Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατρός βάζει την κάμερα στο αυτί του παιδιού για να δει γιατί πονάει - Αυτό που εντόπισε μέσα; Ό,τι πιο αηδιαστικό υπάρχει!

Αηδιαστικό

6 Ιουλίου 2021 11:51
Γιατρός βάζει την κάμερα στο αυτί του παιδιού για να δει γιατί πονάει - Αυτό που εντόπισε μέσα; Ό,τι πιο αηδιαστικό υπάρχει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κάτι τόσο αηδιαστικό που δεν μπορείτε να κοιτάξετε αλλού. Θέλετε, αλλά δεν μπορείτε! Το παρακάτω βίντεο είναι ένα τέτοιο!

Ο άντρας που εξετάζεται είναι από την Κουάλα Λουμπουρ της Μαλαισίας. Αντιμετωπίζει πρόβλημα με το κερί του αυτιού, γνωστό και ως κεραμοκένωση.

 Ό,τι πιο αηδιαστικό υπάρχει!

Στο βίντεο εισάγεται μια μικροσκοπική κάμερα στο εσωτερικό του αυτιού του για να εξετάσει ο ωτορινολαρυγγολόγος πόσο κερί έχει απομείνει. Το βίντεο έχει γίνει viral στο Διαδίκτυο.

Γιατρός βάζει την κάμερα στο αυτί του παιδιού για να δει γιατί πονάει

Αυτό που μας διδάσκει το βίντεο, είναι το γεγονός ότι είναι επιτακτικής σημασίας να καθαρίζουμε τα αυτιά μας! Το μέγεθος του κεριού ήταν πολύ μεγάλο, αλλά ευτυχώς ο άντρας ήταν υπό γενική αναισθησία!

Γιατρός βάζει την κάμερα στο αυτί του παιδιού για να δει γιατί πονάει - Αυτό που εντόπισε μέσα; Ό,τι πιο αηδιαστικό υπάρχει!

Προειδοποίηση: το βίντεο μπορεί να ενοχλήσει κάποιους θεατές. Μέγεθος τέτοιου κεριού μπορεί να επηρεάσει την ακοή. Όσοι φοράνε ακουστικά ή ωτοασπίδες είναι επιρρεπείς σε τέτοια προβλήματα.

Γιατρός βάζει την κάμερα στο αυτί του παιδιού

Το χρώμα από το κερί στο αυτί σας λέει πολλά για την υγεία σας! Μην αγνοείτε τα σημάδια και ειδικά το κίτρινο!

Τα περισσότερα σωματικά υγρά μαρτυρούν την κατάσταση της υγείας σας, και το ίδο κάνει και το κερί των αυτιών, που αποτελεί σπάνια θέμα συζήτησης! Μην αγνοείτε τα σημάδια...

Αλλά είναι γεγονός ότι αυτή η κολλώδης ουσία στην πραγματικότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το σώμα μας και μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία μας. Ακούγεται σαν μια αηδιαστική ιδέα αρχικά, αλλά την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε τα αυτιά σας θα πρέπει να ρίξετε μια καλύτερη ματιά στο τι βγαίνει, όπως κάνετε και με το χρώμα των ούρων σας!

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι το κερί δεν είναι απλά κάποιο μια βρώμικη συσσώρευση στα αυτιά μας. Στην πραγματικότητα δημιουργείται από το σώμα μας για να αποτρέψει τα βακτηρίδια και τους ρύπους στην είσοδο του ακουστικού πόρου, και αυτή η κολλώδης ουσία κρατά τα αυτιά μας καθαρά, υγιή και λειτουργικά. Το ίδιο το κερί είναι ένας συνδυασμός λιπαρών οξέων μακράς αλύσου, σκουαλένιου, και αλκοόλ.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είναι σημαντική αυτή η ουσία, κανείς δεν θέλει να το δει να στάζει από το αυτί κάποιου. Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι υπάρχει αρκετό κερί στο αυτί σας, μη διστάσετε να πάρετε ένα υγρό πανάκι και να το καθαρίσετε. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα, βεβαιωθείτε να μην την εισάγετε βαθιά στο εσωτερικό κανάλι του αυτιού σας ή να διακινδυνεύσετε να καταστρέψετε το τύμπανο σας.

