Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πετάτε το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια; Δεν έχετε φανταστεί σε τι χρησιμεύει

Θα πάθετε πλάκα!

24 Νοεμβρίου 2021 09:14
Πετάτε το νερό από τα βρασμένα μακαρόνια; Δεν έχετε φανταστεί σε τι χρησιμεύει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα έβρασες τα μακαρόνια σου, έπειτα τα πέρασες από το σουρωτήρι όμως ΣΤΟΠ! Αυτή η κακή συνήθεια να πετάς το νερό έφτασε στο τέλος της καθώς το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια μας χρησιμεύει σε πολλά!

Τα 5 προτεινόμενα tips που θα δεις παρακάτω είναι μια καλή συνήθεια που θα έπρεπε να μπει στο πρόγραμμά μας όταν μαγειρεύουμε μακαρόνια, ενώ υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν πρέπει να σπάτε τα μακαρόνια.

Αυτές τις έξτρα χρήσεις του νερού που βράζουμε τα μακαρόνια:

  1. Το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια έχει πολλά μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών σας! Μην ξεχάσετε να αφήσετε το νερό να κρυώσει και έπειτα να το ρίξετε στις γλάστρες σας.
  2. Το νερό εμπεριέχει το άμυλο των ζυμαρικών έτσι αυτό μπορεί να δώσει στη σπιτική σας ζύμη για πίτσα ή και το ψωμί, μια μοναδική γεύση! Μπορείτε επίσης στο ίδιο νερό να βράσετε και τα λαχανικά σας.
  3. Το άμυλο διαλύει τις βρωμιές των πιάτων σας και ενεργεί ως φυσικό καθαριστικό! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφήσετε τα πιάτα σας για λίγο «παρέα» με το βρασμένο νερό.
  4. Εάν νιώθετε κουρασμένοι στο τέλος της μέρας το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζεστάνετε το νερό από τα μακαρόνια σας σε μια άνετη θερμοκρασία για τα πόδια σας και να τα «βυθίσετε» μέσα σε αυτό! Η θερμότητα σε συνδυασμό με τα μεταλλικά στοιχεία θα απαλύνει τους πόνους.
  5. Εάν τα μαλλιά σας δεν έχουν την επιθυμητή λάμψη που θα θέλατε μπορείτε να εφαρμόσετε το βρασμένο νερό για 10 λεπτά πάνω στα μαλλιά σας και έπειτα να εκπλαγείτε με τη λάμψη που θα αποκτήσουν!

Μην πετάτετ το βρασμένο νερό από τα μακαρόνια

Μήπως στραγγίζετε τα μακαρόνια μέσα σε σουρωτήρι μετά το βράσιμο; Εάν ναι, τότε κάνετε ένα τεράστιο λάθος

Αυτό έκανε η γιαγιά μας, η μαμά μας και τώρα το κάνουμε και εμείς. Οι περισσότεροι από εμάς, χρησιμοποιούμε το σουρωτήρι για να στραγγίζουμε τα μακαρόνα μας, αλλά οι επαγγελματίες σεφ ισχυρίζονται ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος. Δεν θα πιστεύετε πόσο τέλεια θα γίνονται τα ζυμαρικά σας, από τη στιγμή που θα το δοκιμάσετε. Παράλληλα, δείτε εδώ γιατί δεν πρέπει να βάζουμε ελαιόλάδο όταν βράζουμε τα μακαρόνια.

Τα βρασμένα ζυμαρικά, αφήνουν ένα παχύ, κολλώδες υγρό. Έτσι, αφού τα στραγγίζουμε με το σουρωτήρι και έπειτα τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να τα σερβίρουμε, το υγρό αυτό φεύγει.

Οι σεφ λένε, ότι πρέπει να βγάζουμε τα ζυμαρικά με ένα σουρωτήρι ή μια τρυπητή κουτάλα, και να τα μεταφέρουμε αμέσως, χωρίς να τα ξεπλύνουμε, σε μια κατσαρόλα με σάλτσα, που έχουμε έτοιμη πάνω σε ζεστό μάτι. Έτσι, θα κρατήσουν κάποια ποσότητα κολλώδους υγρού. Ποτέ δεν βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε κρύο πιάτο και έπειτα περιχύνουμε τη σάλτσα από πάνω.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα για περίπου ένα λεπτό. Τα ζυμαρικά απορροφούν πιο εύκολα τις γεύσεις τις σάλτσας, διότι με αυτόν τον τρόπο δεν έχει ξεπλυθεί το άμυλο που περιέχουν.

Έπειτα προσθέτουμε ένα φλιτζάνι με το νερό στο οποίο είχαν βράσει τα μακαρόνια, μέσα στη κατσαρόλα μας. Αυτό, θα ενισχύσει με άμυλο τα ζυμαρικά μας και θα τους δώσει πλούσια και έντονη γεύση. Με αυτόν τον τρόπο τα μακαρόνια θα δείχνουν σαν αυτά του εστιατορίου.

Τέλος, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε μια με τέσσερις κουταλιές της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας καλά. Αυτό θα κάνει το πιάτο μας κρεμώδες. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια, τριμμένο τυρί, αν θέλουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε βότανα για λόγους γεύσης και διακόσμησης.

Εδώ θα δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share