Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

Απίστευτο: Γυναίκα από το Μάλι γέννησε… 10δυμα!

Ο υπέρηχος έδειχνε μόνο τα 8!

26 Σεπτεμβρίου 2021 16:00
Απίστευτο: Γυναίκα από το Μάλι γέννησε… 10δυμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτο γεγονός, το οποίο μάλιστα αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ, έλαβε χώρα στο Μάλι της Αφρικής πριν από μερικές εβδομάδες. Ο σύζυγος της Gosiame Thamara Sithole λέει, ότι και οι δύο τους εξεπλάγησαν με το γεγονός, ότι η γυναίκα έφερε στον κόσμο δέκα μωρά, ενώ ο υπέρηχος είχε δείξει μόνο 8.

“Είναι 7 κορίτσια και 3 αγόρια. Είμαι χαρούμενος, είμαι συγκινημένος, δεν μπορώ να μιλήσω πολύ”, είπε στα Pretoria News ο σύζυγος Teboho Tsotetsi.

Νέο ρεκόρ Γκίνες

Ένας Νοτιοαφρικανός κυβερνητικός επιβεβαίωσε τις γεννήσεις στο BBC, ενώ ένας άλλος είπε, ότι μένει ακόμα να δουν τα μωρά. Μέλος της οικογένειας, πάντως, είπε, ότι τα πέντε από δέκα μωρά γεννήθηκαν φυσιολογικά και τα άλλα πέντε με καισαρική.

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ενημέρωσε το BBC, ότι διερευνά την περίπτωση της κ. Shithole. Εάν ο αριθμός των μωρών επιβεβαιωθεί, τότε πρόκειται για νέο ρεκόρ Γκίνες. Ο Οργανισμός είπε, ότι περιμένει με τη σειρά του μια επίσημη ανακοίνωση πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε επικύρωση του ρεκόρ.

Ωστόσο, τα μωρά θα παραμείνουν για αρκετό καιρό στη θερμοκοιτίδα, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις η υγεία των νεογνών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και η επιβίωσή τους απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και διαρκή ιατρική παρακολούθηση.

 Απίστευτο: Γυναίκα από το Μάλι γέννησε… 10δυμα!

Διαβάστε ακόμη: Είπε στο κουτάβι της ότι είναι έγκυος. Η αντίδρασή του θα σας κάνει να λιώσετε!

Τα μωρά αυτά το 2020 γεννήθηκαν σιαμαία: Σήμερα κοιτάζονται για πρώτη φορά στα μάτια!

Στο Ισραήλ για πρώτη φορά έγινε μια πολύ σπάνια επέμβαση.

Τα δίδυμα κοριτσάκια που είχαν γεννηθεί το 2020 με ενωμένα τα κεφαλάκια τους, υποβλήθηκαν σε χειρουργείο και κοιτάχτηκαν για πρώτη φορά. Τέτοιες επεμβάσεις έχουν γίνει ελάχιστες σε όλο τον κόσμο και το βίντεο που κυκλοφορεί έχει γίνει viral και έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα συγκίνησης.

Η ιστορία των σιαμαίων μωρών

Μια 12ωρη χειρουργική επέμβαση, που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Soroka της πόλης Beersheba στο Ισραήλ, έδωσε τη δυνατότητα στα ενός έτους δίδυμα κορίτσια να κοιταχτούν για πρώτη φορά μεταξύ τους. Η προετοιμασία για τη δύσκολη χειρουργική επέμβαση, κράτησε αρκετούς μήνες, ενώ περιλάμβανε την τοποθέτηση μοσχευμάτων στο κεφάλι των δύο κοριτσιών και τη συμμετοχή αρκετών ιατρών από το Ισραή λ και το εξωτερικό.

Τα μωρά αυτά το 2020 γεννήθηκαν σιαμαία: Σήμερα κοιτάζονται για πρώτη φορά στα μάτια!

Το δύσκολο χειρουργείο

Η προετοιμασία περιλάμβανε επίσης τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου εικονικής πραγματικότητας των διδύμων, όπως ενημέρωσε ο Mickey Gideon, επικεφαλής νευροχειρουργός του Soroka. “Προς χαρά μας, όλα πήγαν όπως τα περιμέναμε”, δήλωσε στο κανάλι 12.

Ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του Soroka, Eldad Silberstein, μίλησε μετά το χειρουργείο για την κατάσταση της υγείας των μικρών κοριτσιών. “Αναπνέουν και τρώνε μόνα τους” είπε χαρακτηριστικά.

Τα δίδυμα κορίτσια, γεννήθηκαν με ενωμένα κεφάλια τον Αύγουστο του 2020, ενώ πλέον είναι καλά στην υγεία τους και αναρρώνουν από την επέμβαση. Όπως αναφέρει το BBC, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια επέμβαση στο Ισραήλ, και η 20η φορά παγκοσμίως.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share