Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

6+1 Τρικ για να κόβεται τα φρούτα σας, που θα σας “λύσουν” τα χέρια!

Απόλαυσέ τα εύκολα

8 Σεπτεμβρίου 2021 08:07
6+1 Τρικ για να κόβεται τα φρούτα σας, που θα σας “λύσουν” τα χέρια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι μπορεί να έφυγε σιγά σιγά όμως οι περισσότεροι τρώμε ακόμα δροσερά φρούτα.

Γιατί να παλεύετε με μαχαίρια όμως και να γεμίζετε παντού ζουμιά; Ορίστε 7 τρικ για να απολαμβάνετε τα αγαπημένα σας φρούτα χωρίς κόπο!

Εάν προτιμάτε να τρώτε αποξηραμένα φρούτα, δείτε από τι κινδυνεύετε...

  • Κρατήστε τα μήλα σας φρέσκα με ένα λαστιχάκι.

Μόλις κόψετε το μήλο σας στη μέση, βάλτε ένα λαστιχάκι για να κρατήσετε τα δύο κομμάτια στη θέση τους. Έτσι δε θα οξειδωθεί και δε θα “καφετίσει”.

6+1 Τρικ για να κόβεται τα φρούτα σας, που θα σας “λύσουν” τα χέρια!

  • Βάλτε το κοτσάνι της φράουλας με ένα καλαμάκι.

6+1 Τρικ για να κόβεται τα φρούτα σας

  • Καθαρίστε τα ακτινίδια με ένα κουτάλι.
  • Τυλίξτε τις μπανάνες για να μείνουν φρέσκες.

Μπανάνα πως θα την κόψω

Απλά τυλίξτε ένα κομματάκι πλαστικής σακούλας στο σημείο που ενώνονται.

  • Κόψτε ένα πορτοκάλι σε φέτες σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.
    Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος του πορτοκαλιού. Ευθυγραμμίστε την άκρη του μαχαιριού με το λευκό στο κέντρο του και κόψτε μέχρι κάτω.

Κομμένο λεμόνι

  • Για τα κεράσια, χρησιμοποιήστε το εξάρτημα για τη σαντιγή.

Κόψιμο κερασιού

Απλά βάλτε το κοτσάνι και σπρώξτε το εξάρτημα μέσα. Το κουκούτσι θα βγει άνετα από την κάτω πλευρά.

  • Καθαρίστε το αβοκάντο με ένα νεροπότηρο.

Αβοκάντο κομμένο

Αυτά είναι τα «super φρούτα» που έχουν λίγους υδατάνθρακες και σας βοηθούν να αδυνατίσετε

Τα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα τα οποία αυξάνουν την ημερήσια πρόσληψη υδατανθράκων. Έχουν επίσης βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται το σώμα μας. Αυτό τα καθιστά μία από τις πιο υγιεινές πηγές υδατανθράκων που μπορείτε να φάτε. Κάθε 15 γραμμάρια υδατανθράκων μετρά ως μία μερίδα. Ωστόσο, υπάρχουν αυτά τα φρούτα με λίγους υδατάνθρακες που βοηθούν στο αδυνάτισμα., ενώ και εκείνο το φρούτο που προστατεύει την όραση.

Καρπούζι

Τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό ή φυτικές ίνες έχουν λιγότερους υδατάνθρακες από άλλα φρούτα. Το καρπούζι, η γλυκιά καλοκαιρινή απόλαυση, αποτελείτε από 92% νερό και είναι το φρούτο με τους λιγότερους υδατάνθρακες, 7,5 υδατάνθρακες για κάθε 100 γραμμάρια. Διαθέτει επίσης πολλές βιταμίνες Α και C. Απολαύστε ένα φλιτζάνι ή 10 κομματάκια καρπουζιού.

Αυτά είναι τα «super φρούτα» που έχουν λίγους υδατάνθρακες και σας βοηθούν να αδυνατίσετε

Πεπόνι

Κάθε 100 γραμμάρια πεπονιού που τρώτε έχει μόνο 8 γραμμάρια υδατανθράκων. Αυτό είναι λίγο λιγότερο από ένα φλιτζάνι. Το πεπόνι δεν έχει χοληστερόλη, είναι χαμηλό σε νάτριο, υψηλής περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και C και καλή πηγή φολικού οξέος.

Φράουλες

Οκτώ μεσαίες φράουλες, ή ένα φλιτζάνι κομμένες φράουλες, έχουν λίγο περισσότερο από 7 γραμμάρια υδατανθράκων – και σχεδόν τόση βιταμίνη C όσο ένα πορτοκάλι. Είναι επίσης πλούσιες σε φυτοθρεπτικά συστατικά που είναι αντικαρκινικά, αντιφλεγμονώδη και προστατεύουν την καρδιά σας. Στην εποχή της κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι, οι φράουλες είναι υπέροχες.

Σμέουρα

Τα σμέουρα έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες – 8 γραμμάρια ανά φλιτζάνι – κάτι που βοηθά στη διατήρηση του αριθμού των υδατανθράκων σε χαμηλά επίπεδα. Ένα φλιτζάνι σμέουρα ισούται με μία μερίδα υδατανθράκων. Δοκιμάστε μισό φλιτζάνι σμέουρα και 8 φράουλες για μια πλήρη μερίδα με ποικιλία και πολλή βιταμίνη C.

 Αυτά είναι τα «super φρούτα» που έχουν λίγους υδατάνθρακες και σας βοηθούν να αδυνατίσετε

Βατόμουρα

Φρέσκα ή κατεψυγμένα, 20 μικρά βατόμουρα ή ένα φλιτζάνι, έχουν λιγότερους από 10 γραμμάρια υδατάνθρακες. Το σκούρο μπλε χρώμα τους τα καθιστά υψηλότερα σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ασθένειες. Επειδή έχουν πολλές ίνες και λιγότερη φρουκτόζη, τα βατόμουρα – και άλλα μούρα γενικά – είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν αέρια και πεπτικά προβλήματα.

Ροδάκινο

Ένα από τα πολλά οφέλη των φρούτων με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι ότι μπορείτε να τρώτε περισσότερα από αυτά. Κάθε 100 γραμμάρια ροδάκινων έχει 0,5 γραμμάρια φυτικών ινών και 8 γραμμάρια υδατανθράκων – ένα σύνολο που ίσως να μην περιμένετε από κάτι τόσο γλυκό και ζουμερό.

Ανανά

Μισό φλιτζάνι ανανά, ή 100 γραμμάρια, έχει 11 γραμμάρια υδατανθράκων. Αυτό το τροπικό φρούτο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε μαγγάνιο, ένα μέταλλο που επηρεάζει το νευρικό σας σύστημα, τις ορμόνες, το σάκχαρο στο αίμα και τον τρόπο που το σώμα σας απορροφά ασβέστιο.

Αυτά είναι τα «super φρούτα»

Δαμάσκηνα

Μια υγιεινή προσθήκη σε σαλάτες, γιαούρτι και smoothies, τα δαμάσκηνα κατατάσσονται χαμηλά στην κλίμακα μέτρησης υδατανθράκων. Μικρό αλλά ισχυρό, ένα μεσαίο δαμάσκηνο έχει μόνο 7,6 γραμμάρια υδατανθράκων, αλλά 100 mg καλίου για να αποτρέψετε την υψηλή αρτηριακή πίεση και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share