Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

«Άνω Κάτω»: To πρώτο ανάποδο σπίτι στην Αθήνα!

Μία εμπειρία για μικρούς και μεγάλους

16 Ιουλίου 2021 13:11
«Άνω Κάτω»: To πρώτο ανάποδο σπίτι στην Αθήνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο Πικέρμι βρίσκεται το πρώτο ανάποδο σπίτι στην Ελλάδα. Στην εκπομπή Καλοκαίρι #not του Open είδαμε πλάνα από ένα σπίτι όπου πόρτες, παράθυρα, κρεβάτια, έπιπλα, ταβάνι και πάτωμα είναι ανάποδα. Το εγχείρημα ανήκει στην εταιρεία Άνω Κάτω Greece 2010.

Η εταιρεία, που ξεκίνησε από την Πολωνία, έχει φτιάξει ανάποδα σπίτια σε Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, και Καζακστάν και, πλέον, ήρθε και στη χώρα μας.

Το ανάποδο σπίτι είναι κατάλληλο για να το επισκεφθούν παιδιά. Έχει φτιαχτεί με τρόπο που το κάνει να έχει μία μελετημένη κλίση η οποία κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν ότι η βαρύτητα αποκτά μία άλλη διάσταση. Το σπίτι, μπορούν να επισκεφθούν μικροί και μεγάλοι.

Απίστευτο: Απλό, εντυπωσιακό αλλά και συνάμα το πιο περίεργο σπίτι του κόσμου!

Εσείς έχετε ξαναδεί ένα τέτοιο σπίτι; Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο και ειδικά στην εξωτερική του όψη αλλά το εσωτερικό του θα σας μαγέψει! Οι Ιάπωνες είναι πραγματικά ευφάνταστοι και βρίσκουν λύσεις για τα πάντα!

Δεν φαίνεται να σταματούν στην Ιαπωνία τα projects με τα περίεργα σπίτια, αφού οι αρχιτέκτονες δεν διστάζουν να πειραματιστούν σε κάθε τους δημιουργία. Γιατί οι Ιάπωνες δεν παχαίνουν; 3 βασικά μυστικά!

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το τριγωνικό σπίτι στο Horinouchi από το αρχιτεκτονικό γραφείο για μια μικρή οικογένεια στο Τόκιο. Όσο στενό φαίνεται εξωτερικό, τόσο άνετο είναι στο εσωτερικό του.

Σπίτι Ιαπωνία περίεργο

Συγκεκριμένα, το σπίτι αυτό έχει έκταση μόλις 52 τετραγωνικά μέτρα, πολύ μικρό πλάτος, αλλά διαθέτει άνετους χώρους σε δύο χωριστά επίπεδα που δέχονται το φως του ήλιου όλη την ημέρα.

Σπίτι Ιαπωνία περίεργο

Ο πρώτος όροφος είναι μεγαλύτερος από το ισόγειο, ενώ στο σπίτι υπάρχει μέχρι και σοφίτα για τα παιχνίδια των παιδιών. Από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό της οικίας υπάρχει ακόμα και μια θέση πάρκινγκ ακριβώς κάτω από τον πρώτο όροφο του σπιτιού.

Σπίτι Ιαπωνία περίεργο

Σπίτι Ιαπωνία περίεργο

Σπίτι Ιαπωνία περίεργο

Σπίτι Ιαπωνία περίεργο

Σπίτι Ιαπωνία περίεργο

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share