Σας παρουσιάζουμε μερικά παραδείγματα διαφορετικών χρωμάτων με κερί και τι σημαίνουν για την υγεία σας …

1. Κίτρινο, υγρό και κολλώδες

Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος κεριού για τους ενήλικες. Η υγρή, κολλώδης υφή βοηθά να κρατήσει το κανάλι του αυτιού από το να στεγνώσει και να προκληθεί κνησμός.

2. Γκρι

Το γκρι κερί μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά αν το δείτε στην μπατονέτα σας, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Το γκρι χρώμα είναι συνήθως αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας καθαρισμού του αυτιού. Αλλά αν το κερί είναι ξηρό και εύθραυστο και το αυτί σας φαγουρίζει, θα μπορούσε να είναι ένδειξη εκζέματος. Αν παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα, είναι καλύτερο να εξεταστείτε από γιατρό.

3. Απαλό κίτρινο

Το χρώμα από το κερί στο αυτί σας λέει πολλά για την υγεία σας! Μην αγνοείτε τα σημάδια και ειδικά το κίτρινο!

Αυτό το χρώμα είναι το πιο κοινό για παιδιά. Τα παιδιά έχουν την τάση να παράγουν πολύ περισσότερο κερί από τους ενήλικες, αλλά καθώς μεγαλώνουν αυτή η παραγωγή μειώνεται σταδιακά.

4. Κολλώδες και σκούρο

Το κερί που είναι πιο σκούρο από το κανονικό υποδεικνύει ότι το σώμα εφιδρώνει περισσότερο από το συνηθισμένο. Όσο πιο σκούρο το χρώμα του κεριού, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ότι αυτός ο επιπλέον ιδρώτας θα οδηγήσει σε οσμή του σώματος. Ωστόσο, είναι απολύτως υγιές.

5. Σκούρο και παχύ

Το άγχος και το στρες μπορεί να προκαλέσουν στο σώμα μας να παράγει περισσότερο κερί. Η έντονη εφίδρωση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής κεριού, το οποίο μπορεί να μπλοκάρει το κανάλι του αυτιού και να προκαλέσει προσωρινή βλάβη στην ακοή. Αν παρατηρήσετε ότι κερί σας είναι σκουρόχρωμο και παχύ, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε τα αυτιά σας τακτικά για να αποφύγετε δυνητικά προβλήματα. Είναι επίσης μια καλή ένδειξη ότι ίσως πρέπει να βρείτε τρόπους για να μειώσετε το στρες στη ζωή σας.

6. Ξηρό, λευκό και λεπιοειδές

Αυτό είναι ένα απολύτως φυσιολογικό και υγιές είδος κεριού. Οι άνθρωποι που παράγουν αυτό το είδος του κεριού έχουν συχνά λιγότερο έντονες μυρωδιές σώματος από ό, τι οι άνθρωποι που παράγουν σκούρο κερί αυτιού.

7. Μαύρο ή σκούρο καφέ

Το σκούρο καφέ ή ακόμα και μαύρο κερί μπορεί να φαίνεται αρκετά τρομακτικό. Αλλά τα καλά νέα είναι, ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Το σκούρο χρώμα μπορεί να είναι αποτέλεσμα υπερπαραγωγής του κεριού (όπως συμβαίνει όταν είμαστε αγχωμένοι). Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι το κερί έχει μείνει καιρό μέσα στον ακουστικό πόρο. Όταν αφαιρεθεί, η επαφή με το οξυγόνο το μετατρέπει σε πιο σκούρο χρώμα.

8. Υγρό και ρευστό

Είναι φυσιολογικό το κερί να βγαίνει από τα αυτιά μας κατά καιρούς, είναι απλά μέρος της φυσικής διαδικασίας καθαρισμού. Αλλά όταν το κερί τρέχει από τα αυτιά σας σε μεγάλες ποσότητες και περιέχει πύον ή αίμα, είναι μια αναμφίβολη ένδειξη διάτρησης του τυμπάνου. Σε αυτήν την περίπτωση, ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

9. Κερί με αίμα

Το παλιό κερί μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με αποξηραμένο αίμα. Αν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, αναζητήστε ιατρική βοήθεια, καθώς θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε διάτρηση τυμπάνου.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε αυτιά σας, ρίξτε μια ματιά στη μπατονέτα σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εντοπίσετε ένα πρόβλημα στα αυτιά σας και να ασχοληθείτε πριν γίνει πιο σοβαρό για την υγεία σας.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share