Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022

Γιατί βάζουν το ψωμί σε χαρτοσακούλα; Ποιο το μυστικό;

Το γνωρίζατε;

21 Νοεμβρίου 2021 17:20
Γιατί βάζουν το ψωμί σε χαρτοσακούλα; Ποιο το μυστικό;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σίγουρα έχετε διαπιστώσει ότι το ψωμί στο φούρνο σας το δίνουν σε χάρτινη σακούλα και όχι πλαστική αλλά έχετε διερωτηθεί ποτέ γιατί; Άν μάθετε ποιο συστατικό «κρύβεται» στο ψωμί του τοστ, δεν θα φάτε ξανά!

Είναι οικολογικοί οι λόγοι ή όχι μόνο;

Οι… συνομωσιοσιολόγοι λένε πως είναι απλά κόλπο των αρτοποιών προκειμένου το ψωμί να μπαγιατεύει γρηγορότερα και να επισκέπτεστε το φούρνο πολύ πιο γρήγορα από ότι αν το είχατε κλείσει σε μια πλαστική σακούλα. Δεν πρέπει να αφήνεις το ψωμί στον πάγκο της κουζίνας για αυτό τον λόγο!

Αυτή η θεωρία έχει ελάχιστη σχέση με τον πραγματικό λόγο για τη χάρτινη σακούλα στα αρτοσκευάσματα.

σακούλα ψωμί

Το μυστικό είναι η τραγανότητα.

Ο λόγος που το ψωμί για σάντουιτς είναι σφραγισμένο σε πλαστική σακούλα είναι για να «κλειδώσει» μέσα την υγρασία, να το διατηρήσει μαλακό εμποδίζοντας το να ξεραθεί. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι ιδανικό για μια μπαγκέτα, αν την θέλετε τραγανή. Αν την κλείσετε σε μια σακούλα θα διατηρηθεί περισσότερο καιρό, αλλά θα χάσει την τραγανότητα της. Είναι ένα… δούναι και λαβείν. Το ψωμί της "τεμπέλας"!

Εξάλλου δεν υπάρχει λόγος να προσπαθήσετε να διατηρήσετε το ψωμί σας φρέσκο για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτως ή άλλως. Το ψωμί χωρίς πρόσθετο λίπος ή ζάχαρη, διατηρεί τα ωφέλιμα συστατικά του για λίγες μόνο ημέρες μετά το ψήσιμο. Έτσι εάν δεν σκοπεύετε να φάτε το ψωμί μέσα σε 48 ώρες από την αγορά του, περιμένετε να συμβεί ένα από αυτά τα πράγματα: Ή θα γίνει μαλακό μέσα σε μια σφραγισμένη πλαστική τσάντα η θα ξεραθεί αν είναι εκτεθειμένο. Εάν δεν έχετε σκοπό να φάτε ολόκληρη τη φρατζόλα σε ένα γεύμα, κόψτε την σε κομμάτια και βάλτε τη μέσα στη χαρτοσακούλα, καθώς θα συντηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε οποιοδήποτε τύπο ψωμιού φρέσκο για μεγάλο χρονικό διάστημα, σκεφτείτε τον καταψύκτη. Αν δεν έχετε υπομονή να το ξεπαγώνετε αρκεί και το ψυγείο. Η… παράπλευρη απώλεια είναι η επανακρυστάλλωση του αμύλου στο ψωμί. Ωστόσο μπορείτε να αντιστρέψετε αυτό το φαινόμενο ψήνοντας το στην τοστιέρα ή ζεσταίνοντας το στον φούρνο μικροκυμάτων.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share