Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το μήλο του Αδάμ: Γιατί δεν φαίνεται στα κορίτσια

Εσείς το γνωρίζατε;

12 Ιουλίου 2021 14:17
Το μήλο του Αδάμ: Γιατί δεν φαίνεται στα κορίτσια

Γιατί στα κορίτσια δεν διακρίνουμε το λεγόμενο μήλο του Αδάμ;

Όταν ακούμε τη φωνή ενός έφηβου αγοριού λίγο πιο βραχνή ή πιο τσιριχτή ή σαν να τρίζει, τότε ακούμε έναν λάρυγγα που αλλάζει, αναπτύσσεται και που προσπαθεί να προσαρμοστεί στο νέο του μέγεθος!

Ο λάρυγγας είναι το όργανο που μας δίνει τη φωνή και μπορούμε να βρούμε τον λάρυγγα αγγίζοντας το μπροστινό μέρος του λαιμού. Όταν νιώθουμε δονήσεις κάτω από τα δάχτυλα, τότε το έχουμε βρει!

Όταν ο λάρυγγας μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της εφηβείας, προεξέχει στο μπροστινό μέρος του λαιμού. Αυτό ονομάζεται μήλο του Αδάμ.

μήλο αδάμ

Ο λάρυγγας όλων αναπτύσσεται κατά την εφηβεία, αλλά ο λάρυγγας ενός κοριτσιού δεν μεγαλώνει τόσο όσο στο αγόρι.

Στα αγόρια μεγαλώνει περισσότερο σε σημείο που δημιουργείται μια προεξοχή ανάμεσα στους χόνδρους της περιοχής. Και στα κορίτσια υπάρχει αυτή η προεξοχή αλλά είναι πολύ μικρότερη και δεν φαίνεται.

Η ιστορία πίσω από την ονομασία «το μήλο του Αδάμ»

Το μήλο του Αδάμ πήρε το όνομά του από την ιστορία του Αδάμ και της Εύας και το απαγορευμένο μήλο, γιατί αυτή η προεξοχή μοιάζει με ένα κομμάτι μήλο.

Επειδή λοιπόν ο λάρυγγας των αγοριών είναι μεγαλύτερος από τον λάρυγγα των κοριτσιών, έχει και περισσότερο χώρο μέσα στο λαιμό, οπότε η αντήχηση από τις παλλόμενες φωνητικές χορδές είναι μεγαλύτερη και η φωνή των έφηβων αγοριών ακούγεται πιο βαθιά και πιο βαριά.

γυναικείο σώμα μήλο αδάμ

10 απίστευτα πράγματα για το γυναικείο σώμα που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα!

Αν νομίζεις ότι τα γνωρίζεις όλα για το ανθρώπινο σώμα, σου έχουμε μία έκπληξη – υπάρχουν τόσο εκπληκτικά πράγματα που δεν γνωρίζεις και ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψεις.

Αυτό είναι γεγονός, ιδιαίτερα για το γυναικείο σώμα και ψυχολογία, είναι ένα μυστήριο που περιμένει να ξεδιπλωθεί. Ανακαλύψτε τα απίστευτα μυστικά για το γυναικείο σώμα έτσι ώστε να μπορέσετε να τις καταλάβετε καλύτερα.

Εκτός της υπερδύναμης του να ακούνε εκπληκτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ερευνητές στην κλινική SleepGP της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στο να έχουν προβλήματα με το ύπνο που σχετίζονται με την τάση τους να έχουν υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό, κατ’επέκταση, σχετίζεται με την χρόνια παχυσαρκία, την κατάθλιψη, και την έλλειψη μνήμης.

Οι ψυχολόγοι Stuart Ritchie και η ομάδα του από ερευνητές ανακάλυψαν ότι το γυναικείο μυαλό έχει ένα πολύ πιο παχύ εγκεφαλικό φλοιό από ό, τι ο αρσενικός εγκέφαλος. Αυτή είναι η περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με υψηλότερες βαθμολογίες σε μια ποικιλία γνωστικών και γενικών εξετάσεων νοημοσύνης.

Η «Κυτταρίτιδα» δεν είναι ιατρικός όρος, και δεν είναι καθόλου ένα σημάδι παχυσαρκίας ή ενός προβλήματος βάρους. Αντ ‘αυτού, είναι μόνο ένα σημάδι ενός ώριμου γυναικείου σώματος!

Σύμφωνα με στατιστικές, μόνο μια στις 40 γυναίκες δεν έχει αυτού του τύπου την συσσώρευση λίπους στους ανώτερους μηρούς και τους γλουτούς. Σύμφωνα με επιστήμονες της Πανεπιστημιακής Ιατρικής Σχολής στην Τεργέστη της Ιταλίας, αυτή η διαφορά στα επίπεδα του νερού σημαίνει ότι οι γυναίκες μεθούν πιο εύκολα επειδή το σώμα τους είναι λιγότερο ικανό να χωνέψει το αλκοόλ πριν να φτάσει στην κυκλοφορία του αίματος. Λιγότερο νερό στους ιστούς συνδέεται επίσης με την τάση να ιδρώνουν πολύ λιγότερο από τους άντρες.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται πρέπει να τρώτε υγιεινές τροφές! Συμπεριλάβετε περισσότερες μπανάνες και αμύγδαλα στη διατροφή σας, καθώς είναι πλούσιες σε ασβέστιο που ενισχύει τα οστά. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις κυρίες δεδομένου ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε θέματα οστικής υγείας όπως η οστεοπόρωση αργότερα στη ζωή. Η άσκηση είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τους μυς σας και να μείνετε σε εγρήγορση.

Δείτε αναλυτικά 10 απίστευτα πράγματα για το γυναικείο σώμα που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share