Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024

Έβαλε λίγο ασετόν στο παπούτσι και άρχισε να το τρίβει. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, θα ξετρελαθείτε!

Το ασετόν έχει πολλές χρήσεις που δεν γνωρίζεις!

6 Αυγούστου 2021 10:01
Έβαλε λίγο ασετόν στο παπούτσι και άρχισε να το τρίβει. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, θα ξετρελαθείτε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

To πιθανότερο είναι ότι έχετε στο μπάνιο σας κάτι που κάνει περισσότερα από όσα νομίζατε. Οι περισσότεροι αγοράζουν ασετόν για να ξεβάψουν τα νύχια τους. Προφανές, σωστά; Φαίνεται, όμως, ότι το ασετόν έχει πολλές ακόμα χρήσεις.

Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές:

  • Διώξτε τις γρατσουνιές από το ρολόι σας

Αν έχετε γρατσουνίσει το ρολόι σας και είναι φτιαγμένο από πλαστικό, τότε τρίψτε το σημείο με λίγο ασετόν και ένα χαρτομάντιλο. Αυτό θα κάνει την γρατσουνιά λιγότερο εμφανή.

  • Ανανεώστε το ξεραμένο μανό

Έβαλε λίγο ασετόν στο παπούτσι και άρχισε να το τρίβει.

Αν το μανό σας έχει ξεραθεί και είναι σβολιασμένο, μπορείτε να το ανανεώσετε με λίγο ασετόν. Απλά ρίξτε μερικές σταγόνες μέσα στο μπουκαλάκι, κουνήστε το λίγο και το μανό θα ξαναγίνει υγρό.

  • Βγάλτε το λιωμένο πλαστικό

Αν έχει λιώσει πλαστικό πάνω στην εστία της κουζίνας, απλά ρίξτε λίγο ασετόν και τρίψτε το σημείο με ένα χαρτί. Μετά, μπορείτε να καθαρίσετε την περιοχή με ένα βρεγμένο πανί και είστε έτοιμοι.

  • Βγάλτε την πολύ δυνατή κόλλα

Ασετόν και κόλλα

Ακόμα και η πολύ δυνατή κόλλα δεν έχει πιθανότητες εναντίον του ασετόν! Αν σας πέσουν μερικές σταγόνες κόλλα σε λάθος σημείο, απλά ρίξτε από πάνω ασετόν, αφήστε το να μουλιάσει και καθαρίστε την κόλλα.

  • Καθαρίστε τα χέρια σας από το μελάνι

Ασετόν και μελάνι

Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε πένα, μπορεί να παρατηρήσατε ότι τα χέρια σας γεμίζουν μελάνι. Με το ασετόν μπορείτε να το διώξετε εύκολα και γρήγορα.

  • Κάντε την πορσελάνη να λάμψει σαν καινούρια

Όταν παλιώνει η πορσελάνη, μπορεί να γεμίσει σημάδια που δεν βγαίνουν με το συνηθισμένο γυαλιστικό. Χρησιμοποιήστε ασετόν για να αφαιρέσετε αυτά τα σημάδια και να δείχνουν οι πορσελάνες σας λαμπερές σαν καινούριες.

  • Ξεκολλήστε αυτοκόλλητα και κολλητική ταινία

Τα αυτοκόλλητα και η κολλητική ταινία είναι πράγματα που δεν βγαίνουν εύκολα όσο κι αν προσπαθούμε, αφού πάντα αφήνουν κάτι πίσω τους. Μπορείτε να αφαιρέσετε αυτά τα υπολείμματα με ασετόν. Ρίξτε λίγο σε ένα πανί και τρίψτε το σημείο μέχρι να φύγουν.

  • Γυαλίστε τις σόλες των παπουτσιών σας

Παπούτσια και ασετόν

Οι σόλες των παπουτσιών σας δείχνουν λίγο γκρίζες και λερωμένες στο πλάι; Αν και το καθάρισμα με το σαπούνι μάλλον δεν θα βοηθήσει και πολύ. Αντί γι’αυτό, βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο ασετόν και τρίψτε το πάνω στις σόλες των παπουτσιών σας μέχρι να γίνουν λαμπερές και λευκές ξανά.

Ποιος θα το πίστευε ότι το ασετόν μπορεί να κάνει τόσα πράγματα;

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share