Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Βλέπετε αυτό το περίεργο «εξόγκωμα» στο μάτι της; Μόλις δείτε τι είναι θα πάθετε σοκ!

Οι γιατροί όταν το αντίκρυσαν έμειναν «κάγκελο»

27 Ιουλίου 2021 12:46
Βλέπετε αυτό το περίεργο «εξόγκωμα» στο μάτι της; Μόλις δείτε τι είναι θα πάθετε σοκ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βλέπετε αυτό το περίεργο "εξόγκωμα" στο μάτι της; "Τρελάθηκαν" οι γιατροί όταν κατάλαβαν τι είναι! Όταν μια γυναίκα στη Ρωσία παρατήρησε ένα μικρό “εξόγκωμα” κάτω από το αριστερό της μάτι, έβγαλε μια selfie φωτογραφία, για να μπορεί να δείξει σε άλλους (και σε γιατρό, αν χρειαζόταν) αυτό το περίεργο πράγμα στο πρόσωπό της. Και τότε, κάτι ακόμα πιο παράξενο συνέβη: Το "εξόγκωμα" κινήθηκε!

Σε μια σειρά από selfies φωτογραφίες, η γυναίκα κατέγραψε το μυστηριώδες εξόγκωμα μα μετακινείται κάτω από το δέρμα της. Οι selfies εκτός από χαριτωμένες κάποιες φορές μπορεί να είναι προειδοποιητικές. Παράλληλα κοιτάξτε και γύρω από τα μάτια σας, εάν έχετε αυτά τα σπυράκια δείτε τι πρέπει να προσέξετε.

Πέντε ημέρες αφότου το παρατήρησε για πρώτη φορά, το “εξόγκωμα” ήταν πάνω από το αριστερό της μάτι. Στη συνέχεια, 10 ημέρες αργότερα, είχε φτάσει στο άνω χείλος.

Μια γυναίκα στη Ρωσία βρήκε ένα εξόγκωμα στο πρόσωπό της, που αποδείχθηκε ότι ήταν ένα παρασιτικό σκουλήκι, το οποίο σερνόταν κάτω από το δέρμα της. Το “εξόγκωμα” εμφανίστηκε πρώτα κάτω από το μάτι της γυναίκας (εικόνα Α) και στην συνέχεια μετακινήθηκε πάνω από το μάτι της (εικόνα Β), προτού μετακινηθεί στο άνω χείλος της (εικόνα Γ). Οι γιατροί αφαίρεσαν χειρουργικά τον σκουλήκι (εικόνα D)

Τότε ήταν που η 32χρονη γυναίκα πήγε σε έναν οφθαλμίατρο, ο οποίος παρατηρούσε επίσης ένα “επιφανειακά κινούμενο επιμήκες οζίδιο στο αριστερό άνω βλέφαρο” -με άλλα λόγια, είδε ένα εξόγκωμα- σύμφωνα με την σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine.

Βλέπετε αυτό το περίεργο «εξόγκωμα» στο μάτι της; «Τρελάθηκαν» οι γιατροί όταν κατάλαβαν τι είναι

Το “εξόγκωμα” ήταν ζωντανό σκουλήκι!

Αποδείχθηκε ότι η γυναίκα είχε μια μόλυνση με ένα είδος παρασιτικού σκουληκιού, που ονομάζεται Dirofilaria repens. Αυτά τα νηματώδη σκουλήκια μολύνουν φυσικά σκύλους, γάτες, αλεπούδες και άλλα άγρια θηλαστικά και συνήθως ζουν στον ιστό κάτω από το δέρμα, σύμφωνα με μια έκθεση παρόμοιας περίπτωσης το 2011. Οι άνθρωποι είναι "τυχαίοι ξενιστές" αυτών των παρασίτων. Με άλλα λόγια τα σκουλήκια αυτά δεν θέλουν να καταλήξουν σε ανθρώπινο οργανισμό, καθώς όταν συμβεί αυτό, δεν μπορεί τυπικά να αναπαραχθεί.

Πώς μολύνθηκε η γυναίκα

Τα σκουλήκια εξαπλώνονται από τσιμπήματα κουνουπιών και έχουν αναφερθεί περιστατικά σε ανθρώπους σε μέρη της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Η Ρωσίδα είπε ότι είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε μια αγροτική περιοχή έξω από την Μόσχα, όπου και την τσίμπησαν αρκετά κουνούπια.

