Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο λόγος που η ράβδος στα γλειφιτζούρια είναι κούφια

Δεν πάει ο νους σας

7 Ιουλίου 2021 09:32
Ο λόγος που η ράβδος στα γλειφιτζούρια είναι κούφια

Η πιο δημοφιλής λιχουδιά κατά τα παιδικά σας χρόνια, αδιαμφισβήτητα ήταν το χαρακτηριστικό γλειφιτζούρι με τη λευκή ράβδο και την στρογγυλή καραμέλα στην κορυφή της. Και όποιος πει ότι δεν έχει απολαύσει δεκάδες από αυτά κατά τα παιδικά του χρόνια σίγουρα λέει ψέματα.

Όταν ήσασταν παιδιά σίγουρα δεν το είχατε σκεφτεί ποτέ, αλλά μεγαλώνοντας έχετε αναρωτηθεί για πιο λόγο το κλασικό και διαχρονικό γλειφιτζούρι έχει αυτήν την όψη; Της στρογγυλής καραμέλας στην κορυφή της ράβδου, η οποία εσωτερικά είναι κούφια στην ουσία;

Ήρθε η ώρα λοιπόν να μάθετε την άχρηστη πληροφορία της ημέρας!

γλειφιτζούρια ράβδος καρδιές

Ο λόγος που η ράβδος στο κλασικό γλειφιτζούρι είναι κούφια

Η απάντηση είναι πολύ πρακτική, ενώ έχει να κάνει και με έναν πολύ σημαντικό λόγο ασφαλείας. Η πρώτη απάντηση σχετίζεται με το πώς κατασκευάζονται τα γλειφιτζούρια. Για παράδειγμα, πάρτε τα γλειφιτζούρια Chupa Chups. Όταν λιώσει εντελώς η στρογγυλή τους καραμέλα ενδέχεται να παρατηρήσετε μια μικρή τρύπα προς το τέλος του ραβδιού.

Ο λόγος για αυτήν την τρύπα είναι ότι οι κατασκευαστές καραμελών λιώνουν πραγματικά καραμέλα μέσα σε αυτό, ώστε να διασφαλίζει ότι το γλειφιτζούρι στην κορυφή θα παραμείνει σταθερό και κολλημένο στο ραβδί, αντί να χαλαρώνει και να πέφτει από αυτό.

Ο δεύτερος λόγος και ο πιο περίεργος για τον οποίο τα γλειφιτζούρια είναι κούφια εσωτερικά έχει να κάνει με την ασφάλεια εκείνου που το τρώει. Το ίδιο το ραβδί, λοιπόν, είναι κούφιο για να αποτρέψει τα μικρά παιδιά (και τους ενήλικες) να πνιγούν στην περίπτωση που κατά λάθος καταπιούν το ραβδί.

Ακόμα και σε αυτήν την ατυχή περίπτωση, η τρύπα θα επέτρεπε να περάσει κάποια μικρή ποσότητα αέρα, κάνοντας ένα δυνητικά θανατηφόρο σενάριο λίγο λιγότερο επικίνδυνο.

Βάζει αβγό μέσα στον καφέ και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Απίστευτο αυτό που είδαμε με το αβγό στον καφέ, εσύ θα τολμούσες να βάλεις το αβγό στον... καφέ σου;

Θεωρούμε γενικά ότι είμαστε ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, πρόθυμοι να ενστερνιστούμε πρωτοποριακές ιδέες και να ζήσουμε νέες εμπειρίες. Πρέπει να το παραδεχτούμε όμως: Αβγό στον καφέ μας δύσκολα θα βάζαμε.

Το εν λόγω ρόφημα έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, καθώς φωτογραφίες του έχουν γεμίσει το Instagram χάρη στο νεουορκέζικο καφέ, Round K. H προσθήκη αβγού στον καφέ αποτελεί κορεατική παράδοση από τη δεκαετία του ’60 και ’70, η οποία αντλεί έμπνευση από ένα δημοφιλές ποτό που συνήθιζαν να σερβίρουν στις καφετέριες τότε και το οποίο περιείχε στιγμιαίο καφέ, μια πρέζα αλάτι, έναν ωμό κρόκο, σησαμέλαιο, κουκουνάρι ή καρύδια. Το ρόφημα είχε ως στόχο να κατευνάσει την πείνα όσων το επιλέγουν, αλλά και να τους χαρίσει ενέργεια.

undefined

Στη σύγχρονή του εκδοχή όμως το ρόφημα αυτό με μία δόση εσπρέσο, έναν ελαφρώς βρασμένο κρόκο, αφρόγαλα και κακάο για γαρνιτούρα, μάλλον μόνο να προκαλέσει έχει ως στόχο, αφού ειλικρινά δυσκολευόμαστε να φανταστούμε κάποιον να το παραγγέλνει με λαχτάρα. Είναι λάθος βέβαια να κρίνουμε κάτι από τη στιγμή που δεν το έχουμε δοκιμάσει και αφού μάλιστα πολλοί χρήστες του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι ο καφές έτσι είναι πιο κρεμώδης και γλυκός.

Η όλη ιδέα είναι που μας προκαλεί αηδία. Ίσως και να ήμασταν πρόθυμοι να πάρουμε μια γουλιά εάν κάποιος δεν μας έλεγε ότι περιέχει αβγό. Ποιος ξέρει, μπορεί και να μας άρεσε!

Δείτε το βίντεο:

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share