Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Πού πρέπει να καθίσετε αν θέλετε να επιβιώσετε σε περίπτωση πτώσης του αεροπλάνου;

Τι έδειξε το πείραμα;

28 Ιουλίου 2021 10:34
Πού πρέπει να καθίσετε αν θέλετε να επιβιώσετε σε περίπτωση πτώσης του αεροπλάνου;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι ευρέως γνωστό πως σε περίπτωση πτώσης του αεροπλάνου, οι πιθανότητες να επιβιώσει κανείς είναι σχεδόν μηδαμινές. Ένα πείραμα, όμως, που έλαβε χώρα το 2012, αποδεικνύει πως αν φερθείτε έξυπνα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να γλιτώσετε το θάνατο.

Για χάρη του πειράματος αυτού, οι επιστήμονες κατέρριψαν σκόπιμα στην έρημο ένα μη επανδρωμένο Boeing 737, ώστε να ανακαλύψουν με ποιον τρόπο είναι δυνατό να σωθεί κανείς από αεροπορικό δυστύχημα. Πού κατέληξαν; Στο ότι αν επιλέξετε τη σωστή θέση μέσα στο αεροπλάνο, έχετε έως και 30% περισσότερες πιθανότητες να μη σκοτωθείτε!

Τα δυσάρεστα νέα αφορούν σε όσους επιλέγουν την Α’ Θέση, καθώς σε αυτήν την περίπτωση η δύναμη που ασκείται από την πρόσκρουση οδηγεί σε σοβαρούς τραυματισμούς των επιβατών του μπροστινού μέρους του αεροσκάφους, με σχεδόν βέβαιη κατάληξη το θάνατό τους.

πτώση αεροπλάνου

Από την άλλη, αν επιλέξετε θέση πίσω από ένα φτερό ή στο πίσω μέρος του αεροπλάνου, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι με το μέρος σας, διότι τα σημεία αυτά βρίσκονται πιο μακριά από το σημείο της σύγκρουσης. Η δύναμη που ασκείται είναι σαφώς μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη στις μπροστινές θέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πείραμα της ομάδας, το κάθισμα 7Α βρέθηκε 150 μέτρα μακριά από τον τόπο της συντριβής.

Όσο για το ποιος τραυματίζεται πρώτος; Ο πιλότος! Η δύναμη της πρόσκρουσης χτυπά πρώτα το πιλοτήριο, το οποίο αποκόπτεται από την καμπίνα σχεδόν αμέσως, με τον θάνατο των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί να έρχεται σχεδόν αμέσως.

Έτσι, καλό θα ήταν να επιλέγετε θέσεις από τα μέσα του αεροπλάνου και πίσω και να αφήσετε την Α’ Θέση σε εκείνους που αρέσκονται να… ζουν επικίνδυνα!

Απίστευτο: Αυτό θα συμβεί αν δεν κλείσουμε το κινητό μας ενώ πετάμε με αεροπλάνο

Κινητό: Ζούμε σε έναν κόσμο εξοικειωμένο με την τεχνολογία, όμως υπάρχουν ακόμη περιορισμοί. Όσα και να γνωρίζετε, πάντα θα βρίσκεστε αντιμέτωποι με κάποιον περιορισμό. Για παράδειγμα, όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, σας ζητάνε να κλείσετε το κινητό σας ή να το βάλετε σε λειτουργία πτήσης. Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που το καταλαβαίνουν αυτό, ενώ άλλοι δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Κάποιοι δοκιμάζουν να δουν αν μπορούν να στείλουν μήνυμα. Προσοχή, ένα λάθος σας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την συντριβή του αεροπλάνου. «Πιθανόν να έχετε ακούσει αυτόν τον ήχο που κάνει το ραδιόφωνο καμιά φορά όταν βρίσκεται κοντά σε κινητό τηλέφωνο. Ακούω αυτόν τον ήχο στο ραδιόφωνο, όταν πετάω. Δεν είναι σημαντικός για την ασφάλεια, αλλά είναι σίγουρα ενοχλητικός». Ωστόσο δείτε και ποια κινητά έχουν μεγαλύτερη ακτινοβολία.

Μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε συντριβή του αεροπλάνου

Η ανυπομονησία σας μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή. «Κάνει ένα μπζζζτ-μπζζζτ-μπζζζτ. Φαντάζομαι ότι αυτόν τον ήχο στα ακουστικά του πιλότου, ενώ λαμβάνει σημαντικές πληροφορίες από τον έλεγχο.» Οι πιλότοι παραπονιούνται για τους ήχους αυτούς.

Οι ήχοι αυτοί τους δυσκολεύουν να ακούσουν ή να μεταφέρουν σημαντικές πληροφορίες. Οι μικρές συσκευές, ακόμα και το iPod, μπορούν να διαταράξουν τους ελέγχους πλοήγησης του αεροσκάφους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συντριβή του αεροπλάνου!

Έτσι, την επόμενη φορά που κάποιος θα σας ρωτήσει ποια είναι η χρησιμότητα της λειτουργίας πτήσης, δείξτε του αυτό. Πείτε του να μην χρησιμοποιήσει το κινητό του και να έχει υπομονή..

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share