Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κι ομως! Παράξενο δέντρο «ματώνει» όταν κόβεται

Έχει θεραπευτικές ιδιότητες

29 Ιουλίου 2021 14:59
Κι ομως! Παράξενο δέντρο «ματώνει» όταν κόβεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο μεγαλύτερο νησί της Υεμένης, στην Socotra, ευδοκιμεί ένα το δέντρο Dracaena cinabar ή αλλιώς “ματωμένο δέντρο”.

Το δέντρο αυτό είναι γνωστό τόσο για το σχήμα του που θυμίζει ομπρέλα, αλλά και γιατί διαθέτει ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό…

Συγκεκριμένα, όταν κοπεί ο κορμός του δέντρου, τότε αυτό ματώνει …ενώ το υγρό αυτό όταν ξεραθεί χρησιμοποιείται από τους ντόπιους ως μπογιά. Μάλιστα, αναφέρεται ότι το υγρό αυτό έχει θεραπευτικές ιδιότητες, και πιθανολογείται ότι μπορεί να γιατρέψει χρόνιες ασθένειες.

Το εκπληκτικό αυτό δέντρο αυτό, ανήκει στα προστατευόμενα είδη, διότι δεν ευδοκιμεί πουθενά αλλού στον κόσμο και υπάρχει κίνδυνος εξαφάνισής του τα επόμενα χρόνια…

 Κι ομως! Παράξενο δέντρο «ματώνει» όταν κόβεται

Τζιτζιφιά: Έχει γίνει γνωστό σαν δέντρο - γιατρός για τις θαυμαστές ιδιότητές του!

Μπορεί η ονομασία του να είναι περίεργη και να μην την έχετε ξανακούσει, αλλά τα οφέλη της τζιτζιφιάς είναι γνωστά χιλιάδες χρόνια τώρα.

Η τζιτζιφιά χρησιμοποιείται ως θεραπευτικό βότανο στην Κίνα και γενικότερα στην Ασία. Οι καρποί της είναι εξαίρετα ωφέλιμοι, περιέχουν πολλά μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, βοηθούν στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της σωστής κυκλοφορίας του αίματος, των ορμονών του οργανισμού, βοηθούν στα κατάγματα, τους μύες, τα σωματικά ένζυμα και τους νευροδιαβιβαστές.

Δείτε λοιπόν ορισμένες από τις γνωστές ωφέλειες που προσφέρουν τα τζίτζιφα στην υγεία μας:

1. Αποτοξίνωση του αίματος!

Οι σαπωνίνες και τα αλκαλοειδή που περιέχουν τα τζίτζιφα συνδέονται άμεσα με τον καθαρισμό του αίματος και την εξάλειψη των επιβλαβών τοξινών από τον οργανισμό. Αυτή η αντιοξειδωτική δράση τους βοηθά στην πρόληψη πολλών διαταραχών και ασθενειών και επίσης ρυθμίζει την ένταση που ασκείται στο ανοσοποιητικό και λεμφικό σύστημα.

2. Δυναμώνει τα οστά!

Η τακτική κατανάλωση επαρκούς ποσότητας μετάλλων είναι η Νο. 1 μέθοδος για τη σωστή ενίσχυση των οστών. Με την αύξηση των μετάλλων, όπως το ασβέστιο, ο φωσφόρος και ο σίδηρος (όλα αυτά εμπεριέχονται στα τζίτζιφα), μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα οστά σας θα παραμείνουν ανθεκτικά και δυνατά για τα επόμενα χρόνια. Όσο γερνάμε, τείνουμε να υποφέρουμε από οστεοπόρωση και άλλες καταστάσεις αποδόμησης των οστών∙ οπότε εάν συμπεριλάβουμε τα τζίτζιφα στη διατροφή μας ίσως επιβραδύνουμε, ή αναστρέψουμε αυτή την πορεία.

Loading...
3. Γερό πεπτικό σύστημα!

Τα τζίτζιφα συνδέονται με τη βελτίωση των πεπτικών διεργασιών. Αυτό αποδίδεται κυρίως στην περιεκτικότητα που έχουν σε φυτικές ίνες, αλλά οι σαπωνίνες και τα τριτερπενοειδή παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτό, ενισχύοντας την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών και ενθαρρύνουν την υγιή κυκλοφορία των τροφίμων μέσω των εντέρων. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, της κράμπας, του φουσκώματος και του μετεωρισμού, καθώς και πιο σοβαρών γαστρεντερικών καταστάσεων, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

4. Μη μετράτε άλλο προβατάκια, φάτε τζίτζιφα!

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνία, ή στρες, μπορούν να καταναλώσουν το εκχύλισμα σπόρων της τζιτζιφιάς, που είναι ένα ωραιότατο φάρμακο για την αϋπνία. Η ηρεμιστική φύση των οργανικών ενώσεων που περιέχονται σε αυτό το ευεργετικό φρούτο ηρεμεί το σώμα και το μυαλό, οπότε δεν χρειάζεται πλέον να μετράτε προβατάκια για να σας πάρει ο ύπνος! Απλώς δοκιμάστε ένα ωραίο αφέψημα από τζίτζιφα∙ ό,τι πρέπει για έναν χαλαρό κι ήρεμο ύπνο.

5. Χάνω και βάρος!

Η συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι μια συνηθισμένη λύση στην απώλεια βάρους. Στη λίστα αυτή προσθέστε και τα τζίτζιφα, καθώς έχουν λίγες θερμίδες, υψηλό επίπεδο πρωτεϊνών και ινών, καλύπτουν τις διατροφικές σας ανάγκες και σας χορταίνουν, καθώς αποφεύγετε τα τσιμπολογήματα μεταξύ των γευμάτων. Έτσι διατηρείτε μια σωστή διατροφή και παράλληλα αποφεύγετε τον κίνδυνο πρόσθετου βάρους.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share