Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

NASA: Έτσι φαίνεται η Αθήνα από το Διάστημα - Η φωτογραφία που δημοσίευσε αστροναύτης

Απαθανάτισε την ελληνική πρωτεύουσα

29 Αυγούστου 2021 17:40
NASA: Έτσι φαίνεται η Αθήνα από το Διάστημα - Η φωτογραφία που δημοσίευσε αστροναύτης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Mια φωτογραφία της Αθήνας, όπως φαίνεται από το Διάστημα, δημοσίευσε ο αστροναύτης της NASA, Σέιν Κίμπρο. Ο φωτογραφικός φακός από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό απαθανάτισε την ελληνική πρωτεύουσα μετά τη δύση του ηλίου, χαρίζοντας μια όμορφη εικόνα.

Ο Αμερικανός αστροναύτης, μέλος του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, δεν έχασε την ευκαιρία να δημοσιεύσει τη φωτογραφία, την Παρασκευή, στους λογαριασμούς που διατηρεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



«Καλησπέρα Αθήνα, Ελλάδα! Εκπληκτική θέα της πόλης σας τη νύχτα από το Διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο αστροναύτης Ντέιβιντ Σεντ-Τζακς εκμεταλλεύτηκε τη βαρύτητα του διαστήματος και είπε να παίξει λίγο με το μέλι. Έγινε αγνώριστο!

Φλέγεται η Ελλάδα! Απίστευτη απεικόνιση της NASA με τις πυρκαγιές

Σοκάρει η εικόνα με τα φλεγόμενα μέτωπα στην Ελλάδα, όπως μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στην υπηρεσία FIRMS (Fire Information for Resource Management System) της NASA.

Πρόκειται για μία ψηφιακή πλατφόρμα, όπου εμφανίζονται όλα τα ενεργά πύρινα μέτωπα στον κόσμο.

Ο χάρτης της Ελλάδας είναι γεμάτος κόκκινες «βούλες», που παραπέμπουν σε χιλιάδες εστίες φωτιάς, που αποτελούν ένδειξη των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή.

Στην εφαρμογή διακρίνονται και οι μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται σ’ εξέλιξη σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Λακωνία, και άλλες περιοχές της χώρας.

H υπηρεσία FIRMS της αμερικανικής NASA, μεταδίδει ενεργά δεδομένα πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο (NRT) εντός 3 ωρών από την παρακολούθηση δορυφόρου.

Δείτε τη φωτογραφία

Φλέγεται η Ελλάδα! Απίστευτη απεικόνιση της NASA με τις πυρκαγιές

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share