Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμός με τα 2 ευρώ - Ποιο κέρμα κοστίζει 80.000€ και τι απεικονίζει (photo)

Σοκ!

4 Οκτωβρίου 2021 09:46
Χαμός με τα 2 ευρώ - Ποιο κέρμα κοστίζει 80.000€ και τι απεικονίζει (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρενίτιδα για τα «μαγικά» ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ, του 2002, με τις δημοπρασίες να εκτοξεύουν την αξία τους πάνω από τα 80.000 ευρώ!

Ύστερα από τη Γερμανία και την Αυστρία, στο «παιχνίδι» μπήκαν τις τελευταίες ημέρες δυναμικά και πωλητές από την Ελλάδα, που διαρκώς καταχωρίζουν δημοπρασίες, με την ελπίδα να… μοσχοπουλήσουν τα κέρματά τους.

Η πιο τρανή περίπτωση είναι η δημοπρασία που ξεκίνησε προ ημερών ένας Ελληνας, από την Αθήνα, ο οποίος ζητά το ποσό των 62.400 ευρώ για τα σπάνια -όπως θεωρούνται- νομίσματα του 2002. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δραχμές, οι οποίες μπορούν να πουληθούν και να κερδίσετε τεράστια ποσά.

Οι πωλητές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη σειρά νομισμάτων του 2002 δεν έχει κεντραρισμένο το «2» («πατάει» στα άκρα ο αριθμός) καθώς και ότι ένα από τα αστέρια του ευρώ περιέχει το γράμμα «S».

Σε αυτά τα νομίσματα απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο.

Οι κάτοχοι αυτών των νομισμάτων ισχυρίζονται ότι υπάρχουν λάθη και στα σχέδια καθώς σε κάποια λείπει ένα μάτι από τη φιγούρα, τα γράμματα δείχνουν διπλοτυπωμένα ενώ οι αριθμοί είναι ελαφρώς πιο έντονα διαγραμμένοι.

Χαμός με τα 2 ευρώ

Πως ξεκίνησε η φρενίτιδα με τα 2 ευρώ

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Berliner Kurier στο οποίο αναφερόταν η περίπτωση μιας δημοπρασίας στο Ebay, στην οποία ο πωλητής ζητούσε το «τρελό» ποσό των 80.000 ευρώ για ένα νόμισμα των 2 ευρώ.

Η ίδια εφημερίδα σημείωνε στο ρεπορτάζ της ότι για το συγκεκριμένο νόμισμα βρέθηκε αγοραστής που προσέφερε 54.000 ευρώ!

Αν έχετε μονόλεπτα ή δίευρα παρατηρήστε τα - Μπορεί να αξίζουν χιλιάδες ευρώ

Κάποια από τα δίευρα ή μονόλεπτα που έχετε στο σπίτι σας μπορεί να αξίζουν χιλιάδες ευρώ. Παρατηρήστε τα καλά και δείτε αν είναι συλλεκτικά.

Σπάνια νομίσματα

Το 2007 κυκλοφόρησε νόμισμα των 2 ευρώ αφιερωμένο στην Grace Kelly και κοστίζει 600-1.000 ευρώ, ενώ αυτό εδώ το συλλεκτικό δίευρω αξίζει ακόμα περισσότερα. Φτιάχτηκαν μόνο 20.000 αντίτυπα. Τα κέρματα του 1 λεπτού που κυκλοφόρησαν στην Ιταλία 15 χρόνια πριν κοστίζουν 6.000 ευρώ. Γιατί; Αυτά τα νομίσματα έχουν το ίδιο σχέδιο με τα κέρματα των 2 λεπτών.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share