Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γιατί οι αριστερόχειρες είναι τόσο σπουδαίοι άνθρωποι; Δείτε τι λένε οι επιστήμονες! Η απάντηση θα σας εκπλήξει..

Τι λένε οι νέες μελέτες;

28 Ιουλίου 2021 09:44
Γιατί οι αριστερόχειρες είναι τόσο σπουδαίοι άνθρωποι; Δείτε τι λένε οι επιστήμονες! Η απάντηση θα σας εκπλήξει..
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, οι αριστερόχειρες είναι πραγματικά εξαιρετικοί!

Αυτή είναι μια πολύ καλή είδηση, αφού πριν από 20 χρόνια οι μελέτες ανέφεραν ότι οι αριστερόχειρες πρόκειται να πεθάνουν γρηγορότερα και είναι επιρρεπείς σε ατυχήματα.

Ακόμη, η κυριαρχία του αριστερού χεριού αντιμετωπίζονταν σας ένα σημάδι αδυναμίας, που οι αριστερόχειρες καλούνταν να προσπαθήσουν να ξεπεραστούν. Αυτή η νέα μελέτη όμως, έχει αντίθετη άποψη!

αριστερόχειρες γράψιμο

Ενώ έχουν υπάρξει πολλές θεωρίες ως προς το γιατί οι άνθρωποι είναι αριστερόχειρες, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταλήξει για το πια ακριβώς είναι η αιτία. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι είναι κληρονομικό από την πλευρά της μητέρας, και άλλες λένε ότι τα δίδυμα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να είναι αριστερόχειρες. Το καλό είναι, ότι οι επιστήμονες μπορούν να προβλέψουν αν ένα μωρό είναι αριστερόχειρας, ενώ είναι ακόμα στη μήτρα. Το κυρίαρχο χέρι μπορεί να βρεθεί μέσα από τις κινήσεις του μωρού στους υπερήχους!

Ένα ακόμη ενδιαφέρον γεγονός για τους αριστερόχειρες, είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς γεννιούνται είτε στα τέλη της άνοιξης ή στις αρχές του καλοκαιριού. Μια μελέτη έδειξε, ότι η πλειοψηφία έχει γεννηθεί μεταξύ των μηνών Μαρτίου και Ιουλίου.

Επιπλέον, οι αριστερόχειρες άνθρωποι τείνουν να είναι καλύτεροι σε αθλήματα. Οι κινήσεις τους είναι τόσο μοναδικές, που είναι δύσκολο για τους αντιπάλους τους να τις προβλέψουν. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το 25 τοις εκατό των επαγγελματιών παικτών του μπέιζμπολ, και το 40 τοις εκατό των κορυφαίων παικτών του τένις είναι αριστερόχειρες!

ομπάμα αριστερόχειρας

Οι επιστήμονες επίσης πιστεύουν, ότι οι αριστερόχειρες είναι καλύτεροι στο να λύνουν πρόβλημα. Έχουν μεγάλες πιθανότητες να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο συν, αφού ζούμε σε έναν κόσμο που όλα εξαρτώνται από την τεχνολογία!

Στους πιο σπουδαίους αριστερόχειρες ανθρώπους συμπεριλαμβάνονται: Barack Obama, Bill Gates, Albert Einstein και Neil Armstrong. Εντυπωσιακό!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που οδηγούν στα αριστερά σε κάποιες χώρες;

Στα περισσότερα κράτη του κόσμου, τα αυτοκίνητα έχουν το τιμόνι στην αριστερή πλευρά και κινούνται στη δεξιά λωρίδα, ή αλλιώς, ακολουθούν τον "κανόνα της δεξιάς πλευράς".

Ωστόσο σε κάποιες χώρες, κυρίως όσες είχαν αποικιακές σχέσεις με την Βρετανία, η οδήγηση στα αριστερά αποτελεί κανόνα.

Συνολικά 76 κράτη και κρατίδια ακολουθούν την συγκεκριμένη παράδοση στην κυκλοφορία των οχημάτων τους, η οποία -όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο- προέρχεται από τα ρωμαϊκά χρόνια, όταν οι άμαξες πήγαιναν από τα αριστερά για λόγους ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο:

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share