Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Απίστευτο μυστικό: Έτσι θα αξιοποιήσετε τις μπανανόφλουδες

Τίποτα δεν πάει χαμένο!

23 Νοεμβρίου 2021 23:45
Απίστευτο μυστικό: Έτσι θα αξιοποιήσετε τις μπανανόφλουδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν θα πιστεύεις με πόσους τρόπους μπορείς να αξιοποιήσεις μία μπανανόφλουδα, χρησιμοποιώντας την σε πράγματα που ούτε το φανταζόσουν. Μάλιστα, με αυτόν τον τρόπο βοηθάς και στην μείωση των σκουπιδιών που παράγονται από τα τρόφιμα που πετάμε. Με την ευκαιρία δες εδώ ποιος είναι ο σωστός τρόπος να ανοίξεις μία μπανάνα.

Πως θα αξιοποιήσεις την μπανανόφλουδα

Καθαρισμός προσώπου - Πες αντίο στα μαύρα στίγματα

Είναι ένα και ένα για καθαρισμό προσώπου. Βάζεις το πρόσωπο σου πάνω από κατσαρόλα με βραστό νερό (που έχεις αποσύρει από τη φωτιά πριν) για 10 λεπτά, ώστε οι ατμοί να ανοίξουν τους πόρους του δέρματος και στη συνέχεια τρίβεις απαλά το πρόσωπο με το εσωτερικό μέρος της φλούδας, ξεπλένεις με κρύο νερό και λες αντίο στα μαύρα στίγματα.

Λίπασμα για τις γλάστρες σου

Οι μπανανόφλουδες είναι επίσης ένα εξαιρετικό λίπασμα, καθότι πλούσιες σε ασβέστιο και μαγνήσιο, δύο ιχνοστοιχεία που δεν κάνουν μόνο καλό στον οργανισμό σου, αλλά και στην υγεία των λουλουδιών που έχεις στο μπαλκόνι σου. Έτσι, λοιπόν, μπορείς να βοηθήσεις τα φυτά σου να ανθίσουν θάβοντας στο χώμα κάθε γλάστρας μερικές μπανανόφλουδες.

Απίστευτο μυστικό: Έτσι θα αξιοποιήσετε τις μπανανόφλουδες

Σταματάει τη φαγούρα από τα τσιμπήματα

Απλά τρίψε το εσωτερικό της φλούδας πάνω στο τσίμπημα.

Ρόφημα μπανάνας

Επιπλέον, αξιοποιώντας μερικές μπανανόφλουδες μπορείς να φτιάξεις ένα ρόφημα που είναι ικανό να βελτιώσει τη διάθεσή σου. Βράσε λοιπόν, μερικές μπανανόφλουδες για 10 λεπτά σε ½ λίτρο νερό. Έπειτα αφαίρεσε τις μπανανόφλουδες κι αν θέλεις πρόσθεσε λίγο μέλι.

Φυσικό γυαλιστικό

Γυαλίζει από φύλα φυτών μέχρι παπούτσια και ασημικά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share