Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θυμάστε το παχύσαρκο νήπιο που ήταν εθισμένο στο κάπνισμα; Δείτε πως είναι σήμερα και θα πάθετε πλάκα!

Απίστευτη αλλαγή!

28 Ιουλίου 2021 14:30
Θυμάστε το παχύσαρκο νήπιο που ήταν εθισμένο στο κάπνισμα; Δείτε πως είναι σήμερα και θα πάθετε πλάκα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό το μικρό αγόρι κάπνιζε 40 τσιγάρα την ημέρα, δηλαδή δύο πακέτα, μέχρι που παρενέβη η κυβέρνηση και άλλαξε τη ζωή και την υγεία του προς το καλύτερο. Ο Ardi Rizal, σε αντίθεση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας του, δεν ενδιαφέρεται για «παιχνίδια», αλλά ασχολείται με ένα διαφορετικό είδος χόμπι. Καπνίζει τσιγάρα, στην πραγματικότητα, καπνίζει δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα.

Έχει αναπτύξει μια σοβαρή εξάρτηση που ούτε οι ίδιοι οι γονείς του δεν μπορούν να σταματήσουν. Σύμφωνα με τη μητέρα του, Diane, «Αν δεν πάρει τα τσιγάρα, θυμώνει και φωνάζει, και χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Μου λέει ότι νιώθει άρρωστος κι ότι ζαλίζεται.» Σε μια τέτοια κατάσταση θα σκεφτόμασταν ότι οι γονείς θα έπρεπε να παρέμβουν άμεσα, αλλά δυστυχώς, ο πατέρας και η μητέρα του είναι παθητικοί, τόσο που λένε ότι ο μικρός «φαίνεται αρκετά υγιής

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε το 2010 έδειξε τον Ardi να καπνίζει και το διαδίκτυο συγκλονίστηκε με την εικόνα ενός μικρού αγοριού να καπνίζει σε τόσο νεαρή ηλικία. Πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν το θυμό και την απογοήτευσή τους για την κατάσταση και την αδιαφορία των γονιών του. Παράλληλα δείτε πώς γίνονται οι πνεύμονες από το κάπνισμα.

Ευτυχώς το παιδί ξεπέρασε τον εθισμό

Λόγω της συντριπτικής αντίδρασης του διαδικτύου, η Ινδονησιακή κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει κάτι γι’ αυτό το παιδί. Κανόνισε να εισαχθεί ο Ardi σε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης για να μπορέσει να ξεπεράσει τον εθισμό του. Η απεξάρτηση αποδείχθηκε ότι ήταν ένα δύσκολο έργο, ειδικά για ένα μικρό αγόρι που μετέτρεψε τη λαχτάρα της νικοτίνης σε λαχτάρα για το φαγητό.

Έγινε παχύσαρκος και έπρεπε να εγγραφεί σε ένα άλλο πρόγραμμα για τη διαχείριση της παχυσαρκίας του. Η ζωή του άλλαξε όταν ο γιατρός του, ο Δρ. Kak Seto, απασχόλησε το μυαλό του με μια θεραπευτική συνεδρία με βάση το παιχνίδι. Μετά από αυτό, ο Ardi ήταν σε θέση να διαχειριστεί τα προβλήματά του και μέρα με τη μέρα γινόταν και πιο υγιής.

Η περίπτωσή του προέτρεψε την κυβέρνηση να απαγορεύσει το κάπνισμα των παιδιών στην Ινδονησία. Ας ελπίσουμε ότι από δω και πέρα θα ασχολείται μόνο με παιχνίδια της ηλικίας του κι πως δεν θα ξαναβάλει ποτέ το τσιγάρο στο στόμα του.

Παχυσαρκία: Το φάρμακο που μειώνει το βάρος κατά 15%

Παχυσαρκία: Η σεμαγλουτίδη, ένα αντιδιαβητικό φάρμακο που δοκιμάστηκε σε κλινική μελέτη σε 16 χώρες, οδήγησε σε απώλεια 15% του βάρους κατά μέσο όρο. Είναι η πρώτη φορά που ένα φάρμακο έχει αποδειχθεί τόσο αποτελεσματικό κατά της παχυσαρκίας, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Το φάρμακο παράγεται από την εταιρεία Novo Nordisk και ήδη κυκλοφορεί ως θεραπεία για το διαβήτη τύπου 2. Στην κλινική δοκιμή με επικεφαλής τον δρ Ρόμπερτ Κούσνερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, οι ερευνητές δοκίμασαν τη σεμαγλουτίδη σε πολύ μεγαλύτερη δόση ως φάρμακο κατά του υπερβολικού βάρους.

