Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βράζει αυγά και ρίχνει μέσα μια φέτα λεμόνι – Ο λόγος; Πανέξυπνος!

Απίστευτο!

16 Οκτωβρίου 2021 15:36
Βράζει αυγά και ρίχνει μέσα μια φέτα λεμόνι – Ο λόγος; Πανέξυπνος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν χρειάζεται να πάτε σε σχολή μαγειρικής για να… μαγειρεύετε καλά, αλλά το να έχετε μερικούς άσσους στο μανίκι δεν βλάπτει.

Ένα από τα πιο εκνευριστικά κομμάτια στο μαγείρεμα είναι το ξεφλούδισμα.

Είτε πρόκειται για σκόρδο, φρούτα, λαχανικά ή ακόμα και βρασμένα αυγά, το ξεφλούδισμα μπορεί μέχρι και να σας τρελάνει. Δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε ξανά μετά από τα κόλπα που θα δείτε παρακάτω!

Άμα έχετε βράσει ποτέ αυγό, θα έχετε καταλάβει από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει το ξεφλούδισμά του. Απλά βάλτε ένα λεμόνι στο νερό καθώς τα αυγά βράζουν και θα γίνει ένα μαγικό! Θα ξεφλουδιστεί χωρίς καθόλου κόλπο.

Το ξεφλούδισμα του σκόρδου μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο. Αλλά όλα μπορούν να γίνουν πιο απλά άμα χρησιμοποιήσετε δύο μεταλλικά μπολ. Σπάστε το σκόρδο με τα χέρια σας και ρίξτε το στο μπολ.

Χρησιμοποιήστε το άλλο για να το πατήσετε από πάνω. Τώρα θα είναι έτοιμο για κόψιμο.

Με την ευκαιρία δείτε γιατί απαγορεύεται να βάζετε λεμόνι στο ποτό σας!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Μεγάλος κίνδυνος- Για αυτό τα αυγά πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να στερεοποιηθούν

Ένα αυγό μελάτο σε ένα ποτήρι μαζί με ψωμί εύκολα βγαίνει πρώτο στις προτιμήσεις. Ποιος όμως είναι ο κίνδυνος για την υγεία;

Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση το αυγό να περιέχει το βακτήριο της σαλμονέλας, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τον οργανισμό. Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα βραστά αυγά πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να στερεοποιηθούν πλήρως. Εδώ θα δείτε τους σωστούς χρόνους για να μαγειρέψετε το αυγό σας, ανάλογα με το πως το επιθυμείτε.

Όσο για τα φαγητά που περιέχουν αυγό σε άλλη μορφή, πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70°C. Οι λάτρεις των μελάτων αυγών ή αυτοί που προτιμούν μερικά ωμά για το φαγητό, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ήδη παστεριωμένα αυγά, τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία και δεν είναι επίφοβα.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share