Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πως να καθαρίσετε ένα αβγό σε δευτερόλεπτα - Mε δύο μόνο κινήσεις

Δείτε το βίντεο

7 Σεπτεμβρίου 2021 23:39
Πως να καθαρίσετε ένα αβγό σε δευτερόλεπτα - Mε δύο μόνο κινήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ζωή είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να καθαρίσετε το κέλυφος ενός βραστού αβγού κομματάκι-κομματάκι.

Αυτό τουλάχιστον σκέφτηκε ο YouTuber πίσω από το κανάλι «Crazy Russian Hacker», ο οποίος βρήκε μια μέθοδο που καθαρίζει τα αβγά σε δευτερόλεπτα. Όμως δώστε προσοχή με τα μελάτα αυγά. Τι πρέπει να ξέρετε για λόγους υγείας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κρατήσεις το αβγό, να το χτυπήσεις σε μια σκληρή επιφάνεια και να το κυλήσεις (όπως ακριβώς θα κυλούσες έναν πλάστη πάνω σε μια πίτα). Έτσι, το κέλυφος θα βγει με μια κίνηση και θα είστε έτοιμοι να φάτε το αβγό. Προσοχή όμως, μην τσουγκρίσετε με δύναμη το αβγό, γιατί μπορεί να το σπάσετε.

Δείτε ακριβώς πως να καθαρίσετε το αβγό στο βίντεο που ακολουθεί

4+1 εναλλακτικές που θα αντικαταστήσουν τα αυγά στις συνταγές σου

Όλες οι εναλλακτικές που ακολουθούν και θα λειτουργήσουν ως υποκατάστατο για τα αυγά είναι vegan. Οπότε στην περίπτωση που μαγειρεύεις ή φτιάχνεις γλυκό για κάποιον με vegan διαιτολόγιο ετοιμάσου να τον κάνεις χαρούμενο με το αποτέλεσμα.

Ίσως να σου έχει συμβεί. Φτιάχνεις pancakes ή το αγαπημένο σου κέικ και στη μέση της προετοιμασίας συνειδητοποιείς ότι σου λείπει ένα από τα βασικά συστατικά. Τα αυγά. Πριν αφήσεις τη συνταγή στη μέση και χωρίς να βγεις καθόλου από το σπίτι θα σου πω ότι υπάρχουν τρόφιμα- εναλλακτικές που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά.

Μην το παρακάνεις όμως με τα αυγά! Μάθε πόσα επιτρέπεται να τρως ανά εβδομάδα.

 4+1 εναλλακτικές που θα αντικαταστήσουν τα αυγά στις συνταγές σου

Πουρές φρούτων

Σε αυτή την περίπτωση έχεις παραπάνω από μία επιλογές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουρέ μήλου, πουρέ μπανάνας, ώριμα αβοκάντο και πουρέ κολοκύθας. Τα τρόφιμα που φτιάχνονται με πουρέ φρούτων αντί για αυγά είναι ζουμερά και πυκνά, αλλά μπορεί να αναδείξουν τη γλυκιά γεύση του φρούτου που θα επιλέξεις. Αν λοιπόν θες ένα πιο ουδέτερο αποτέλεσμα επίλεξε μήλο, αβοκάντο ή κολοκύθα.

Η μπανάνα θα δώσει έντονη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Ως γενικό κανόνα, χρησιμοποίησε άγλυκες εκδοχές πουρέ φρούτων (όπως πράσινο μήλα) και αντικατέστησε κάθε αυγό με ένα 1/4 φλιτζάνι πουρέ. Θα λειτουργήσει καλύτερα σε κέικ, muffins και brownies.

Αλεσμένο chia ή λιναρόσπορο

Άλεσε τον λιναρόσπορο ή το chia (μέχρι να πάρεις το αποτέλεσμα χοντρού αλεσμένου αλευριού). Χτύπα 1 κουταλιά της σούπας από το chia με 3 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αυτή η ποσότητα θα αντικαταστήσει ένα αυγό στη συνταγή σου. Είναι τέλειος τρόπος να αντικαταστήσεις τα αυγά σε ψωμιά, βάφλες, pancakes, muffins και μπισκότα.

Silken tofu

Το Silken tofu είναι tofu με ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό. Με αποτέλεσμα να είναι πιο ελαφρύ και κρεμώδες. Επίσης, δεν έχει καθόλου έντονη γεύση και θα δώσει μία πυκνή υφή στις συνταγές σου. Είναι κατάλληλο για ψωμί, brownies και μπισκότα. Για κάθε αυγό θα χρειαστείς 1/4 φλιτζάνι πουρέ tofu.

Μαγειρική σόδα με ξίδι

Αυτή η επιλογή είναι για τις πιο ελαφριές και ντελικάτες συνταγές, όπως είναι τα κέικ και τα cupcakes. Απλά ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με μία κουταλιά ξίδι για κάθε αυγό στη συνταγή.

Aquafaba

Με αυτόν τον όρο περιγράφουμε το νερό μέσα στο οποίο έχουν βράσει τα ρεβύθια. Και θα αντικαταστήσει τέλεια τη μαρέγκα αυγού. Έχει παρόμοια υφή με τα ασπράδια και δημιουργείται με τον ίδιο τρόπο. Απλά χτυπάς το ζουμί με το μίξερ. Χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας για να αντικαταστήσεις ένα αυγό σε οποιαδήποτε συνταγή απαιτείται η προσθήκη μαρέγκας.

Αυγά στις συνταγές

Tο πρώτο vegan αυγό είναι γεγονός!

Μια εταιρεία στη Σιγκαπούρη μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο 100% vegan βραστό αυγό χρησιμοποιώντας μύκητες για να υποκαταστήσει την εμφάνιση και τη γεύση ενός αληθινού αυγού κότας.

Η OsomeFood κυκλοφόρησε το OsomeEgg χρησιμοποιώντας μυκοπρωτεΐνη, η οποία κάνει το φυτικό αυγό να διατηρεί υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, καθώς και άλλα θρεπτικά αμινοξέα που παρέχουν τα συμβατικά ζωικά αυγά.

Η μυκοπρωτεΐνη αυτή συνοδεύεται από άλλα συστατικά όπως γάλα αμυγδάλου, χυμό καρότου, ελαιόλαδο, wakame, άμυλο πατάτας, μαύρο αλάτι και θρεπτική μαγιά.

Τα αυγά της εταιρείας αποτελούν το πρώτο υποκατάστατο παγκοσμίως για το βραστό αυγό, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να το απολαύσουν με την ίδια γεύση, χωρίς να καταφύγουν σε ζωικές επιλογές.

Tο πρώτο vegan αυγό είναι γεγονός!

«Πιστεύουμε στην αξιοποίηση της πραγματικής τροφής για να εξοπλίσουμε το σώμα μας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να ζήσουμε καλύτερα τη ζωή μας», δήλωσε ο ιδρυτής του OsomeFood Jason Fong σε δελτίο τύπου.

«Τα φυσικά συστατικά είναι βασικά και είναι αυτά που μας κάνουν να διαφέρουμε από άλλα προϊόντα εναλλακτικού κρέατος. Δεν είμαστε απλώς vegan, το φαγητό μας είναι τόσο θρεπτικό όσο πρέπει», προσθέτει.

Η τετράδα κοστίζει 11,15 δολάρια.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share