Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

19χρονος πάτησε αυτό στο ΑΤΜ και δευτερόλεπτα μετά κέρδισε 123.000 ευρώ!

Απίστευτη ιστορία!

27 Ιουλίου 2021 15:08
19χρονος πάτησε αυτό στο ΑΤΜ και δευτερόλεπτα μετά κέρδισε 123.000 ευρώ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τσάντα χιλιάδων ευρώ: Ένας νεαρός άνδρας, ηλικίας δεκαεννέα ετών, δεν δίστασε να καλέσει αμέσως τις Αστυνομικές Αρχές. Ο νεαρός άνδρας βρήκε μία τσάντα, η οποία περιείχε εκατόν είκοσι τρεις χιλιάδες ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, η προαναφερθείσα τσάντα περιείχε εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες ευρώ. Κι όμως, ο νεαρός άνδρας θέλησε να καλέσει τις Αστυνομικές Αρχές για να αναφέρει, το γεγονός.

Μια ιστορία που μας θυμίζει την ανάλογη που σας παρουσιάσαμε στο παρελθόν: 50χρονος πήγε στο ΑΤΜ και βρήκε ξεχασμένα λεφτά - Δεν θα πιστεύετε τι του συνέβη λίγες ώρες μετά

Τσάντα χιλιάδων ευρώ – Αληθινή ιστορία:

Ένας νεαρός άνδρας προχώρησε σε μια αξιέπαινη κίνηση, αφού βρήκε ένα αρκετά μεγάλο ποσό χρημάτων και τα παρέδωσε στην αστυνομία. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος βρήκε κοντά σε ένα ATM μια τσάντα με 135.000 δολάρια (περίπου 123.000 ευρώ) και την παρέδωσε. Ο José Nuñez Romaniz, είδε την τσάντα στο πάτωμα και κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης που έγραφε το μηχάνημα.

Στη συνέχεια έφτασε η αστυνομία και ο νεαρός παρέδωσε τα χρήματα. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην συνέχεια, είχε κάνει λάθος ο υπάλληλος της τράπεζας Wells Fargo στο Μεξικό, ο οποίος επρόκειτο να γεμίσει το μηχάνημα και ξέχασε την τσάντα.

Ακολουθεί σχετική ανάρτηση στο Facebook

“It isn’t what we say or think that defines us, but what we do.” Meet Jose, this week his selfless actions lead him to...

Posted by Albuquerque Police Department on Thursday, May 7, 2020

Μεγάλη απάτη σε ΑΤΜ: Πάτησε να κάνει ανάληψη 600 ευρώ και έγινε το... απίστευτο!

Aπάτη σε ΑΤΜ: Ακόμη ένας Έλληνας πολίτης έπεσε θύμα. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη καταστήματος στη Σκιάθο. Ο επιχειρηματίας έπεσε θύμα από πελάτη του. Ο απατεώνας – πελάτης τον έστειλε σε ATM για να παραλάβει τα χρήματά του. Δηλαδή, το χρηματικό ποσό, το οποίο είχε καταθέσει στο λογαριασμό του. Ωστόσο, αντί για να τον πληρώσουν, του πήρε το συγκεκριμένο ποσό, το οποίο υποτίθεται πως θα του έδινε.

Απάτη σε ΑΤΜ: Τι έγινε ακριβώς

Ο 43χρονος επιχειρηματίας δέχθηκε τηλεφώνημα την περασμένη Κυριακή από έναν άγνωστο. Εκείνος του είπε πως είχε κάνει κράτηση για συνεστίαση στο εστιατόριό του. Μάλιστα, ήθελε να του καταθέσει τα χρήματα μέσω εφαρμογής σε ΑΤΜ. Έτσι, τον έπεισε να πάει στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης τράπεζας του νησιού. Έπειτα, ο επιχειρηματίας έπρεπε να ακολουθήσει τις οδηγίες που θα του έδινε.

 Μεγάλη απάτη σε ΑΤΜ

Το θύμα πήγε με τη χρεωστική του κάρτα στο ATM. Στη συνέχεια πληκτρολόγησε το ποσό των 600 ευρώ. Δηλαδή, το χρηματικό ποσό, το οποίο υποτίθεται ότι θα εισέπραττε. Όμως, ο επιχειρηματίας διαπίστωσε έκπληκτος ότι όχι μόνο δεν κατατέθηκε στον λογαριασμό του το συγκεκριμένο ποσό, αλλά αντίθετα του αφαιρέθηκε!

