Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι 4 γρίφοι που θα σας κάνουν να "σπάσετε" το κεφάλι σας

Μπορείτε να τους λύσετε;

21 Σεπτεμβρίου 2021 17:59
Οι 4 γρίφοι που θα σας κάνουν να
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου να μπαίνει η χώρα σε lockdown αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πράγματα για να ασχοληθούμε όπως για παράδειγμα με τέσσερις γρίφους για να ακονίσετε το μυαλό σας αλλά και για να μπορείτε να στείλετε στους φίλους σας και να δείτε αν θα τους λύσουνε.

Είναι απλοί, ωστόσο δεν είναι εύκολο να απαντηθούν. Ως συμβουλή σας λέμε πως το εφόδιο που απαιτείται είναι απλή λογική. Επίσης δοκιμάστε και τον εαυτό σας σε ένα τεστ παρατηρητικότητας όπου πρέπει να εντοπίσετε πόσα μολύβια βρίσκονται σε μία εικόνα.

Οι γρίφοι

Γρίφος πρώτος:

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο νησί στον κόσμο πριν ανακαλυφθεί η Αυστραλία;

Γρίφος δεύτερος

Ποια ήταν αυτή η αρχαία εφεύρεση που επέτρεπε στους ανθρώπους να βλέπουν μέσα από τους τοίχους;

Γρίφος τρίτος

Ένας δολοφόνος έχει καταδικαστεί σε θάνατο. Όμως του δίνεται η δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ τριών δωματίων:

Στο πρώτο δωμάτιο πετάγονται από παντού φλόγες που καίνε τα πάντα, το δεύτερο δωμάτιο είναι γεμάτα με εκτελεστές που οπλοφορούν και στο τρίτο δωμάτιο υπάρχουν λιοντάρια που δεν έχουν φάει εδώ και χρόνια.

Ποιο από τα τρία δωμάτια είναι το πιο ασφαλές;

Γρίφος τέταρτος

Τι μπορείτε να κρατήσετε στο δεξί σας χέρι που όμως δεν μπορείτε παράλληλα να κρατήσετε με το αριστερό;

Αυτοί είναι τέσσερις γρίφοι για να ακονίσετε το μυαλό σας αλλά και για να στείλετε στους φίλους σας και να δείτε αν θα τους λύσουνε.

Παρακάτω βρίσκονται οι απαντήσεις για τους γρίφους.

Οι απαντήσεις

Γρίφος πρώτος:

Η Αυστραλία, ήταν το μεγαλύτερο νησί στον νησί στον κόσμο, απλά ανακαλύφθηκε

Γρίφος δεύτερος:

Το παράθυρο. Απλό, έτσι δεν είναι;

Γρίφος τρίτος:

Το τρίτο δωμάτιο είναι το πιο ασφαλές, αφού τα καημένα τα λιοντάρια τόσα χρόνια χωρίς τροφή δεν θα έχουν πεθάνει.

Γρίφος τέταρτος:

Το αριστερό σας χέρι

Οι τρεις γρίφοι που θα σας κάνουν να σκέφτεστε όλη την ημέρα

Οι γρίφοι, οι σπαζοκεφαλιές και τα κουίζ είναι η καλύτερη εξάσκηση στον να βελτιώσει κάποιος την προσοχή του αλλά και το πως σκέφτεται. Σε περίπτωση που ο εγκέφαλός σας δεν ξυπνά και δουλεύει σωστά το πρωί, μπορείτε να δείτε τους ακόλουθους γρίφους. Αυτοί θα σας βοηθήσουν να ξυπνήσετε και να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Είμαστε σίγουροι πως θα καταφέρετε να τους λύσετε. Εάν δεν τα καταφέρετε, στο τέλος του άρθρου υπάρχουν οι απαντήσεις. Όταν τελειώσετε με αυτούς τους γρίφους μπορείτε να ρίξετε και μία ματιά σε 20 ακόμα μικρούς γρίφους που θα τεστάρουν την νοημοσύνη σας ακόμη περισσότερο.

Αναλυτικότερα:

Ζόρικοι γρίφοι: 3. Ποιος είναι αριστερόχειρας;

Βρείτε τον αριστερόχειρα στον πρώτο ζόρικο γρίφο που σας δίνουμε.

Ζόρικοι γρίφοι: Ο δεύτερος γρίφος

Ο δεύτερος ζόρικος γρίφος μπορείτε να βρείτε την λύση;

Ένας ντετέκτιβ μπαίνει στο εστιατόριο και βλέπει έναν ελαφρώς μεθυσμένο άντρα και μία σερβιτόρα να διαφωνούν. «Αλλά παρήγγειλες και ψητό κρέας», είπε η σερβιτόρα. «Δεν παράγγειλα τίποτα! Ήθελα απλά να περάσω μερικές ώρες εδώ. Δεν έχω χρήματα,» φώναξε εκείνος.

«Είσαι μεθυσμένος και δεν θυμάσαι τι παρήγγειλες 2 ώρες πριν», συνέχισε η σερβιτόρα. «Αλλά το ξέρεις πολύ καλά πως δεν θα μπορούσε να παραγγείλει αυτό το πιάτο,» είπε ο ντετέκτιβ. «Θα πρέπει να έρθεις μαζί μου». Πώς κατάλαβε ο ντετέκτιβ πως η σερβιτόρα προσπαθούσε να τον κοροϊδέψει;

Ζόρικοι γρίφοι: Ο πρώτος γρίφος

Ο τρίτος και τελευταίος ζόρικος γρίφος που θα σας βάλει αρκετά σε σκέψεις.

«Μόλις έφτασα στην πόλη και περπατούσα όταν ένας άντρας με όπλο με πλησίασε και μου έκλεψε το ρολόι!» είπε ένας τουρίστας στο αστυνομικό τμήμα. «Είχε μουστάκι, μπλε παντελόνι…». «Μην συνεχίσεις,» είπε ο αστυνομικός, «Ήδη ξέρουμε – υπάρχουν κάμερες ασφαλείας παντού. Ρίξε μία ματιά στην εικόνα». «Νομίζουμε πως ο ληστής είναι ένας από τα 5 αδέρφια: Lou, Lo, La, Lee, or Liu» είπε ο αστυνομικός. «Τους φέραμε ήδη εδώ. Ρίξε τους μία ματιά και πες μας ποιος νομίζεις πως είναι ο ληστής».

Η δεύτερη εικόνα για να βρείτε την λύση στον τρίτο γρίφο.

Οι λύσεις των ζόρικων γρίφων

3. Ο σερβιτόρος. Για τους αριστερόχειρες, είναι πιο εύκολο να κρατάνε τον δίσκο με το δεξί και να σερβίρουν με το αριστερό.

2. Ένα ρολόι στον τοίχο δείχνει πως η ώρα είναι 6.15 μμ. Η ανακοίνωση λέει πως σερβίρουν κυρίως πιάτα μέχρι τις 3 μμ. Άρα ο άντρας που ήταν μερικές ώρες εκεί δεν θα μπορούσε να είχε φτάσει έγκαιρα ώστε να παραγγείλει κυρίως γεύμα.

1. Ο Liu είναι ο ένοχος. Το καπέλο του Lou δεν είναι διακοσμημένο με ίσιες γραμμές. Ο Lo δεν θα μπορούσε να κρατάει όπλο λόγω του γάντζου. Το μουστάκι του La είναι «πεσμένο» και το χέρι του Lee είναι σε επίδεσμο οπότε δεν θα μπορούσε να κλέψει το ρολόι.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share