος για να αποτρέψετε κράμπες στα πόδια. Βράστε δύο χούφτες φλούδες σε νερό για 10-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σουρώστε το ζωμό και πιείτε ένα φλιτζάνι κάθε μέρα πριν τον ύπνο. Το ξύπνημα από τις επώδυνες κράμπες θα αποτελεί παρελθόν.

Χρώμα μαλλιών

Οι φλούδες κρεμμυδιών είναι ένας φυσικός τρόπος για να βάψετε τα μαλλιά σας σε καστανοκόκκινο χρώμα. Βράστε μερικές φλούδες σε νερό. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και σουρώστε το. Ξεβγάλτε με το μείγμα τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Αφήστε το μείγμα να μείνει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάλτε με καθαρό νερό. Αν θέλετε πιο έντονο χρώμα, επαναλάβετε το ξέβγαλμα για δεύτερη φορά.

Ψήσιμο ψωμιού

Οι φλούδες κρεμμυδιών χαρίζουν ένα γευστικό άρωμα σε φρεσκοψημμένο ψωμί. Ανάλογα με την ένταση που θέλετε, αντικαταστήστε 1-5% του αλευριού με αποξηραμένες και αλεσμένες φλούδες κρεμμυδιών.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share