Μετά από το συγκεκριμένο συμβάν, η απάτη καταγγέλθηκε από τον επιχειρηματία στο αστυνομικό τμήμα του νησιού. Πλέον, οι Αστυνομικές Αρχές διενεργούν προανάκριση για να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Τέλος εποχής για τα ΑΤΜ: Δεν θα κατεβάζουμε χρήματα με κάρτα αλλά...

ATM: Όσο η τεχνολογία αναπτύσσεται τόσο φαίνεται πως θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε καθημερινά μικροπροβλήματα. Ένα από αυτά είναι να ξεχάσετε το PIN σας .

Διαβάστε παρακάτω όσα ανέφερε ο διευθυντής τράπεζας:
«Το πλέον θετικό της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου είναι ότι δεν θα χρειάζεται να έχεις πάνω σου κάρτες για μικροκαταθέσεις ή μικροαναλήψεις», λέει ο Σου Γιανρού, διευθυντής του καταστήματος της Αγροτικής στη Τζινάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ στην ανατολική Κίνα. Εκτός από την Αγροτική και άλλες μεγάλες τράπεζες στην Κίνα έχουν εισάγει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στα αυτόματα ταμειακά μηχανήματα (ATM).

Με την ευκαιρία δείτε κι αυτό: Άνδρας πήγε στο ΑΤΜ να σηκώσει χρήματα – Μετά τον έψαχναν επειδή…

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε το κουμπί αναγνώρισης προσώπου, να σκανάρετε το πρόσωπο σας στην κάμερα, να εισάγεται τον αριθμό τηλεφώνου ή τον αριθμό ταυτότητά σας και στη συνέχεια, να πληκτρολογήσετε το ποσό της συναλλαγής και τον κωδικό πρόσβασης» εξηγεί ο Τζανγκ Μπαοτζίνγκ, διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Τράπεζας.

 Μεγάλη απάτη σε ΑΤΜ

Ο Τζανγκ εκτιμά ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να εξαλείψει τον κίνδυνο αντιγραφής των τραπεζικών καρτών και παράλληλα να μειώσει την πιθανότητα να κρατήσει το μηχάνημα την κάρτα.

Το προσωπικό του τεχνολογικού τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας υποστηρίζει ότι το σύστημα αναγνώρισης προσώπου είναι ασφαλές επειδή απαιτεί να εισάγεις τον αριθμό ταυτότητας ή τον αριθμό τηλεφώνου, καθώς και κωδικούς πρόσβασης. Επίσης, οι φωτογραφίες των πελατών θα συγκρίνονται με εκείνες του δημόσιου συστήματος ασφαλείας. Επιπλέον οι υπέρυθρες κάμερες μειώνουν τον κίνδυνο παράνομων συναλλαγών.

Η Αγροτική Τράπεζα (ABC) δεν είναι η πρώτη τράπεζα στην Κίνα που εισάγει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Το 2015 η China Merchants Bank ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή στη νότια μητρόπολη Σεντζέν, ενώ το 2016 επέκτεινε τη νέα υπηρεσία σε περίπου 1.000 ΑΤΜ σε 106 πόλεις. Ωστόσο, η τεχνολογία αυτή έχει και την αρνητική της πλευρά, όπως το υψηλό κόστος συντήρησης και όχι μόνο.

«Πολλοί ηλικιωμένοι πολίτες ίσως δυσκολευτούν να εμπιστευτούν ή να συνηθίσουν αυτό το σύστημα ανάληψης χρημάτων» υποστηρίζει ο Γιάνγκ Γκαν από το Ινστιτούτο Έρευνας Smart City στην νοτιοδυτική επαρχία Γκουιτζόου. Εκτιμά όμως, ότι είναι θέμα χρόνου η τεχνολογία αυτή να ενσωματωθεί στην κοινωνία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Beijing Normal University παρουσίασε τον Απρίλιο τα πρώτα δοκιμαστικά συστήματα αναγνώρισης προσώπου, και επέκτεινε την χρήση τους σε όλους τους κοιτώνες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί το 70% των φοιτητών, ενώ οι πρυτανικές αρχές έχουν ζητήσει επιπλέον μηχανήματα για τους νέους φοιτητές.

Στην Ελλάδα σήμερα το σύστημα ανάληψης χρημάτων γίνεται με κάρτα, ωστόσο, δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη εφαρμογή να έρθει στο μέλλον και στη χώρα μας.

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share