Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Έβαλε μια μπανάνα δίπλα σε ένα αυγό και τα σκέπασε με χώμα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει (Video)

Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε και εσείς!

29 Αυγούστου 2021 11:48
Έβαλε μια μπανάνα δίπλα σε ένα αυγό και τα σκέπασε με χώμα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε κάθε περίπτωση που θα θελήσετε να φυτέψετε λαχανικά στον κήπο σας, θα χρειαστείτε λίπασμα. Το μόνο πρόβλημα με τα λιπάσματα είναι ότι δεν είναι φθηνά! Ευτυχώς, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας λίπασμα στο σπίτι με αυγά και μπανάνες. Λοιπόν, δεν θα καταβάλλετε καμία προσπάθεια – χρειάζεστε μόνο ένα αυγό και μια μπανάνα.

Αφού σκάψετε μια τρύπα, βάλτε μια μη αποφλοιωμένη μπανάνα και ένα αυγό στο κάτω μέρος, γεμίστε την τρύπα με χώμα μέχρι τη μέση και στη συνέχεια τοποθετήστε τους σπόρους ή το φυτό στην κορυφή. Και τώρα, περιμένετε! Καθώς το αυγό και η μπανάνα αποσυντίθενται, θα απελευθερώσουν τις θρεπτικές τους ουσίες στο έδαφος, οι οποίες θα απορροφηθούν από το φυτό! Παράλληλα δείτε πώς θα χάσετε πέντε κιλά σε μια εβδομάδα με τη δίαιτα του αυγού.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί!

Τι γίνεται αν τρώμε ένα αυγό κάθε μέρα

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, πρωτεΐνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, είναι οικονομικά και μαγειρεύονται γρήγορα. Είναι τα αυγά που οι περισσότεροι έχουμε πάντα στο σπίτι μας. Τι γίνεται όμως αν τρώμε ένα κάθε μέρα;

Κάποτε υπήρχε η άποψη πως η κατανάλωση πολλών αυγών προκαλούσε υψηλή χοληστερίνη. Ο Δρ. Frankie Phillips, διαιτολόγος της Βρετανικής Ένωσης Διαιτολόγιας ανέφερε στον Independent πως δεν υπάρχει «επίσημο» όριο στον αριθμό αυγών που μπορούμε να καταναλώσουμε σε μια μέρα αλλά «μια λογική ποσότητα θα ήταν δύο αυγά». Όπως εξήγησε, από δύο αυγά λαμβάνουμε 12 γρ πρωτεΐνης και χρήσιμη ποσότητα βιταμινών A, D και B, ιώδιο και σελήνιο. Προτείνει δεν την κατανάλωσή τους με κάποια πηγή βιταμίνης C, όπως ο χυμός πορτοκάλι, για να βοηθήσει στην απορρόφηση του σιδήρου.

Τι γίνεται αν τρώμε ένα αυγό κάθε μέρα

Ένα αυγό την ημέρα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία: ενίσχυση του ανοσοποιητικού, βελτίωση της υγείας των οστών και των δοντιών αλλά και του δέρματος. Τα αμινοξέα των αυγών πιστεύεται πως βοηθούν και στην καταπολέμηση του στρες.

Ο Δρ. Phillips προειδοποιεί ωστόσο πως τα αυγά έχουν και θερμιδικό φορτίο. «Μας δίνουν περίπου 130 θερμίδες τα 2 αυγά οπότε η μεγάλη κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον θερμίδες και διατροφική ανισορροπία», τονίζει. Σημαντικό είναι επίσης να φροντίζουμε το σωστό μαγείρεμα των αυγών καθώς σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να προκληθεί τροφική δηλητηρίαση.

Προφανώς όλα τα παραπάνω αφορούν κυρίως αυγά μαγειρεμένα με υγιεινό τρόπο πχ βραστά ή ποσέ. Όταν τα τηγανίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια λιπαρή ουσία τα λιπαρά μπορούν να διπλασιαστούν.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share