Ο δρ. Vladimir Kartashev, καθηγητής Ιατρικής στο Κρατικό Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Ρόστοφ, ο οποίος θεράπευσε την ασθενή, δήλωσε ότι από το 1997 έχουν υπάρξει πάνω από 4.000 ανθρώπινες περιπτώσεις αυτής της λοίμωξης στην Ρωσία και την Ουκρανία. Και τα ανθρώπινα κρούσματα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με μια μελέτη από το 2015 του δρ. Kartashev και συναδέλφων του, που εξέτασαν τα δεδομένα για τις περιπτώσεις Dirofilaria στη Ρωσία και την Λευκορωσία, ο αριθμός των αναφερόμενων περιπτώσεων αυξήθηκε από οκτώ το 1997 σε σχεδόν 200 περιπτώσεις το 2012. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της 16ετούς περιόδου μελέτης, τα περιστατικά έχουν «εξαπλωθεί προς τα βόρεια”, με τους ανθρώπους να μολύνονται σε υψηλότερα γεωγραφικά πλάτη το 2013 από ό,τι το 1997.

Τι συμβαίνει αν μολυνθείτε από το παρασιτικό σκουλήκι Dirofilaria

Στους ανθρώπους, η παρασιτική μόλυνση συνήθως εμφανίζεται ως εξογκώματα κάτω από το δέρμα, τα οποία μερικές φορές μετακινούνται. Σύμφωνα με μια μελέτη για περισσότερα από 200 κρούσματα λοίμωξης του παρασίτου Dirofilaria repens στη Ρωσία το 2014 (τα οποία τεκμηριώθηκαν σε περίοδο 17 ετών), οι γιατροί παρατήρησαν ότι το σκουλήκι κινείται περίπου στο 35% των ασθενών.

Μερικοί ασθενείς ανέφεραν «ένα αίσθημα σαν κάτι να σέρνεται κάτω από το δέρμα”! Όσο τρομακτικό και αν ακούγεται αυτό, η θεραπεία είναι σχετικά απλή: Η αφαίρεση του σκουληκιού με χειρουργική επέμβαση μπορεί να θεραπεύσει την λοίμωξη. Πράγματι, η 32χρονη Ρωσίδα έκανε επέμβαση αφαίρεσης του σκουληκιού και ανέκαμψε πλήρως από την μόλυνση.

Έχετε αυτά τα στίγματα στα μάτια μας; Δείτε τι σημαίνει για την υγεία σας

Μπορείς να καταλάβεις πολλά για το πώς νιώθει κάποιος κοιτώντας τα μάτια του. Αλλά γνωρίζατε όμως πως τα μάτια μπορούν να πουν πολλά και για την υγεία κάποιου; Για αιώνες, οι ιριδολόγοι γνωρίζουν πως το μάτι είναι η επέκταση του νευρικού συστήματος, γεμάτο νευρικές απολήξεις, αγγεία και ιστούς που συνδέονται με όλα τα όργανα του σώματος. Παράλληλα δείτε και πώς το χρώμα τον ματιών σας αποκαλύπτει τα πάντα για τον χαρακτήρα σας.

Η σημασία των Κηλίδων στα μάτια

Οπότε εάν το μάτι δίνει πληροφορίες για την υγεία κάποιου, οι κηλίδες αυτές τι δείχνουν; Συγγνώμη – έχουμε κακά νέα. Γνωστές και ως κηλίδες ψώρας, αυτές οι μικρές κόκκινες ή πράσινες κηλίδες δείχνουν πως υπάρχουν τοξίνες στο σώμα. Αυτές οι τοξίνες συνήθως μπαίνουν στο σώμα από φαρμακευτικές αγωγές ή από το περιβάλλον. Πώς να καταλάβετε ποια περιοχή έχει επηρεαστεί; Εξαρτάται από το σημείο που έχει εμφανιστεί η κηλίδα.

Ο Dr. Bernard Jensen έφτιαξε τον χάρτη αυτό για να μπορέσετε να καταλάβετε ποια είναι η περιοχή που έχει το πρόβλημα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον χάρτη, η κηλίδα στη φωτογραφία δείχνει πως υπάρχουν τοξίνες στην ουροδόχο κύστη. Τα καλά νέα είναι πως με τον καιρό και την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η κηλίδα θα μειωθεί και τελικά θα εξαφανιστεί.

Αν έχετε αυτά τα στίγματα στα μάτια μας - Δείτε τι σημαίνει για την υγεία σας

Μην ξεχνάτε όμως να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας!

Δεν είναι κακό να να κοιτάξετε τον χάρτη για να καταλάβετε μόνοι σας ποιο σημείο του σώματος έχει πρόβλημα. Αλλά όπως και με κάθε ιατρική κατάσταση, είναι καλό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν δοκιμάσετε να λύσετε μόνοι σας το πρόβλημα.

Ένας ειδικός θα μπορέσει να αποκλείσει την περίπτωση μελανώματος ή κάτι άλλο που μοιάζει με αυτές τις κηλίδες. Το μελάνωμα του ματιού είναι μία σπάνια και σοβαρή περίπτωση και μοιάζει όπως στην παραπάνω εικόνα. Πώς νιώθετε που μάθατε τι σημαίνουν οι κηλίδες στα μάτια;

TAGS
 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share