Στην πολυκεντρική μελέτη, που πραγματοποιήθηκε σε 129 ιατρικά κέντρα, οι σχεδόν 2.000 συμμετέχοντες έπαιρναν κάθε εβδομάδα είτε σεμαγλουτίδη, είτε εικονικό φάρμακο (πλασίμπο) επί 68 εβδομάδες. Όσοι έπαιρναν το πραγματικό φάρμακο, είχαν μέση απώλεια βάρους της τάξης του 15%, έναντι 2,4% της ομάδας ελέγχου του πλασίμπο. Παράλληλα δείτε και πως ο ρόλος του βάρους επηρεάζει στον καρκίνο στο πάγκρεας.

Το φάρμακο για την παχυσαρκία που την μειώνει κατά 15%

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Πάνω από το ένα τρίτο της ομάδας της σεμαγλουτίδης έχασαν περισσότερο από 20% του βάρους τους, ενώ τα συμπτώματα του διαβήτη και προδιαβήτη βελτιώθηκαν σε πολλούς ασθενείς. Τα αποτελέσματα αυτά είναι κατά πολύ ανώτερα σε σχέση με την απώλεια βάρους που έχει παρατηρηθεί σε προηγούμενες κλινικές δοκιμές άλλων φαρμάκων.

Ο Κούσνερ έκανε λόγο για φάρμακο «που αλλάζει τους κανόνες του παιγνιδιού» και για «την αρχή μιας νέας εποχής αποτελεσματικών θεραπειών της παχυσαρκίας». Επιπλέον, οι γαστρεντερικές παρενέργειες του φαρμάκου ήταν μικρές, αντίθετα με άλλα φάρμακα στο παρελθόν.

Πέντε υπάρχοντα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας έχουν παρενέργειες που περιορίζουν τη χρήση τους. Το πιο αποτελεσματικό μέχρι σήμερα είναι η φεντερμίνη, που επιφέρει απώλεια βάρους 7,5% κατά μέσο όρο, αλλά μπορεί να χορηγηθεί για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μετά τη διακοπή της συνήθως το χαμένο βάρος ανακτάται.

Πιο αποτελεσματική είναι η βαριατρική χειρουργική, που βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν 25% ως 30% του βάρους τους. Όμως πρόκειται για μια επεμβατική διαδικασία, που αλλάζει μόνιμα το πεπτικό σύστημα, γι' αυτό δεν την χρησιμοποιούν πολλοί παχύσαρκοι άνθρωποι, οι οποίοι συνήθως δοκιμάζουν διάφορες δίαιτες (συνήθως με απογοητευτικά αποτελέσματα).

Παχυσαρκία: Το φάρμακο που μειώνει το βάρος κατά 15%

Η συνθετική εκδοχή της σεμαγλουτίδης

Η σεμαγλουτίδη είναι η συνθετική εκδοχή μιας φυσικής ορμόνης που δρα στα κέντρα της όρεξης στον εγκέφαλο και στο έντερο, παράγοντας το αίσθημα του κορεσμού. Το φάρμακο δεν έχει δοκιμαστεί σε υψηλή δοσολογία για αρκετό καιρό, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο μπορεί να έχει σοβαρές παρενέργειες σε βάθος χρόνου.

Τέτοια έρευνα είναι αναγκαία, επειδή οι παχύσαρκοι αναμένεται να παίρνουν το φάρμακο για όλη τη ζωή τους, προκειμένου να μην ξανακερδίσουν το χαμένο βάρος. Από την άλλη, η σεμαγλουτίδη πιθανώς θα είναι μια ακριβή λύση. Η χαμηλότερη δόση της για τη θεραπεία του διαβήτη έχει μέση λιανική τιμή σχεδόν 1.000 δολαρίων το μήνα. Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share