Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Ξεχάστε τα ανοιχτήρια: Το κόλπο με τη μπανάνα για να ανοίξετε ένα μπουκάλι μπύρας

Απίστευτο!

12 Οκτωβρίου 2021 22:49
Ξεχάστε τα ανοιχτήρια: Το κόλπο με τη μπανάνα για να ανοίξετε ένα μπουκάλι μπύρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν είστε λάτρεις της μπύρας, όχι μόνο όταν βγαίνετε έξω για να διασκεδάσετε αλλά σας αρέσει να την απολαμβάνετε και στο σπίτι σας, σίγουρα θα έχετε βρεθεί σ’ ένα τρομερό αδιέξοδο. Ποιο είναι αυτό; Δεν μπορείτε να βρείτε το ανοικτήρι με αποτέλεσμα να μένετε με το… μπουκάλι στο χέρι.

Βέβαια, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να μην έχετε καμία άλλη… λύση, όπως για παράδειγμα έναν αναπτήρα ή ένα πιρούνι, είτε κάποιο άλλο υλικό που θα μπορούσε να σας βοηθήσει. Ωστόσο, υπάρχει ένα κόλπο για να ανοίξετε… σίγουρα το μπουκάλι μπύρας με μία μπανάνα, δείτε εδώ ακόμη ένα κόλπο με ένα κομμάτι χαρτί.

Μάλιστα, το ευχάριστο είναι πως δεν χρειάζεται κάποια… τεχνική για να μπορέσει κάποιος να ανοίξει το μπουκάλι με την μπανάνα. Το μόνο που χρειάζεται να έχει στην κατοχή του αυτό το φρούτο. Και φυσικά ένα μπουκάλι μπύρας, προκειμένου να το ανοίξει ή μήπως όχι;

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:

Έχετε παρατηρήσει τα αυτοκόλλητα πάνω στις μπανάνες; - Δείτε τι μπορεί να σας αποκαλύψουν

Αν έχετε αγοράσει ποτέ μπανάνες από μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ ή παντοπωλεία, τότε έχετε καταλάβει για ποια αυτοκόλλητα μιλάμε. Έχουν συνήθως ένα barcode και έναν κωδικό PLU, ο οποιος σαρώνεται στο ταμείο για την αναγνώριση του προϊόντος και την τιμή του.

Αλλά αυτά τα αυτοκόλλητα κρύβουν πιο πολλά απ” όσα γνωρίζετε. Ενώ ο PLU είναι η «αναζήτηση των τιμών» και προσδιορίζει τα φρούτα ή τα λαχανικά όπως οι μπανάνες, βοηθά επίσης να προσδιορίσει και κάτι άλλο. Το πως έχει καλλιεργηθεί το προϊόν! Με την σωστή ανάγνωση αυτού του κώδικα, μπορείτε να καταλάβετε αν τα φρούτα που αγοράζετε είναι γενετικά τροποποιημένα, βιολογικής καλλιέργειας ή παράγονται με χημικά λιπάσματα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα κ.α. Και μιας και μιλάμε για μπανάνες, δείτε εδώ τι κινδύνους μπορεί να κρύβει η φλούδα τους.

Απλά πρέπει να γνωρίζετε πως να αναλύσετε τις ετικέτες και τον αριθμό PLU και είναι πραγματικά πιο εύκολο απ” ό,τι φαντάζεστε.

αυτοκόλλητα μπανάνες

Αν υπάρχουν μόνο τέσσερις ψηφία στο PLU, σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί συμβατικά ή «παραδοσιακά» με τη χρήση φυτοφαρμάκων. Τα τελευταία ψηφία του κώδικα, είναι απλά το είδους λαχανικού ή φρούτου που αγοράζετε. Π.χ. όλες οι μπανάνες έχουν τον κωδικό 4011.

Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και αρχίζει με το «8», αυτό σημαίνει ότι το προϊόν είναι ένα γενετικά τροποποιημένο. Τα γενετικώς τροποποιημένα φρούτα και λαχανικά έχουν παραποιηθεί με αφύσικα τρόπο. Κατ” ουσίαν, η παραγωγή τους έχει τροποποιηθεί γενετικά σε ένα εργαστήριο ή επί δεκαετίες, με τεχνητή επιλογή και δεν μπορούν να βρεθούν στη φύση. Μία γενετικά (GE ή GMO) μπανάνα θα έχει τον κωδικό «84011».

Αν υπάρχουν πέντε ψηφία στον κώδικα PLU και ο αριθμός αρχίζει με το «9», αυτό σημαίνει ότι το προϊόν έχει καλλιεργηθεί βιολογικά και δεν είναι γενετικά τροποποιημένο. Μια οργανική μπανάνα θα έχει τον κωδικό «94011».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share